|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Perwersyjne fetysze
Czy twoj facet chcial zebys pomogla mu w osiagnieciu pelnej satysfakcji seksualnej.. Ktorej elementem stymulującym stać się może praktycznie wszystko: sytuacja, przedmiot .otoczenie .....A moze chcial zebys spelnila jego zachcianki,fantazje ktore dla Ciebie wydaja sie dziwne??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perwersyjne fetysze
Nie, mój facet niczego takiego ode mnie nie żądał. Wystarczy mu "zwykłe" zbliżenie, niż jakieś tam aranżowane sytuacje z użyciem różnych przedmiotów.
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A jakie to są te perwersyjne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie... w sumie nie wiem, bo co jest perwersyjne?
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dla jednych skrepowane rece to perwers a dla innych nuda....
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To co powszechnie uznawane jest za nienormalne, niezwykłe.
Kwestia poglądów i dogadanie się z partnerem. Ale jeśli coś jest niezwykłe i zrobi się to raz, potem drugi i stanie się powszechne dla pary, która to robi wtedy już nie będzie to perwersyjne. Dla każdego co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A mój Tż bardzo lubi moje majteczki noszone, strasznie mu się podoba ich zapach. Nie wiem czy to jako fetysz ale go to kręci.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witam,
Widze tu pewną nieścisłość, niby szczególik, ale jakże znaczący dla całej dyskusji. Anomaila83 najpierw piszesz, że perwersyjne jest "To co powszechnie uznawane jest za nienormalne, niezwykłe", a w następnym zdaniu piszesz "Kwestia poglądów i dogadanie się z partnerem." Ja, podobnie jak inne osoby w swoich wypowiedziach, skłaniam się ku opinii że perwersja to jednak coś subiektywnego. Choć są pewne normy etyczne, moralne czy społeczne, które narzucają całemu społeczeństwu pewne ramy tego co postrzegamy jako perwersyjne - w tym sensie może to być ten element powszechności. No ale perwersja jest, dla jednych szersza, dla innych węższa, zatem moim zdaniem ten element powszechności traci na znaczeniu. Tak naprawdę wszystko zależy od nas, od tego co my sądzimy o danej kwestii. Pozdrawiam.
"Jeśli ktoś potrafi napisać lepszą książkę, wygłosić lepsze kazanie, albo sporządzić lepszą pułapkę na myszy niż jego sąsiad, to choćby zbudował swój dom w lesie, świat wydepcze ścieżkę do jego drzwi." Ralp Waldo Emerson Edytowane przez Ballantine's Czas edycji: 2009-02-26 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przytoczyłam tylko definicję. Poniekąd właśnie narzuconą przez społeczeństwo.
Osobiście uważam, że to czy coś jest perwersyjne czy nie zależy od nas samych, tak jak napisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoleczenstwo narzuca nam definicje??? dajcie spokoj
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Perwersja jest w kazdej z Nas..bo wszystkie pragniemy lepszego seksu, dla niektorych osob jest prawie zboczeniem a dla innych to zwykla rozrywka. Kazda z Nas traktuje to inaczej i sam wytycza ta granice ,co traktuje za normalne a co jest dla niego dziwaczne i niezrozumiale. Poruszylam ten temat bo chcialabym Drogie Wizazystki abyscie Wy napisaly gdzie dla Was ta granica...
Dodam jeszcze ze ja niewyobrazam sobie seksu gdy mialabym zaspokoic partnera analnie z uzyciem zabawek z sex shopu, zadne lewatywy,trojkaty nie mowiac juz o tym zeby oddawac mocz na jego twarz itp. Pozdrawiam Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2009-02-27 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hmmm, takie rzeczy nie dla mnie..
wole normalny seks, bez chorych udziwnien, takich jak wspomnialas <sikanie na twarz, itd....>
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Granica jest chyba tam, gdzie zaczyna to, co robimy przeszkadzać, zamiast dawać przyjemność. Tak mi się wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
zależy co kto lubi, jedno mają ogromne libido i kochaja udziwnienia i nowosci, bo ich to kreci,
inni nie maja takich potrzeb, liczy sie dla nich tylko romantyzm i uczucie. nie mam nic przeciwko zadnym z nich. perwersja wg mnie to cos co jest spolecznie uznane za perwersje. jednakze perwersja nie jest dla mnie slowem obrazliwym, wiec przeciwnie. ja sie uwazam za osobe bez zahamowan i pewnie wiele z was stwierdziloby , ze jestem perwersyjna. a ja sie za to nie obrazam, bo dla mnie perwersja oznacza uatrakcyjnienie mojego zycia seksualnego w sposob, ktory MNIE ma sie podobac, a nie innym. nie jestem moze jakąs super hardcorową kobitką, ale lubie czasem ostry seks (nie mam jakichs specjalnych upodoban w stylu sikanie na twarz TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.