|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odżywki nie działają
Mam strasznie suche włosy od dłuższego czasu postanowiłem walczyc , uzbrajałem się po kolei w :
-advanced technologies do włosów suchych i zniszczonych z avonu -nivea long repair do włosów suchych i zniszczonych(podobno chroni przed rozdwajaniem) - odzywka garniera z awokado i maslem shea(polecana i podbno skuteczna) Po uzyciu tego wysztkiego nic nie pomogło, dotego koncowki zaczeły sie juz łamać i rozdwajaac, POMOCY chyba mój koniec zapuszczanie włosów sie zblizka ku końcu a zapusciłem ledwo do ramion. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki nie działają
Cytat:
Moim zdaniem powinnas totalnie zmienic pielegnacje ![]() Tez borykalam sie z takim problemem ale po wielu bledach odkrylam wlasciwa dla mnie pielegnacje ![]() Powinnas moim zdaniem postawic na najprostszy szampon , np pokrzywowy, z czarnej rzepy , uzywac bardziej naturalne produkty ktore nie maja tyle chemii, np seria joanna z apteczki babuni,radical tez bardzo dobry . - Olejowac wlosy!! Po 2 tyg regularnego uzycia powinno je naprawic , uzywac maseczek z olejkiem rycynowym ![]() ![]() - plus jaks suplement diety ![]() ![]() - na koncowki ajkis jedwab koniecznie bez alkoholu ![]() aha i wszystko wymaga czasu , ale po miesiacu sa efektty naprawde!! Trzeba tylko cierpliwosc ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Jezeli ktos chce poznac moja pielegnacje , moge rozpisac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
chyba powinieneś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odzywki bez silikonu, olejowanie, szampon ziołowy ![]() ja taką kuracje ma od miesi aca i juz jest efekt ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jesli końcówki sie rozdwajają, to musisz je podciąć innego wyjścia nie ma.
A po podcięciu zmienić pielęgnację.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Spróbuje z tym olejowaniem i modle się oby coś pomogło. Mogę do tego uzyc oliwy z oliwek?, gdyż czytałem na tym forum ze wystarczy rozgrzać, nalozyc na wlosy i zawinac turban
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi byc nawet podgrzewana. mozesz popatrzec za olejkami alterra w rossmannie, olejem kokosowym, lnianym, indyjskimi, wybor jest ogromny, ale fakt, najlepiej zaczynac od tego, co ma sie pod reka. i nie musisz zwiazywac w turban, wystarczy związac. niestety, na efekty olejowania trzeba poczekac, ale warto ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Eh. Jak w innym wątku radziłam Autorowi olejowanie to zostałam zakrzyczana przez jedną z Wizażanek że niepotrzebnie zawracam facetowi głowę olejowaniem, że dla facetów takie rzeczy są za trudne (mimo, że napisałam instrukcję obsługi oleju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() eheem... zalezy jakie kto ma wlosy, kobietom tez wystaczy czasem szampon i odzywka pantene i sa zadowolone, a innym nie(tak jak mi np, olejowanie nan noc przed kazdym myciem, roznorodnosc, pielegnacja bezsilikonowa) a tak poza tym to przekonałam niejako swoimi wlosami chlopaka znajomej do olejowania, ale chyba nie jest systematyczny. ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie chce, to mozna i do olejowania sie przekonac ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hmmm... Ciekawe. Wykonałem wszystko wg. waszych isntrukcji ( trzymalem 2.5h na głowie) i odziwo chyba działa. Umyłem normalnym szmponem , użyłem potem odzywki i włosy były miękkie i nawilożone. Tylko jest taki problem, że ja mam te włosy suche z wierzchu i one z tej suchosci odstają i to okropnie wyglada. Czy po miesiącu mi to zniknie?
![]() Narazie dziakuje ze pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Eh... Smarowałem już chyba z 7 razy trzymajac po 2h za kazdym razem i efektów 0. Nawet podciołem troche włosy a one dalej suche i odstają, obrzydliwie to wygląda. Szkoda gadać, najwidoczniej musze udac sie do fryzjera i na sciac sie na 2cm a o długich włosach mozna pomarzyć<rozpacz>.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
7 razy to jest cale nic wg mnie.
uzywaj olei regularnie przez miesiac albo dwa i wtedy pogadamy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie olejuję ok. miesiąca i włosy są już znacznie lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.