|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak zrobic.
czesc dziewczyny, pisze z nowego konta,bo na tamtym starym zazwyczaj sie udzielam,ale ten temat w razie wu wolalam napisac z nowego konta,aby Ktos bliski mi nie przeczytal
a wiec przechodzac do mojej sytuacji to wyglada tak: niedlugo przyjezdza do mnie chlopak, dowiedziala sie o tym moja mama bo powiedzialam jej o tym, jestem z nim 2 miesiace ale znamy sie dluzej, a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza no i problem jest taki,ze myslalam,ze moze by przenocowal u mnie noc, a mama do mnie,ze ma nadzieje,ze nie bedzie spal i ze nie ma mowy i potem juz z nia na ten temat nie rozmawiaalm i teraz tak mysle chcialabym moze jeszcze raz zapytac co sadzi, wkoncu nie mam malo lat,sama nie wiem co chce ale chce aby o tym wiedziala(a moze aby powiedziala dobrze,zrob jak uwazasz, ufam Ci),a nie ze robie jej na zlosc i zostaje on na noc, bo potem jak dowie sie,to napewno jakas sprzeczka by byla,wiec moze przez sms jakos jej napisac co o tym sadzi i dlaczeog uwaza ze nie ma mowy,ale tak aby sie nie zezloscila i tak mysle ,czy bez jej zgody powiedziec jemu,ze bedzie mogl zostac u mnie dluzej czy nie, ale mame traktuje jak przyajciolke nigdy nie miaalam jakis tam tajemnic,wiec nie wiem jak postapic,a dodam,ze jesli by zostal to oczywiscie nie zorbilibysmy czegos zlego,nie wiem czemu mama bo pewnie tak kojazy ,ze jak spanie to odrazu mialo by do czegos dojsc.. ehh..i tak nie wiem co zorbic..wiez ze tami problem dla niekotrych blahy i jakis typu problemy nastolatki,ale nie oceniajcie mnie zle,tylko pytam o opinie jak postapic czy porozmawiac z mama ,napisac jej jakiego smska i spytac co jeszcze o tym mysli ,moze zdecyduje i powie ze niech ozstanie na noc ,ufam Ci ,a moze nic jej nie mowic i niech on zostanie,sama nie wiem,a chicalabym spedzic z nim duzo czasu bo rzadko ze wzgledu naodleglosc sie widujemy p.s przepraszam,za bledy ale pisze szybko i dlatego sa lietrowki i bledy dziekuje za wasza kazda wypowiedz juz temat nie wazny ,dziekuje Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2009-03-05 o 14:37 Powód: Przywrócenie treści postu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak zrobic.
Cytat:
![]() Lepszy telefon i rozmowa, niż sms. Powiedz mamie, że zależy Ci na jej zaufaniu i poparciu w decyzjach. A jak długo tam będzie nocował Twój chłopak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wcale się nie dziwie Twojej mamie. Nie zna człowieka to sie martwi o Ciebie. Widziała tego chłopaka, poznała go, gadala? Bo jeśli nie- to nie ma zaufajnia do takich sytuacji.
Może sobie odpuść. 2 miesiące czy troche ponad- a sama mówisz że żadko się z nim widujesz- to wcale nie jest taka zażyła znajomość żeby już przenocowywać.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
do przytulania i calowania dojdzie,ale zblizej blizszych jeszcze nie,bo nie jestem gotowa
a ile bedzie nocowal? to chodzi tylko o jedna noc ,bo to sie wizaze z jednym dzien dluzej spedzania ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- mama go widziala i to nie jeden raz, gdy zjezdzam do rodzinnego miasta to codziennie sie z nim widuje ,przychodzi do mnie i mama nie ma nic przeciwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przenocowac chlopaka i nie zawiesc mamy a jednoczesnie jej nie oklamywac ,zawwsze mozna jej dyplomatycznie o tym nie powiedziec.
dorosla jestes jak sądze wiec miec glowę na karku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit no właśnie, paula, jesteś przecież dorosła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
wlasnie tak bym chciala aby jej nie oklamywac i aby o tym wiedziala,ale jak jej to przemowic,ze nic sie nie stanie przeciez i aby to zaakceptowala bez zadnych fochow,a najgorsze ,ze mam male lozko w pokoju..
kurcze ..i dalej nie wiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hmm.. często w sprawach damsko-męskich faceci to "tylko" faceci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moja mama do teraz nie pozwala mi i tż spać w jednym łóżku, mimo tego że mieszkamy razem
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie nie dziwie Twojej mamie, chce cie tylko chronić. Ja często jak byłam w takich sytuacjach, że chciałam aby mój został u mnie na noc to zanim wróciłam do domu wysyłałam sms... Czasem działało, ale myślę i tak, że lepsza jest rozmowa. Możesz jej powiedzieć, że nie jesteś naiwna i że potrafisz być dorosła... Skoro studiujesz to już nie jesteś smarkata nastolatką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Buc
|
Cytat:
w rzeczy samej. ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mama nie bedzie miala kontroli nad tym co się bedzie dziać u Ciebie w mieszkaniu i stad jej sprzeciw. Na twoim miejscu po pierwsze wytlumaczylabym jej - najlepiej w cztery oczy - że nie jesteś juz dzieckiem, że wiesz co to antykoncepcja, że nie chcesz zmarnowac sobie życia niechciana ciazą i żeby Ci zaufała itd. Po drugie nie narobiła głupot w czasie noclegu TŻ, żeby mama przekonała Ci że ma podstawy Ci zaufac skoro do tej pory nie miała
![]() Kwestie tego, że jak cos ma się stać to się i tak stanie, nie zaleznie od tego czy On u Ciebie przenocuje czy nie - pomine. Edit: Mi sie przypomiało jeszcze jak kiedyś mama TŻ podrzucała nas do miejscowości gdzie mielismy spedzic wczasy. Oczywiście mama TŻ towarzyszyła Nam przy wyborze pokoju i pierwsze co usłyszałam : " Ten to nie (było tam łóżko 2 - osobowe), lepszy ten gdzie dwa łóżka" - jakby miało to cos zmienic ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-03-05 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ja bym nie powiedziala, (pisze co ja bym zrobila na twoim mijscu, bo wiem ze moja amma raczej by sie zgodzila zeby przenocowal) wiec gdybym miala taka sytuacje jak ty przenocowałabym chlopaka i tyle.
dokladnie, popieram poprzedniczke, jesl mama boi sie ze bedziecie sie kochac, to wytlumacz jej ze rownie dobrze mozecie to zrobic w dzien a nie tylkow nocy.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny za rady i wypowiedzi
![]() ja jednak nie przenocuje chlopaka bo rozmawialam dzis z mama i widze,ze jest zdecydowanie przeciwko i nie da sie z nia o tym porozmawiac;/, nawet zaproponowalam,ze bym ja spala w innym pokoju i on;/ ,lipa,ale nie bede jej robic na zlosc, trudno...choc jest mi teraz przykro bo nagle zakonczyla rozmowe milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Przeczytaj dokładnie. Autorka wątku nie mieszka już z rodzicami, ale w oddzielnym mieszkaniu. Zacytowałabym, ale pierwszy post został zedytowany: a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza. O ten fragment mi chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.