jak zrobic. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-04, 21:57   #1
biedronaaa
Przyczajenie

jak zrobic.

czesc dziewczyny, pisze z nowego konta,bo na tamtym starym zazwyczaj sie udzielam,ale ten temat w razie wu wolalam napisac z nowego konta,aby Ktos bliski mi nie przeczytal

a wiec przechodzac do mojej sytuacji to wyglada tak:
niedlugo przyjezdza do mnie chlopak, dowiedziala sie o tym moja mama bo powiedzialam jej o tym, jestem z nim 2 miesiace ale znamy sie dluzej, a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza no i problem jest taki,ze myslalam,ze moze by przenocowal u mnie noc, a mama do mnie,ze ma nadzieje,ze nie bedzie spal i ze nie ma mowy i potem juz z nia na ten temat nie rozmawiaalm i teraz tak mysle chcialabym moze jeszcze raz zapytac co sadzi, wkoncu nie mam malo lat,sama nie wiem co chce ale chce aby o tym wiedziala(a moze aby powiedziala dobrze,zrob jak uwazasz, ufam Ci),a nie ze robie jej na zlosc i zostaje on na noc, bo potem jak dowie sie,to napewno jakas sprzeczka by byla,wiec moze przez sms jakos jej napisac co o tym sadzi i dlaczeog uwaza ze nie ma mowy,ale tak aby sie nie zezloscila i tak mysle ,czy bez jej zgody powiedziec jemu,ze bedzie mogl zostac u mnie dluzej czy nie, ale mame traktuje jak przyajciolke nigdy nie miaalam jakis tam tajemnic,wiec nie wiem jak postapic,a dodam,ze jesli by zostal to oczywiscie nie zorbilibysmy czegos zlego,nie wiem czemu mama bo pewnie tak kojazy ,ze jak spanie to odrazu mialo by do czegos dojsc..

ehh..i tak nie wiem co zorbic..wiez ze tami problem dla niekotrych blahy i jakis typu problemy nastolatki,ale nie oceniajcie mnie zle,tylko pytam o opinie jak postapic czy porozmawiac z mama ,napisac jej jakiego smska i spytac co jeszcze o tym mysli ,moze zdecyduje i powie ze niech ozstanie na noc ,ufam Ci ,a moze nic jej nie mowic i niech on zostanie,sama nie wiem,a chicalabym spedzic z nim duzo czasu bo rzadko ze wzgledu naodleglosc sie widujemy

p.s przepraszam,za bledy ale pisze szybko i dlatego sa lietrowki i bledy

dziekuje za wasza kazda wypowiedz

juz temat nie wazny ,dziekuje

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2009-03-05 o 14:37 Powód: Przywrócenie treści postu.
biedronaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 22:07   #2
Maniwa
Wtajemniczenie

Dot.: jak zrobic.

Cytat:
Napisane przez biedronaaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, pisze z nowego konta,bo na tamtym starym zazwyczaj sie udzielam,ale ten temat w razie wu wolalam napisac z nowego konta,aby Ktos bliski mi nie przeczytal

a wiec przechodzac do mojej sytuacji to wyglada tak:
niedlugo przyjezdza do mnie chlopak, dowiedziala sie o tym moja mama bo powiedzialam jej o tym, jestem z nim 2 miesiace ale znamy sie dluzej, a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza no i problem jest taki,ze myslalam,ze moze by przenocowal u mnie noc, a mama do mnie,ze ma nadzieje,ze nie bedzie spal i ze nie ma mowy i potem juz z nia na ten temat nie rozmawiaalm i teraz tak mysle chcialabym moze jeszcze raz zapytac co sadzi, wkoncu nie mam malo lat,sama nie wiem co chce ale chce aby o tym wiedziala(a moze aby powiedziala dobrze,zrob jak uwazasz, ufam Ci),a nie ze robie jej na zlosc i zostaje on na noc, bo potem jak dowie sie,to napewno jakas sprzeczka by byla,wiec moze przez sms jakos jej napisac co o tym sadzi i dlaczeog uwaza ze nie ma mowy,ale tak aby sie nie zezloscila i tak mysle ,czy bez jej zgody powiedziec jemu,ze bedzie mogl zostac u mnie dluzej czy nie, ale mame traktuje jak przyajciolke nigdy nie miaalam jakis tam tajemnic,wiec nie wiem jak postapic,a dodam,ze jesli by zostal to oczywiscie nie zorbilibysmy czegos zlego,nie wiem czemu mama bo pewnie tak kojazy ,ze jak spanie to odrazu mialo by do czegos dojsc..

ehh..i tak nie wiem co zorbic..wiez ze tami problem dla niekotrych blahy i jakis typu problemy nastolatki,ale nie oceniajcie mnie zle,tylko pytam o opinie jak postapic czy porozmawiac z mama ,napisac jej jakiego smska i spytac co jeszcze o tym mysli ,moze zdecyduje i powie ze niech ozstanie na noc ,ufam Ci ,a moze nic jej nie mowic i niech on zostanie,sama nie wiem,a chicalabym spedzic z nim duzo czasu bo rzadko ze wzgledu naodleglosc sie widujemy

p.s przepraszam,za bledy ale pisze szybko i dlatego sa lietrowki i bledy

dziekuje za wasza kazda wypowiedz
Ale pewnie i tak do czegoś między Wami dojdzie?
Lepszy telefon i rozmowa, niż sms. Powiedz mamie, że zależy Ci na jej zaufaniu i poparciu w decyzjach.
A jak długo tam będzie nocował Twój chłopak?
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 22:12   #3
badzia987
Wtajemniczenie

Wcale się nie dziwie Twojej mamie. Nie zna człowieka to sie martwi o Ciebie. Widziała tego chłopaka, poznała go, gadala? Bo jeśli nie- to nie ma zaufajnia do takich sytuacji.
Może sobie odpuść. 2 miesiące czy troche ponad- a sama mówisz że żadko się z nim widujesz- to wcale nie jest taka zażyła znajomość żeby już przenocowywać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 22:14   #4
biedronaaa
Przyczajenie

do przytulania i calowania dojdzie,ale zblizej blizszych jeszcze nie,bo nie jestem gotowa
a ile bedzie nocowal? to chodzi tylko o jedna noc ,bo to sie wizaze z jednym dzien dluzej spedzania

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

mama go widziala i to nie jeden raz, gdy zjezdzam do rodzinnego miasta to codziennie sie z nim widuje ,przychodzi do mnie i mama nie ma nic przeciwko
Stary 2009-03-04, 22:18   #5
paula78
Zakorzenienie

Przenocowac chlopaka i nie zawiesc mamy a jednoczesnie jej nie oklamywac ,zawwsze mozna jej dyplomatycznie o tym nie powiedziec.
dorosla jestes jak sądze wiec miec glowę na karku.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 22:19   #6
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedronaaa Pokaż wiadomość
do przytulania i calowania dojdzie,ale zblizej blizszych jeszcze nie,bo nie jestem gotowa
a ile bedzie nocowal? to chodzi tylko o jedna noc ,bo to sie wizaze z jednym dzien dluzej spedzania

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

mama go widziala i to nie jeden raz, gdy zjezdzam do rodzinnego miasta to codziennie sie z nim widuje ,przychodzi do mnie i mama nie ma nic przeciwko
W takiej sytuacji sama bym mu zorganizowała jakieś osobne spanie. Nie jesteś gotowa - sytuacja dwuznaczna, gdy on nocuje u Ciebie. Skąd wiesz, czy nie dojdzie do czegoś więcej, czy on nie będzie chciał więcej, bo nadarzyła się okazja do sam-na-sam?

edit
no właśnie, paula, jesteś przecież dorosła
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 22:22   #7
biedronaaa
Przyczajenie

wlasnie tak bym chciala aby jej nie oklamywac i aby o tym wiedziala,ale jak jej to przemowic,ze nic sie nie stanie przeciez i aby to zaakceptowala bez zadnych fochow,a najgorsze ,ze mam male lozko w pokoju..

kurcze ..i dalej nie wiem..
Stary 2009-03-04, 22:29   #8
candy89
Przyczajenie

GG do candy89

hmm.. często w sprawach damsko-męskich faceci to "tylko" faceci wszystko zależy od tego jakie relacje macie między sobą, czy gadaliście o sferze intymnej waszego związku. Wszystko trzeba poukładać i ustalić, jeśli znasz się z tym chłopakiem wystarczająco długo (piszesz, że więcej jak te dwa miesiące intensywnych spotkań) to powiedz mamie (nie przez sms), że masz do niego zaufanie, wierzysz mu, że Cię nie skrzywdzi i że szanowna mama nie zostanie jeszcze babcią
candy89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 23:06   #9
Elliannia
Zakorzenienie

Moja mama do teraz nie pozwala mi i tż spać w jednym łóżku, mimo tego że mieszkamy razem Poprosiła mnie, żeby w sytuacji gdy przyjeżdżamy do moich rodzicow na weekend, tż spał w osobnym pokoju, że jej bardzo na tym zależy - i tyle. Uszanowałam prośbę Może powiesz mamie że nie będzie spał w Twoim pookju, a np. z bratem albo w salonie?

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 23:37   #10
cobra115
Zakorzenienie

Ja tez sie nie dziwie Twojej mamie, chce cie tylko chronić. Ja często jak byłam w takich sytuacjach, że chciałam aby mój został u mnie na noc to zanim wróciłam do domu wysyłałam sms... Czasem działało, ale myślę i tak, że lepsza jest rozmowa. Możesz jej powiedzieć, że nie jesteś naiwna i że potrafisz być dorosła... Skoro studiujesz to już nie jesteś smarkata nastolatką
Stary 2009-03-05, 08:03   #11
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Przenocowac chlopaka i nie zawiesc mamy a jednoczesnie jej nie oklamywac ,zawwsze mozna jej dyplomatycznie o tym nie powiedziec.
dorosla jestes jak sądze wiec miec glowę na karku.

w rzeczy samej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 08:11   #12
Wroclovianka
Zakorzenienie

Mama nie bedzie miala kontroli nad tym co się bedzie dziać u Ciebie w mieszkaniu i stad jej sprzeciw. Na twoim miejscu po pierwsze wytlumaczylabym jej - najlepiej w cztery oczy - że nie jesteś juz dzieckiem, że wiesz co to antykoncepcja, że nie chcesz zmarnowac sobie życia niechciana ciazą i żeby Ci zaufała itd. Po drugie nie narobiła głupot w czasie noclegu TŻ, żeby mama przekonała Ci że ma podstawy Ci zaufac skoro do tej pory nie miała
Kwestie tego, że jak cos ma się stać to się i tak stanie, nie zaleznie od tego czy On u Ciebie przenocuje czy nie - pomine.

Edit: Mi sie przypomiało jeszcze jak kiedyś mama TŻ podrzucała nas do miejscowości gdzie mielismy spedzic wczasy. Oczywiście mama TŻ towarzyszyła Nam przy wyborze pokoju i pierwsze co usłyszałam : " Ten to nie (było tam łóżko 2 - osobowe), lepszy ten gdzie dwa łóżka" - jakby miało to cos zmienic Łóżka połaczylismy... No ale najwazniejsze, że mama TŻ miała pewność że zrobiła wszystko co było w jej mocy i mogła spac spokojniej

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-03-05 o 08:46
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 08:29   #13
kamila2006
Zakorzenienie

a ja bym nie powiedziala, (pisze co ja bym zrobila na twoim mijscu, bo wiem ze moja amma raczej by sie zgodzila zeby przenocowal) wiec gdybym miala taka sytuacje jak ty przenocowałabym chlopaka i tyle.

dokladnie, popieram poprzedniczke, jesl mama boi sie ze bedziecie sie kochac, to wytlumacz jej ze rownie dobrze mozecie to zrobic w dzien a nie tylkow nocy.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 13:31   #14
biedronaaa
Przyczajenie

dzieki dziewczyny za rady i wypowiedzi
ja jednak nie przenocuje chlopaka bo rozmawialam dzis z mama i widze,ze jest zdecydowanie przeciwko i nie da sie z nia o tym porozmawiac;/, nawet zaproponowalam,ze bym ja spala w innym pokoju i on;/ ,lipa,ale nie bede jej robic na zlosc, trudno...choc jest mi teraz przykro bo nagle zakonczyla rozmowe

milego dnia
Stary 2009-03-05, 13:54   #15
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
a ja bym nie powiedziala, (pisze co ja bym zrobila na twoim mijscu, bo wiem ze moja amma raczej by sie zgodzila zeby przenocowal) wiec gdybym miala taka sytuacje jak ty przenocowałabym chlopaka i tyle.
.
Jak można przenocować kogoś wbrew innym domownikom, bo jakoś tego sobie wyobrazić nie mogę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 14:29   #16
cirillka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Jak można przenocować kogoś wbrew innym domownikom, bo jakoś tego sobie wyobrazić nie mogę?
Przeczytaj dokładnie. Autorka wątku nie mieszka już z rodzicami, ale w oddzielnym mieszkaniu. Zacytowałabym, ale pierwszy post został zedytowany: a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza. O ten fragment mi chodzi
cirillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 14:42   #17
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cirillka Pokaż wiadomość
Przeczytaj dokładnie. Autorka wątku nie mieszka już z rodzicami, ale w oddzielnym mieszkaniu. Zacytowałabym, ale pierwszy post został zedytowany: a ja mieszkam z dala od domu ,bo studiuje i wynajmuje mieszkanie i on do tego mieszkania studenckiego przyjezdza. O ten fragment mi chodzi
jej, faktycznie nie doczytałam. To szczerze mówiąc nie wiem w czym jest problem Mieszkam "samodzielnie" to przyjmuje kogo chce. Przecież mama nie przyjedzie i nie sprawdzi. No ale w celu podtrzymania dobrych stosunków z mamą to w sumie można zrezygnować....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości