|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kocham TŻ, ale "ciągnie" mnie do innego
hej wszystkim!
postanowiłam założyć ten wątek, żeby w końcu wyrzucić z siebie to co mnie dręczy (nikomu 'na żywo' o tym nie mówiłam i nie zamierzam). Tak dla wyjaśnienia na wstępie napiszę, że 5 lat jestem ze swoim TŻ, bardzo go kocham i jestem z nim szczęśliwa. 3 lata temu zaczęłam studiować i od razu zauważyłam na roku pewnego chłopaka, który od razu mi się spodobał, jak tylko znajdował się w pobliżu to czułam się tak jakoś dziwnie...fajnie, a jak go nie było czułam... zawiedzenie ![]() przez te 3 lata były chwile, że praktycznie wcale o nim nie myślałam, ale zdarzało się też, że myślałam i to bardzo intensywnie, uwierzcie mi, że to jest silniejsze ode mnie. Na prawdę bardzo chciałam pozbyć się go z moich myśli, bo to nie fair wobec mojego TŻ, ale nie potrafię ![]() A najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że nawet ze sobą nie rozmawialiśmy! Dopiero niedawno zaczęliśmy się do siebie odzywać, żartujemy sobie (podobne poczucie humoru) itp. itd. Wcześniej tylko często przyłapywałam go na tym, że na mnie zerka (w sumie nadal to zauważam). Może się mylę, ale ja chyba też mu się w jakimś malutkim stopniu podobam. O co tu chodzi??? Ja chyba zwariuję! 3 lata minęły, a ja ciagle to samo odczuwam, co mam zrobić, żeby ten pociąg minął???? ![]() ![]() Pewie wyda Wam się to głupie, ale dla mnie na prawdę jest to wielki problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: kocham TŻ, ale "ciągnie" mnie do innego
A jesteś szczęśliwa ze swoim TŻ-etem i pewna, ze to prawdziwa miłość?
A może ten Obiekt weschnień z uczelni to tylko taki zakazany owoc, którego nie możesz mieć ? A może poprostu chciałabyś spróbować czegoś innego. Musisz chyba wszystko dokładnie przemyśleć wszystko ma swoje dobre i złe, strony. Czasem warto spróbować czegoś nowego... Ale czy warto marnować 5 pięknych lat ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważasz, że jedno troche przeczy drugiemu?
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
wiem, że to wszystko brzmi dziwnie, ale ja kocham TŻ i nigdy w życiu nie zamieniłabym go na żadnego innego. Nie rozumiem skąd mi się bierze ten "pociąg" do obcego faceta...
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Nigdy w życiu nie zmarnuję tych lat ![]() ![]() Dodam też, że jak jestem blisko TŻ to o tamtym w ogóle nie myślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zastanów się czy warto marnować 5 lat związku dla faceta , z którym łączy Cię jedynie podobne poczycie humoru...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nigdy ale przenigdy nie chciałabym się znaleźć w Twojej sytuacji.
I naprawdę Ci współczuję.Bo wiem że życie potrafi płatać figle i wystawiać na probę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() był pociąg do jednego, potem do drugiego, a potem wyszło jak wyszło...
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja radze pogadac troche wiecej z obiektem westchnien i przekonac sie, ze nie jest on wcale taki fascynujacy. Mi sie wydaje, ze ciagnie Cie do niego, bo go nie znasz i ta tajemnica tak Cie fascynuje. Kiedy zobaczysz, ze to facet jak kazdy inny, przejdzie Ci. I okaze sie, ze Twoj TZ byl, jest i bedzie na pierwszym miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Piorun sycylijski, trzyletni !
![]() ![]() Daj się ponieść emocjom, raz się żyje ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wiem coś o tym i też nie chciałabym być w sytuacji autorki.Ja będąc ze swoim facetem też miewałam takie przypadki, że życie wystawiało na próbę mój związek coś w podobnym stylu jak ma autorka wątku. Moja droga skoro kochasz swojego faceta to staraj się nie myśleć o tamtym ja wiem że to trudne ale miłość jaka Was łączy i tak zwycięży wszystko więc będzie ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Najłatwiej jest zauroczyć się (i to na wiele lat) w kimś, kogo się nie zna, bo można sobie na jego temat stworzyć dosłownie każde, najbardziej wyidealizowane wyobrażenie...
Po 5 latach wiesz doskonale, jaki jest Twój chłopak, jakie ma wady i zalety, jak całuje, jak zachowuje się w różnych sytuacjach itp. A tamten facet jest jedną wielką tajemnicą i chyba głównie to Cię pociąga (bo co innego, skoro go nie znasz?). Ryzykowne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Droga Autorko, wiem co czujesz... oj, wiem...
Ja jestem w swiezym zwiazku, zaledwie miesiecznym... Na studiach w mojej grupie jest pewien mezczyzna ktory wpadl mi w oko.. Rozmawiamy b. czesto, fantastyczny kontakt mamy... Ciagnie mnie do niego jak cholera, szukam go wzrokiem po sali, jak go nie ma wkurzam sie... Jakis magnes facet w sobie ma... Powiedzialam o tym kolezance z roku, obserwowala go i stwierdzila, ze i ja nie jeste mu chyba obojetna ![]() ALE... Ja jestem w szczesliwym zwiazku, on ma zone... (studia zaoczne, ludzie w roznym wieku) Postanowilam jak najmniej sie z nim kontaktowac, pilnuje sie bardzo... staram sie zapomniec, albo probowac patrzec inaczej, szukam jego wad... Nie poswiece znajomosci z obecnym moim partnerem, dla chwilowej fascynacji... kims kogo ni znam... Tobie radze to samo... ale wierz mi, ze doskonale wiem o czym mowisz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Marna jest Twoja miłość do TŻ jeśli w Twojej głowie siedzi inny chłopak...
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ee tam... to,że jest się w związku, nie znaczy że jest się ślepym i nie można się zauroczyć... A ta fascynacja to pewnie minie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Już od 3 lat mija i minąć nie może...
Zły postępek czasem okazuje się jedynym słusznym. Edytowane przez lilijkowa Czas edycji: 2009-03-04 o 10:19 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcale to nie jest głupie i nikomu sie tak nie powinno wydawać. Nawet jesli cos wydaje sie banalne ale jesli jest problemem drugiego człowieka tzn ze to może byc naprawde problem a nie tylko napisane głupoty. Ja Cie rozumiem w 100% mam podobny przypadek. Tego "kogos" znam a w zasadzie nie znam tak naprawde tylko po czesci a reszta to moje wyobrazenia o nim.... To juz trwa ok 5lat. ( nie chce Cie załamywać ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez macocha19 Czas edycji: 2009-03-04 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hmm.
Idąc ulicą , jadąc metrem czy będąc na imprezie ,czasem zdarza się Nam zauwazyć interesujące osoby w swym otoczeniu;w pewnym sensie dla nas atrakcyjne. Ja też,choć jestem z związku zwyczajnie czasem sobie pomyślę na wodok jakiegos chlopaka " przystojniak.!" Ale nic więcej. Żadna siłą mnie do Niego nie ciągnie, bo kocham mojego TZ i już. Z Tobą jest inaczej. On Ci się zwyczajnie podoba , ciągnie Cię do niego i masz potrzebę przebywania z nim. Edytowane przez lejdi Czas edycji: 2009-03-04 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Sama nie doświadczyłam podobnego uczucia, ale mam koleżankę, która "poświęciła" półtoraroczny związek dla chłopaka poznanego na studiach. Studia są zaoczne, oboje pracują, dzieli ich odległość ok 50km, ale są szczęśliwi! Pisząc "poświeciła" w cudzysłowiu robię to dlatego, że wielu ludzi widzi w tym słowie jedynie pejoratywny, negatywny wydźwięk, a jak dla mojej koleżanki, to słowo ma zupełnie inne znaczenie. Piszesz, że kochasz, ale cóż to za miłość? Piszesz, że jesteście ze sobą już 5 lat, a więc to może jedynie przywiązanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Fajne "towary" zauwazam na ulicy, ale kiedy tylko wracam do domu i spojrzę na zamknięte oczy TŻ ocienione wspaniałymi długimi rzesami i do tego poczuję cudownie miękkie usta wiem, ze nie ma nikogo lepszego od niego.
Kochac mozna swojego brata, ale przeciez nie czuje pociągu fizycznego do niego. Tak samo moze byc z długotrwałym zwiazkiem - pożądanie sie wypaliło została miłośc-przyjaźń. Dlatego inny samiec potrafi nieźle zaburzyć spokój ducha i wywołać pociąg seksualny.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cholernie ciężko mi z tą sytuacją ![]() Jak sobie pomyślę co czułby mój TŻ, gdyby o tym wiedział to serce mi się kraja... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Edytowane przez superheroine Czas edycji: 2009-03-05 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Myślałam o tym wszystkim całą noc...
Jedno wiem na 100%, kocham swojego TŻ i chcę być tyyyylko z nim ![]() muszę przyznać, że są też plusy tej całej sytuacji, a mianowicie od jakiegoś czasu zmieniłam się trochę w stosunku do mojego TŻ. Przestałam zawracać mu głowę telefonami co godzinę , w których paplałam mu o pierdołach, żeby sobie tylko z nim pogadać:P (pracuje obecnie w innym mieście, widzimy się w weekendy) i przestałam być chorobliwie zazdrosna (wynikało to też mojej niskiej samooceny, ale teraz przyznaję, że się troszkę podniosła ![]() WIEM też, że mam wielkie szczęście... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A jak się wam układa w łóżku? To najlepszy barometr uczuć w związku.
Jesli nie mozesz sie doczekac by zdjąc ze swego TŻ spodnie - jest dobrze, gorzej, jeśli musi cie namawiac na seks. Wtedy to jest tylko przyjaźń.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze to chłodno ocenić czy to co Elfir napisała w pierwszym zdaniu isnieje w Twoim życiu.
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez superheroine Czas edycji: 2009-03-06 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh takie cos sie zdarza... przydarzylo sie takze mojemu chlopakowi, juz bylemu, niedawno zalozylam o tym watek. Z tym ze on nie wyhamowal na etapie zauroczenia, po prostu zaczal robic do niej podchody... nawet jej pisal ze czuje sie zawiedziony, gdy jej nie widzi, czyli dokladnie co ty tylko sobie w duchu myslisz. nikomu nie zycze tego co czulam gdy sie o tym dowiedzialam... Nie ludz sie ze po tylu latach zwiazku twoj chlopak nie zauwazy zmian w twoim zachowaniu.. Zauroczenia sie zdarzaja, wiem. Mozna je obrócic na plus dla zwiazku, tak jak piszesz, nabrac pewnosci siebie itp ale mozna tez od rozmowy do rozmowy przeskoczyc zgrabnie z jednego zwiazku do drugiego, zostawiajac dawnego partnera jak przysłowiowego glupka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W stosunku do mojego TŻ zachowuje się normalnie, ponieważ, gdy jest przy mnie to o tamtym nawet nie myślę... Myślę o nim dopiero, gdy jestem w samotności... Kocham i będę wierna, jasna sprawa ![]() Dziękuję. Trzymaj się ciepło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, bylam porzucana i w takim momencie czułam sie skrzywdzona przez caly swiat i "ta świnię - eksa"
![]() Tak samo jest w druga stronę. Jesli nie kocha sie partnera ale na siłe siedzi w zwiazku, to robi sie podwojna szkode - sobie i partnerowi (bo sie go oszukuje). Dlatego czasem odejscie uwalnia obie strony, nawet jesli im zdaje sie tragedia z poczatku. Nie ma sensu podciagac TŻ pod wyobrazenie ideału. Mój TZ nie kupuje kwiatow z zasady, wiec dąsanie sie na niego z tego powodu jest bzdura, skoro okazuje mi swoje uczucia w inny sposob. Ja tez nie jestem ideałem i TŻ nie zmienia mnie na siłę. Moge pozartowac z nim na ten temat i czasami poprosic o kwiatka na specjalna okazje. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Czyli jest to czysto seksualne zauroczenie nawet jesli ty tego tak nie spostrzegasz. Byc moze facet reprezentuje to czego podświadomie oczekuje twoj organizm, a czego brakuje twojemu TŻ. I dla wypełnienia chcesz i jednego i drugiego, ale naraz - taki ideał z połaczenia dwóch typów meżczyzn.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
No cóż sytuacja trudna. Ale każdy wie jakie to życie jest i że lubi nas zaskakiwać..
Może jak skonczysz studiować i nie będziesz widywać tego drugiego to Ci przejdzie... A jeżel piszesz że tak kochasz swojego TŻ to zajmij się nim jeszcze bardziej i to jemu poświęcaj wIększą uwagę. ![]() A tak w ogóle... czas pokazę jak to będzie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.