sin city czy wojna światów?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-19, 13:23   #1
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

sin city czy wojna światów??

Chce iść do kina, a nie wiem na co. Pomyślałam o tych dwóch filmach... Proszę o głosowanie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:56   #2
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Dot.: sin city czy wojna światów??

Lexie - trzeba było sondę wrzucić Zobacz może da się jeszcze dokleić - jesteś autorką wątku więc może tobie się uda
Jak dla mnie - Sin City lepsze
PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:05   #3
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Chce iść do kina, a nie wiem na co. Pomyślałam o tych dwóch filmach... Proszę o głosowanie
Ach to kwestia gustu, Lexie. Ja za filmami Rodrigueza i Tarantino nie przepadam i Sin City na kolana mnie nie powalilo. To specyficzny rodzaj i albo sie ich kocha albo nienawidzi No i ja wlasnie srednio... Takze jesli nie podobaly Ci sie poprzednie rodriguezowe filmy, to nie idz, jest ciagle taki sam

Co do Wojny Swiatow to uwazam to za jeden z filmow, ktore trzeba zobaczyc, jak Star Wars czy Wladca Pierscieni, nawet jesli sie nie lubi wielkich filmow oraz Toma Cruise'a (to juz ja) Ja wlasnie roznie, Spielberg potrafi tez robic fatalne filmy, ale jak sobie pomysle, ile wydaje na jego ostatnie filmy kasy, to chodze potulnie. Sin City to nie jest powalajacy film, nie robi na mnie wrazenia, wszyscy ostatnio robia komiksy, a mnie ta konwencja srednio pasuje. Ale dla kazdego cos innego

Takze jesli mialabym Ci cos polecic... jesli kochasz absurd spod znaku Monty Pythona czy Mumio, wybierz sie na Autostopem przez galaktyke. Bylam dwa razy (a rzadko chodze na film dwa razy) i to jest tak, ze czesc sali lezy na ziemi ze smiechu, a czesc wychodzi w trakcie seansu, bo nie rozumie absurdu... a to wszystko ma w sobie ukryte bardzo wazne filozoficzne przeslanie, drugie dno i czlowiek je odkrywa pod koniec filmu. Fantastyczny moim zdaniem, polecam ksiazke o tym samym tytule, mojego ukochanego pisarza Douglasa Adamsa
Stary 2005-07-19, 14:08   #4
GosikK
Zadomowienie

GG do GosikK

Sin City, na 100%
GosikK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:13   #5
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
Takze jesli mialabym Ci cos polecic... jesli kochasz absurd spod znaku Monty Pythona czy Mumio, wybierz sie na Autostopem przez galaktyke. Bylam dwa razy (a rzadko chodze na film dwa razy) i to jest tak, ze czesc sali lezy na ziemi ze smiechu, a czesc wychodzi w trakcie seansu, bo nie rozumie absurdu... a to wszystko ma w sobie ukryte bardzo wazne filozoficzne przeslanie, drugie dno i czlowiek je odkrywa pod koniec filmu. Fantastyczny moim zdaniem, polecam ksiazke o tym samym tytule, mojego ukochanego pisarza Douglasa Adamsa
Svenja, ja na Autostopem i tak pójde przeczytałam całą serię ze trzy razy, uwielbiam Drugie dno i filozoficzne przełanie odkryłam podczas czytania... Moze w filmie trudniej je dostrzec??

D'ou - wkleiłabym sondę, ale nie umiem...
Stary 2005-07-19, 14:14   #6
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Sin City - ogladalo mi sie bardzo ciezko, film- owszem, robi wrazenie, ale na mojej liscie obejrzanych - a ogladam kilka tygodniowo - nie jest w czolowce

Wojna Swiatow - kolejna "wielka produkcja", ale z zaangazowaniem czekalam na rozwiniecie, obawiajac sie nawet negatywnego zakonczenia.
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:17   #7
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Widziałam oba filmy i jak najbardziej Sin City. Ja też nie przepadam za filmami Tarantino, ale ten film naprawdę mnie urzekł, świetnie zrobiony no i niezła obsada (szczególnie Elijah Wood jako Kevin i Mickey Rourke jako Marv). Niby film pełen brutalności, ale jest tak skonstruowany, że się tego nie odczuwa. No i ciekawy.

Co do wojny swiatów, to nie uważam, że to film, który trzeba zobaczyć. Ja się na nim strasznie wynudziłam, jest po prostu nudny. Cruise nie pasuje na robotnika olewającego dzieci - dla mnie nie jest wiarygodny. Efekty też nie są powalające. Jak dla mnie bubel, nawet mój brat, który wielbi tego typu filmy powiedział, że do kitu, więc jak już taki zapaleniec to mówi, to musi być prawda Niektore sceny w Wojnie Światów były takie sztuczne, że miałam wrażenie, jakby sceny plenerowe w studiu kręcili. Ogólnie film nudnawy.

SIN CITY

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 14:23   #8
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

obejrzałam oba w ten weekend i polecam Sin City ,bez dwóch zdań.
Bardzo dobry film
Wojna Światów mnie rozczarowała,choć można obejrzeć.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:28   #9
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Svenja, ja na Autostopem i tak pójde przeczytałam całą serię ze trzy razy, uwielbiam Drugie dno i filozoficzne przełanie odkryłam podczas czytania... Moze w filmie trudniej je dostrzec??
Ciesze sie, ze jestes fanka, te ksiazki nie sa bardzo popularne w Polsce, a szkoda... ja tez przeczytalam wiele razy cala "trylogie" No ale niestety, absurd jest dla wybranych W filmie rowniez widac to przeslanie, sa delfiny Podoba mi sie w wielu miejscach wiernosc ksiazce, nie sadzilam, ze pomysly sp. Douglasa da sie przelozyc na tasme filmowa Szczegolnie po nieudanym serialu bbc... film jest naprawde fajny, jedyne co mnie zastanawia, to postac Forda, ktory w ksiazce jest takim no... sukinsynem A w filmie raczej przyjacielem Artura. No ale najlepszy i tak jest Zaphod, sama zobaczysz jak rozwiazali problem jego dwoch glow
Stary 2005-07-19, 14:34   #10
margitta
Zakorzenienie

ja wybrałabym Wojnę Światów na twoim miejscu. Trzyma w napięciu od początku do końca Natomiast Sin City to moim zdaniem masakra i nic więcej. Prostytunki i lejąca się krew - brak fabuły, brak sensu... chyba trzeba być fanem.
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:53   #11
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Sin City powaliło mnie, ale Wojna Światów również,więc polecam oba filmy. Może znajdzie się jakiś sponsor...?

Autostopem czytałam, genialna książka, na filmie jeszcze nie byłam ale nadrobię zaległości
Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:58   #12
thelema
Raczkowanie

Nie oglądałam żadnego, ale gdybym miała się na któryś wybrać, to na Sin City.
thelema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 15:00   #13
bellissa
Zadomowienie

GG do bellissa

Dla mnie abslutnie wygrywa Sin City
bellissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 15:01   #14
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: sin city czy wojna światów??

Ani ten ani ten.
Żaden z tych filmów mi sie nie spodobał. Na Sin sity wręcz zasypiałam. Nudny nieciekawy, niby miala być wartka akcja, ale tak naprawdę wszystko jest monotonne... I jeszcze ten czarno biały obraz, któy moim zdaniem bynajmniej nie służy filmowi. Typowo komiksowa fabuła, w której każdy bohater ma minimum "3 życia". A kiedy już na 100% jesteśmy pewni, że zginął okazuje się, że zupelnie nic mu nie jest... Bardzo infantylne podejście do widza.
I nie rozumiem jednego... Dlaczego ów film "reklamuje" Jessica Alba skoro w sumie gra w nim przez 10 minut.
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 15:05   #15
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Cytat:
Napisane przez Agniesia18
Ani ten ani ten.
Żaden z tych filmów mi sie nie spodobał. Na Sin sity wręcz zasypiałam. Nudny nieciekawy, niby miala być wartka akcja, ale tak naprawdę wszystko jest monotonne... I jeszcze ten czarno biały obraz, któy moim zdaniem bynajmniej nie służy filmowi. Typowo komiksowa fabuła, w której każdy bohater ma minimum "3 życia". A kiedy już na 100% jesteśmy pewni, że zginął okazuje się, że zupelnie nic mu nie jest... Bardzo infantylne podejście do widza(...)
bo to jest komiks nawet jeden leży obok mnie na półce "Goldieeee"
Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 15:17   #16
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez Nefretete
"Goldieeee"
która pachnie tak jak anioły

Ten film dużo zyskał na czarno-białym obrazie, inaczej mój monitor ocieakłby krwią Dzięki temu filmowi Elijah Wood wyzwolił się trochę z tego Froda :P

arte infantil

R jak Remont
Stary 2005-07-19, 15:23   #17
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Sin City ciekawe uderzenie, choc nierealna fabula, odcieta gadajaca glowa to nie dla mnie, caly film to krew sie leje, kikuty lataja wszystko w czarno bialej oprawie oba filmy maja wartka akcje, fantastyke. Dla mnie wygrywa Wojna Swiatow, bo mozna sie tam troche pobac Najlepiej zobaczyc oba i pozniej ocenic, ktory sie podobal bardziej

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 17:35   #18
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez Anisia25
Sin City ciekawe uderzenie, choc nierealna fabula, odcieta gadajaca glowa to nie dla mnie, caly film to krew sie leje, kikuty lataja wszystko w czarno bialej oprawie oba filmy maja wartka akcje, fantastyke. Dla mnie wygrywa Wojna Swiatow, bo mozna sie tam troche pobac Najlepiej zobaczyc oba i pozniej ocenic, ktory sie podobal bardziej
Z tym strachem to się nie zgodze w wojnie światów tak naprawdę nie ma się czego bać, tam chodzą tylko te trójnogi i jest tam coś czego nie rozumiem. Te trójnogi zabijają ludzi laserem w taki sposób, że kapki krwi nie ma (zostają tylko ubrania, chyba marsjanie przyjechali po odzież ), a potem Tom wychodzi w plener pelen krwi (nie, to też nie jest straszne ) i skąd niby ta krew i po co ona marsjanom :P

arte infantil

R jak Remont
Stary 2005-07-19, 17:54   #19
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

kazdy ma inny wymiar strachu, ja kilka razy podskoczylam w kinie na efektach burzowych, mialam wrazenie ze burza dzieje sie tuz za sciana poza tym dzwieki same powodowaly ze serducho szybciej bilo, a na Sin City, coz prawie usnelam

krew mnie nie przeraza

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 18:49   #20
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Ciesze sie, ze jestes fanka, te ksiazki nie sa bardzo popularne w Polsce, a szkoda... ja tez przeczytalam wiele razy cala "trylogie" No ale niestety, absurd jest dla wybranych W filmie rowniez widac to przeslanie, sa delfiny Podoba mi sie w wielu miejscach wiernosc ksiazce, nie sadzilam, ze pomysly sp. Douglasa da sie przelozyc na tasme filmowa Szczegolnie po nieudanym serialu bbc... film jest naprawde fajny, jedyne co mnie zastanawia, to postac Forda, ktory w ksiazce jest takim no... sukinsynem A w filmie raczej przyjacielem Artura. No ale najlepszy i tak jest Zaphod, sama zobaczysz jak rozwiazali problem jego dwoch glow
Fanów jest więcej (no przynajmniej na anglistyce ) Film rzeczywiście bardzo dobry - miałam pewne obawy (kiedyś chodziły słuchy, że Artura miał zagrać Hugh Grant ) Martin Freeman pasuje lepiej Poza tym nie powiem nic mądrego - lepiej iść i zobaczyć.

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 18:57   #21
ptysiek
Raczkowanie

Sin City
ptysiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 19:12   #22
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Sin CIty. Lexie, a co z Lubym sięwybierasz?

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 19:22   #23
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez svenja
Dwóch głów nie mogę się doczekać
Serialu, przyznam szczerze, nie widziałam - ale może nie ma co żałować, skoro kiepski
Już za moment polece do półki i wyciągnę ksiażki, najbardziej lubię 2 pierwsze części Dawno nie czytałam, czas je sobie "odświerzyć"

Acha, to zasługa mojego chrzestnego, ze ja te książki znam On jako wielki fan fantastyki wszelkiej, już jak miałam chyba ze 4-5 lat, czytał mi 'Władcę pierścieni" do poduszki Ja tego nie pamiętam, ale wierzę w rodzinne opowieści. I tak mi już zostało, przejełam po nim wieele świetnych książek z tego gatunku ('Stalowy szczur"!! , 'Dragonlance' itp)
Stary 2005-07-19, 19:23   #24
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Madziarra

Czy z lubym (niedoszłym jeszcze ) to nie wiem, zobaczymy czy sie odezwie i wyrazi cheć
Stary 2005-07-19, 19:48   #25
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Eee ja myśle, że chęć wyrazi A spotykasz się z nim przed czy po wyjeździe?

Stary 2005-07-19, 19:55   #26
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: sin city czy wojna światów??

Cytat:
Napisane przez Nefretete
bo to jest komiks nawet jeden leży obok mnie na półce "Goldieeee"
Wiem, że to komiks. Używając określenia "komiksowa fabuła" miałam na myśli, fakt, że główni bohaterowie są wielokrotnie "uśmiercani i ożywiani" na przemian. Typowe dla "czarnych" komiksów...
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 19:57   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Trudne pytanie wysłałam wczoraj maila na wzór propozycji Sarenki i na razie cisza Nie wiem co o tym myślec, czas nagle zaczął płynać baaardzo wolno...
Jeśli by się dało, to przed wyjazdem, wedle zasady kuć żelazo puki gorące

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 20:05   #28
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez lexie
Trudne pytanie wysłałam wczoraj maila na wzór propozycji Sarenki i na razie cisza Nie wiem co o tym myślec, czas nagle zaczął płynać baaardzo wolno...
Jeśli by się dało, to przed wyjazdem, wedle zasady kuć żelazo puki gorące
No tak, bo jeszcze się chłopak rozmyśli albo pomyśli, że go olałaś i zostawiłaś Na pewno odpisze, choć wiem jakie to jest stresujące i jak czas się dłuuuży. Przerabiałam to nie raz ani nie dwa Nawet nie trzy
Będzie dobrze;*

Stary 2005-07-19, 20:14   #29
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez madziarra
No tak, bo jeszcze się chłopak rozmyśli albo pomyśli, że go olałaś i zostawiłaś Na pewno odpisze, choć wiem jakie to jest stresujące i jak czas się dłuuuży. Przerabiałam to nie raz ani nie dwa Nawet nie trzy
Będzie dobrze;*
Jesteś kochana

Ja mam juz jakies objawy paranoi, wciaż mam wrazenie, ze mam może złego maila, i nie nie pomaga tłumaczenie sobie, że wtedy dostałabym wiadomosć zwrotną, że mój nie został dostarczony... echhh
Stary 2005-07-19, 20:15   #30
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Troszkę zeszłyśmy z tematu ale to mój wątek i pozwalam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości