![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jak skutecznie schudnac
Witam
Moze moj problem wyda Wam sie mało istotny ale mnie bardzo gryzie.Amianowicie rok temu urodzolam slicznego synka i zostalo mi conieco na brzuszku cwiczenia choc nie systematyczne nie pomagaja a nie stac mnie na wymyslne diety co robic .POMOZCIE!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: jak skutecznie schudnac
myśle że dobrym ćwiczeniem bedzie regularne wykonywanie brzuszków najlepiej rano przed posiłkiem np 4 serie po 20. Oczywiście nie musisz stosować drakońskich diet, wystarczy wystrzegac się słodyczy i to napewno pomoże.
powodzenia.pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ostatnio czytalam o medycynie naturalnej i chudnieciu; kwas jablkowy podobno czyni cuda..... oto jak go przygotowac:
pokrojone,ale nie obrane jablka zalac przegotowana woda z dodatkiem cukru (na 1 litr wody 1 lyzeczka od herbaty cukru), przykryc naczynie gaza, odstawic na 4 tygodnie w cieple miejsce, po 4 tygodniach przesaczyc przez sitko, i wypijac codziennie z przegotowana woda, ale nie goraca.... dodac do szklanki letniej wody 2 lyzeczki kwasu jablkowego i lyzeczke miodu..... pic taki kwas z miodem przez pol roku... jeszcze nie wyprobowalam, ale kwas juz zrobilam i czekam...... sproboj..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jezedli masz brzuszek po porodzie staraj sie cwiczyc na miesnie brzucha.... inaczej nie wroci on do swojego poprzedniego wygladu i dietki nie pomoga.... musisz wzmoznic miesnie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
I jeszcze stanąć na rozstaju dróg w nowiu o północy, splunąć przez lewe ramię, odmówić zaklęcie i spokojnie umówić się z psychiatrą na następną wizytę.
Skuteczne jest ćwiczenie i nieobżeranie się! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jedz ile chcesz i co chcesz, ale za to katuj sie w silowni, oto najprostsza rada; niektorzy ludzie kochaja jedzenie i nie potrafia sie glodzic.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
A ja musze sie pochwalic [img]icons/icon10.gif[/img] Dzieki uprzejmosci Magi, ktora pozyczyla mi ksiazke, od miesiaca stosuje "diete" Montignaca i schudlam, zupelnie nie glodujac, 5 kg.
Jak dla mnie jest to rewelacyjne odkrycie. [img]icons/icon7.gif[/img] Czlowiek nie musi sie meczyc, wystarczy zmienic nieco swoje nawyki zywieniowe. Tak bardzo ogolnikowo dieta polega na unikaniu produktow o wysokim wskazniku glikemicznym tzw. IG. Sa to miedzy innymi: ziemniaki, cukier, biale pieczywo... A mozna jesc do woli trzy posilki dziennie skladajace sie z produktow o niskim IG. Jest ich naprawde bardzo wiele. (chodzi o weglowodany, bo wg tej diety nie musimy zwracac na kalorycznosc tluszczy, czy bialek bo tyjemy od weglowodanow wysoko przetworzonych. Takze bez obawy mozemy sie objadac chudym mieskiem z salatami, spaghetti ( al dente) z sosami pomidorowym czy pesto, czy ze szpinakiem. Mozemy wcinac fasole, groch, ryby, gorzka czekolade, kochane sery...Naprawde im dluzej sie ja stosuje tym wiecej czlowiekowi przychodzi pomyslow kulinarnych. Jak ciekawie i smacznie mozna skomponowac nietuczace potrawy wg zasad Monti [img]icons/icon7.gif[/img] Ja jak na razie jestem bardzo zadowolona i mysle, ze bede nadal z powodzeniem kontynuowac te diete, a wlasciwiw nie diete, ale nowy sposob odzywiania sie. I namawiam Was dziewczyny do lektury "Jesc, aby schudnac" Michel'a Montignac. To naprawde dziala [img]icons/icon10.gif[/img] Serdecznie pozdrawiam wszystkich zarloczkow [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie skuteczne i bezbolesne: dieta o niskim indeksie glikemicznym, co stabilizuje poziom glukozy we krwi, zapobiega wyrzutom insuliny i odkładaniu tłuszczu oraz napadom głodu. Śniadanko przez najbliższe pół roku: kostka twarogu 0% + tuńczyk z wody, siekana cebulka i dodatki smakowe. Zrób pastę i podziel na 2 dni. Do tego 1-2 kromeczki razowego chleba + warzywa. Obiad i kolacja jak wszyscy, ale trochę mniej. Zero słodyczy, białego pieczywa. W chwilach głodu kakao na mleku 1,5% bez cukru, jogurt bez cukru. Ruszaj się i waż - bo możesz chudnąć zbyt szybko !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wspaniała wiadomość, Agnieszko !! Ogromnie sie cieszę [img]icons/icon7.gif[/img]
A właśnie chciałam Cię nieśmiało zapytać, czy zdecydowałaś się poeksperymentować. Ja dodam tylko od siebie, że tzw. diet niełączenia jest więcej (dr Montignac opracował jedną z nich, która mnie odpowiada, ale są jeszcze inne - np. Atkinsa, Diamondów) i można sobie wybrac sposób odżywiania najbardziej dostosowany do indywidualnych upodobań. Te diety - a właściwie styl odżywiania się - mają wiele zalet, oprócz braku potrzeby głodowania - są zrównowazone we wszystkie składniki odżywcze, nie powodują skutków ubocznych typu osłabienie kondycji skóry, paznokci, włosów lub innych objawów wycieńczenia organizmu. Warto spróbować. pozdrowienia [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nawet nie wiesz jak ja sie ciesze Mago [img]icons/icon7.gif[/img] Bardzo, bardzo Ci dziekuje za ksiazke. Jak ja przeczytalam to dalo mi niezlego kopa motywacyjnego, ze bez wiekszych wyrzeczen mozna schudnac. Najzabawniejsze, ze byli wlasnie u mnie moi rodzice - jak tylko ja zaczelam. I patrzyli sceptycznie jak sie obzeram i twierdze, ze jestem na diecie [img]icons/icon12.gif[/img] I jak wczoraj rozmawialam z tatem to zapytal jak tam moja waga? Jak sie dowiedzial, ze schudlam 5 kg jedzac w ten sposob to tez chce sie przylaczyc [img]icons/icon7.gif[/img]
Do zrzucenia mam jeszcze troszke [img]icons/icon12.gif[/img] i mam nadzieje, ze niedlugo uda mi sie osiagnac moja dawna wage 55 kg. I jestem przekonana, ze jak mi sie to uda, to na pewno nie wroce do dawnego sposobu odzywiania z ziemniaczkami i bialymi buleczkami [img]icons/icon7.gif[/img] Mam tylko pytanie jako do eksperta? Bo nigdzie nie znalazlam na nie odpowiedzi? Czy mozna podjadac bezkarnie migdaly, orzechy? Goraco pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No to ja też się dołączam i również cieszę się Agnieszko, że ci się udało. Ja także jakiś czas temu przeczytałam książkę i dołączyłam do swych zwyczajów jedzeniowych kilka dodatkowych zasad Montignac'a, gdyż jak się okazało już od dawna nieświadomie większość z nich stosowałam. Mamę również zaraziłam i podobnie jak Ty jest już o 5 kg lżejsza
![]() A orzeszki, migdały możesz sobie podjadać, wiadomo, że w granicach rozsądku, ale wbrew pozorom, że zawierają niby tyle kalorii, mają w sobie same tzw. dobre wielonienasycone tłuszcze, które wręcz pomagają w chudnięciu. Życzę powodzenia!! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
masz racje droga edyto bez wzmocnienia miesni ani rusz ale z jedzeniem tez sie powstrzymam choc ostatnio bylo trudno moj kacperek skonczyl roczek w sobote bylo tyle dobrego...ja poprostu musze pocwiczyc silna wole mam nadzieje ze mi sie to uda.dzieki za przepis na to cudo z jablek wyprobuje.dziekuje rowniez wszystkim wizazankom ktore wlaczyly sie do rozmowy wiele uwag przyda mi sie w trceniu wagi
pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ze mnie taki ekspert, że (jak wiesz) w ogóle tej książki nie czytałam [img]icons/icon12.gif[/img] - jedynie omówienia zasad na stronach internetowych lekarzy - dietetyków. A i tak działa [img]icons/icon7.gif[/img]
Gdzieś czytałam, że należy unikać orzechów arachidowych. Migdały na pewno można chrupać bezkarnie - nieraz wcinam 5 - 10 dkg dziennie (i to kilka dni pod rząd) bez konsekwencji. Co do włoskich i laskowych - to chyba też nie są zabronione w rozsądnych ilościach. Serdecznie Cię pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
5 kg to naprawde bardzo duzo!czy z duzej wagi sie odchudzalas?odchudzasz?mo ge liczyc na list na priva?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dieta Montignaca
Jestem ciekawa Agnieszko w jakim czasie udalo Ci sie schudnac 5kg? Wiele slyszalam na temat nielaczenia ale wciaz trudno mi sie obyc bez tradycyjnego obiadku.. ziemniaczki, miesko, surowka [img]icons/icon7.gif[/img]. Czytalam kiedys, ze nie mozna tez jest chleba z wedlinami... To chyba dosc trudna dieta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Re: dieta Montignaca
*** skasowana przez moderatora ***
*** powód: chamstwo studenta politechniki warszawskiej *** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Nineczko [img]icons/icon7.gif[/img]
Schudlam tyle w przeciagu miesiaca. Przez pierwsze prawie dwa tygodnie nic sie nie dzialo, waga stala, ale potem jak drgnela to porzadnie [img]icons/icon7.gif[/img] Czy jest trudna? nie sadze. Trzeba tylko na poczatku zapoznac sie dokladnie z IG produktow i przestrzegac kilku zasad. I nie jest to typowa dieta nielaczenia. Ja wczesniej probowalam rowniez tej, ale jak dla mnie byla zbyt uciazliwa i miala zbyt wiele zaleznosci. Ta jest moim zdaniem, o wiele latwiejsza i przyjemniejsza [img]icons/icon7.gif[/img] Na obiadek mozesz dalej jesc miesko i do tego gore surowki, salaty... a na sniadanie tyle mozliwosci : wedliny, jajka, sery losos...fakt, ze na poczatku najlepiej zupelnie bez pieczywa, ale w drugim etapie mozesz spokojnie dorzucic pieczywo pelnoziarniste. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
W przeciagu miesiaca 5kg to bardzo duzo. Ja czytalam ksiazke o diecie nie laczenia. I powiem szczerze, ze wydala mi sie strasznie trudna, bo jak tu z dnia na dzien calkowicie zmienic sposob odzywiania. Jestem ciekawa jak wydlada Twoj Agnieszko przykladowy jadlospis. Gdybys miala chwile, to czy mozesz napisac, lacznie z przyblizonymi godzinami, co jadasz. Jestem bardzo ciekawa, bo ksiazki, ksiazkami ale jak to wtloczyc w zycie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Stosowałam dietę Diamondów przez ponad rok - rzeczywiście schudłam parę kilo, ale nie polecam - fatalne samopoczucie na początku dnia, pomysł jedzenia samych owoców rano nie jest dobry, co z żelazem i wapniem? Nie łączenie węglowadanów z białkiem - owszem, tak. Ostatnio testuję na sobie śniadanie wysokobiałkowe, ale o bardzo niskim IG - efekt: samopoczucie OK, brak apetytu na słodycze, spadek wagi 2 kg tygodniowo, więc musiałam świadomie zacząć podjadać ! Pozdrowienia wszystkim walecznym żarlokom.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
To nie jest tajemnica
![]() ![]() ![]() ![]() Na szczescie znalazlam te diete Montignac'a i teraz po miesiacu stosowania waze 66 kg. Jeszcze zamierzam zrzucic te 10 kg ![]() Jak wyglada moj jadlospis? Bardzo roznie ale przykladowo: Sniadanie:1) losos z cytrynka, 3-4 plasterki chudej wedliny, serek topiony, rzodkiewki lub pomidor; 2)jajka sadzone na szynce ( mniam) i do tego pomidorek; 3)pumpernikiel z dzemem slodzonym fruktoza Pija zawsze kawe z duza iloscia mleka i kupilam sobie na te okolicznosc bezkofeinowa jak zaleca MOnti ![]() Obiadek: 1) spaghetti ( al dente) z sosem pomidorowym lub z pesto lub ze szpinakiem, kurczaczkiem i smietanka; ( uwielbiam makaron i jem go najczesciej); 2)smazone chude miesko ( indyk, kura, poledwica, schab) z micha salaty (salata, pomidor, ogorek, oliwki + sos Knora na oliwie z oliwek); 3)ryby +salata 4)fasolka z puszki+cebulka+koncentrat pomid.+ odrobina wedlinki i to wszystko duszę ![]() Kolacja: 1) salata + pomidor+ogorek+papryka +tunczyk+jajka+oliwki+ sos 2)jak wyzej tylko zamiast tunczyka daje np. : fete 3)salata + na zimno piers z kurczaka i ser zolty pokrojone w kosteczke + sos jogurtowy itd... Jak widzisz mozna naprawde poszalec kulinarnie i co wazniejsze nie musiasz liczyc kalorii. Jesz do syta i chudniesz. Czasami jeszcze podjadam gorzka czekolade ( 70 - 88% kakao); suszone morelki; migdaly , pistacje... Pozdrowionka ![]() AgaZ
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja też chcę taką dietę [img]icons/icon20.gif[/img] [img]icons/icon20.gif[/img] [img]icons/icon20.gif[/img]
Ogólnie ciągle tyję, a niedługo mam zamiar starać się o dzidziusia - jestem przerażona ile przytyję z moją tendencją. Ale chcę zacząć tyć od niższego pułapu [img]icons/icon12.gif[/img] więc najpierw muszę postarać się schudnąć [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A gdzie mogę znaleźć w necie jakieś informacje na temat tej diety? A może jeszcze tytuł książki? I czy można dostać ją w księgarni?
Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
"Jesc, aby schudnac" Michel'a Montignac to jest pozycja, ktora ja przeczytalam. ( napisal on jeszcze "Dieta dla biznesmena", ale podobno sie pokrywa z ta pierwsza) Ale wiem, ze na rynku jest jeszcze miedzy innymi: Ria Tummers"Szybko i szczuplo" - to sa przepisy kulinarne w tej metodzie; Tez chyba ja sobie kupie [img]icons/icon7.gif[/img]
Mozesz je kupic przez internet. Ja znalazlam je na onecie. Cena ok. 30 zl. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź [img]icons/icon7.gif[/img] Ta dieta z Twojego opisu baardzo mi się podoba i mam nadzieję, że tak samo podziała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o fajnej diecie. Ale jak w ciągu tygodnia zjeść 3 posiłki?
Pracuję od 8-17, w domu ląduję ok.18...c wtedy przyrządzić obiad czy kolację? A co zjadać przez 9h siedzenia w pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Trzy posiłki w ciągu dnia.
Ja generalnie jestem poza domem od 9:30 do 18:30. Jem rano śniadanko, biorę do pracy drugie śniadanko i wieczorem jem obiadokolacę. Nie ma wyjścia. Można te posiłki nazwać nawet inaczej: śniadanie, kolacja, obiad. Po prostu rano robię i śniadanie i kolację, z tym, że kolację biorę do pracy. Gorzej jest ze stałą porą tego drugiego posiłku. Jak akurat nie ma klientek to jem o 14, a jak są to... czasem w ogóle nie jem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
No tak, skądś to znam. Najgorzej jest gdy nie zjem ok.13 a czas mam dopiero ok.16, wtedy czas pomiędzy 2 i 3 posiłkiem staje się zbyt krótki. Może aby stosowac dietę należałoby wziąć długi urlop [img]icons/icon12.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Oprócz "Jesc, aby schudnac" Michel'a Montignaca polecam jeszcze zainteresowanym podobnymi dietami książki Tombaka (bardziej rygorystyczne, dla zdrowia jedzenie) a przede wsyztkim ksiązki Marii Błaszczyszyn "Dieta Życia" i inne.
Pani Błaszczyszyn zaadoptowała na polskie warunki dietę Diamondów. Warto przeczytać - produkty i potrawy są bez problemu do nabycia u nas. Poza tym zaleca ona zachować zdrowy rozsądek i dostować dietę i sposób żywienia do swojego organizmu.... Różnym - pasuje różne. Stosowałam dietę (opracowaną dla mnie przez lekarza dietetyka)której podstawą było jedzenie potraw o niskim indeksie glikemicznym, zero produktów wysokoprzetworzonych, zero użwek, zasady nie łączenia.... warzywa w ilościach największych..... Efekt po 3 miesiącach był rewelacyjny..... ale ..... wróciłam do słodzyczy....... i teraz wyglądam..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Cześć Ago.
Zamieszczam na tym forum pierwszy post, mam nadzieje ze we własciwym miejscu. Witam i pozdrawiam wszystkie forumowiczki ![]() Od kilku miesiecy interesuje sie metodą Montignaca. Znam zasady, mam książkę "Jeść aby schudnąć, która ciągle wałkuję. Mam pytanie. Przykłady menu proponowane przez Montignaca znacznie róznia się, w róznych jego opracowaniach. Nawet sobie przeczą. Mam na mysli porównanie z przykładami menu z "Recepty na młodość". Nie bedę teraz przytaczać róznic bo duzo trzeba by pisać. Chodzi mi ogólnie o to, na czym sie opierać komponując swoje menu tu, u nas w Pl, korzystając z rodzimych produktów i rodzimych tradycji. Bo wychodzi na to, że u nas to taki Montignac modyfikowany ma tylko rację bytu. Ale może się mylę? Ciekawa jestem opinii doswiadczonych M-Maniaczek pozdrówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Princessa, z tego co slyszalam to brzuszek po porodzie zostaje z powodu macicy (po porozie nie 'schodzi' nadol tylko zostaje i dlatego sie robie brzuszek). Podobno najskuteczniejsza metoda jest wizya u fizjoterapeuty, ktory zbija macice na jej poprzednie miejsce. Szkopul w tym ze trzeba to zrobic zaraz po porodzie. Efekt widzialam - ja mam plaski brzuch (bylo nie bylo 59 cm), ale ona ma jeszcze bardziej plaski a ma 36 lat i dziecko!! grrr...
A dziewczyny maja racje bez cwiczen ani rusz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.