|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Podziękowanie dla MAM na ślubie cywilnym
Witam, za niecałe dwa miesiące bierzemy z moim TŻ ślub cywilny. Po uroczystości w USC będzie małe przyjęcie na 14 osób w restauracji. Oboje z moim lubym nie mamy ojców, więc dlatego zastanawiam się czy na takiej skromnej uroczystości wogóle wypada składać jakiekolwiek podziękowania naszym Mamusiom czy nie. Dodam, że śłub kościelny planujemy na przyszły rok jak nasze maleństwo będzie miało roczek ( chcemy te obie uroczystości połączyć ) , ale wracając do mojego pytanie proszę o pomoc co o tym sądzicie
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podziękowanie dla MAM na ślubie cywilnym
Ja uważam, że to bardzo dobry pomysł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja też uważam, że powinniście podziękować Waszym mamom. Tym bardziej, że nie macie ojców należy im się to podziękowanie, bo zastępowały ich Wam
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że jedyne co mogłoby nastręczać wątpliwości to kwestia uwzględnienia nieżyjących ojców - czy jakoś o nich napomknąć, czy nie. Bo, tak jak powiedziała kwiatuszekk88, Wasze mamy musiały starać się podwójnie, przynajmniej momentami.
No i ważne, żeby nie zrobić tego bezmyślnie - żadnego "Cudownych rodziców mam" ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No właśnie przeraża mnie ta piosenka, może macie pomysł jak by to inaczej rozwiązać...
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Masz na myśli "jaką inną piosenkę wybrać?" czy "jak to powinno wyglądać?"?
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że w tej sytuacji można zrobić to uroczyście, ale obyć się bez piosenki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Piosenki dla Mamy:
Nie ma jak u mamy - Wojciech Młynarski (wesołe skoczne i przyjemne) Matka - Czerwone Gitary Dla Mamy - Kaja Paschalska Co się stało z Mamą - Maryla Rodowicz Gdzie Matka czeka - Tercet Egzotyczny Mamo... - Violetta Villas Mama (I love You) - Spice Girls "Pieśń dla matki" Bernarda Ładysza Miroslaw Jedrowski - Tako jest moja mama Miroslaw Szoltysek - Dziykuja mamo Mirek Jedrowski - Chwile dla mamy Bernard Ladysz - Matko Moja Ja Wiem Seweryn Krajewski – tylko tobie ( b.wzruszająca tylko na koniec trzeba zmienić tekst z „ w sercu głęboko czuje ból, straciłem ciebie matko” na w sercu głęboko czuję radość zyskałem ciebie matko”) Prospekt - Dziękuję mamo (pasuje na podziekowania) Damian Hołecki - mamo dla ciebie jsstem jak znajde coś jeszcze to dopiszę, polecam też wątek http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5184405 Sama też myślałam kto mnie poprowadzi do ołtarza jak nie ma taty ale hmm polska tradycja jest taka że to TŻ prowadzi do ołtarza, a z przodu ksiądz, ew. dziewczynki z kwiatami, a za nami świadkowie, więc głowa do góry ![]() Edytowane przez blondynka77 Czas edycji: 2009-05-13 o 21:13 Powód: dopisuję utwory :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny..przypadkiem weszlam na ten watek...ja mamtroszke podobny problem..tzn za 3 mce biore slub koscielny..oboje z tzemnie mamy ojcow, z tym, ze moj tata zmarl rok temu i kurcze nie wiemjak mam podziekowac mamie tak zebysmy zbytnio nie rzezywaly tego e taty juz nie ma
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Przykro mi, ja w rok po śmierci jednej z dwóch najbliższych mi osób nadal przeżywałam to zdarzenie na tyle mocno, że na każde wspomnienie jej imienia wybuchałam płaczem. Minęło już 14 lat i potrafię spojrzeć na zdjęcie dziadka i nie płakać. Ale kiedy przedwczoraj pisałam o tym, że gdyby żył pewnie chciałabym żeby prowadził mnie do ołtarza (czy do, hm, urzędniczego stołu) popłakałam się przed ekranem.
Niestety, w tym wypadku marny ze mnie doradca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.