wafel "krówka" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2007-02-21, 18:27   #1
Morunda
Raczkowanie
 
Avatar Morunda
 
Zarejestrowany: 2006-09
Wiadomości: 97

wafel "krówka"


Jak zrobić masę do wafla z mleka i cukru ( i margaryny).. wiem że trzeba to wszystko dość długo gotować, tylko czy któraś za was może robi coś takiego??? Znacie proporcje, ile cukru a ile mleka??
Morunda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 19:19   #2
igusia13
Wtajemniczenie
 
Avatar igusia13
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
Dot.: wafel "krówka"

ja nie wiem jak. ja gotuję mleko skondensowane i smaruję wafla nim.
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 20:40   #3
Morunda
Raczkowanie
 
Avatar Morunda
 
Zarejestrowany: 2006-09
Wiadomości: 97
Dot.: wafel "krówka"

ze skondensowanego mleka też nieraz robiłam i jest on rewelacyjny..... Ale chodzi mi o właśnie o taki "domowej roboty"
Morunda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 14:09   #4
igusia13
Wtajemniczenie
 
Avatar igusia13
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
Dot.: wafel "krówka"

no pyszny ale taki własnej roboty tez chętnie wypróbuję . ma ktos przepis ?
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 14:02   #5
igusia13
Wtajemniczenie
 
Avatar igusia13
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
Dot.: wafel "krówka"

ja znalazlam jakis przepis na taki gęsty krem tego typu ale muszę jeszcze raz go zobaczyc .
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 14:17   #6
aniaxxxxx
Zadomowienie
 
Avatar aniaxxxxx
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Walia
Wiadomości: 1 291
Dot.: wafel "krówka"

ja robie tak 2 szklanki mleka i 1 szkl. cukru.. gotuje na malym ogniu zeby lekko bulgotalo przez dluzszy czas (na oko, patrze na konsystencje) gdy troche zgestnieje dodaje maselko (ew. margaryne) i czekam do mocnego zgestnienia (spr to wylewaja krople na spodeczek i jak zastyga to znaczy ze masa jest ok)

pozdrawiam
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 22:35   #7
Morunda
Raczkowanie
 
Avatar Morunda
 
Zarejestrowany: 2006-09
Wiadomości: 97
Dot.: wafel "krówka"

Dzieki śliczne, napewno spróbuje...
Morunda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-27, 08:05   #8
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: wafel "krówka"

mam przepis na bazie mleka w proszku ale w domu musialabym zobaczyc w zeszyciuku ale to dopiero wieczorem ..??
__________________

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _


WYSZUKIWARKA nie gryzie


Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 20:25   #9
aniaxxxxx
Zadomowienie
 
Avatar aniaxxxxx
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Walia
Wiadomości: 1 291
Dot.: wafel "krówka"

Cytat:
Napisane przez Morunda Pokaż wiadomość
Dzieki śliczne, napewno spróbuje...

hej! i co wyprobowalas?
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 20:56   #10
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: wafel "krówka"

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=kajmak
zdaje się, że tu było sporo na ten temat
i tu też:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=karmel
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 16:02   #11
Bogula
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 27
Dot.: wafel "krówka"

A to mleko skondensowane to ma być słodzone czy nie?
Bogula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 16:33   #12
alinab
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2002-09
Lokalizacja: Gdańsk
Wiadomości: 1 284
Dot.: wafel "krówka"

moja kolezanka robi wafle z taka masa, probowalam i pyszne:
pół szklanki mleka, 1 kostka masła, półtorej szklanki cukru, 2 szklanki mleka w proszku, aromat rumowy, 2 łyżki kakao
alinab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 17:45   #13
zizou
Zakorzenienie
 
Avatar zizou
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: dzikie południe
Wiadomości: 13 682
Dot.: wafel "krówka"

Cytat:
Napisane przez alinab Pokaż wiadomość
moja kolezanka robi wafle z taka masa, probowalam i pyszne:
pół szklanki mleka, 1 kostka masła, półtorej szklanki cukru, 2 szklanki mleka w proszku, aromat rumowy, 2 łyżki kakao
ja robie tak samo tylko bez aromatu rumowego
__________________
Przemoknięte serca miast
I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem
Bo choć zapomniał o nas świat
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 09:56   #14
zania
Matka buldoga
 
Avatar zania
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 7 641
Dot.: wafel "krówka"

A jak zrobic wafle przekladane masa krowkowa taka z puszki? U mnie nazywa sie je kajmakami. Zawsze te wafle przekladalam masa na bazie mleka w proszku, wiorkow kokosowych, masla itp. Ale ostatnio zauwazylam w sklepie mase krowkowa w puszczce. To jest ten sam producent co robi mleko skond. slodzone i nieslodzone.
Tylko nie wiem czy do tej masy trzeba cos dodawac czy nie. Bo jak kiedys robilam "recznie" krowke gotujac mleko skondens. slodzone i potem nalozylam ta mase na wafle to one byly takie suche. Nie zmiekly jak w przypadku mleka w proszku, a ja wole raczej miekkie i ciagnace kajmaki
zania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.