|
Notka |
|
Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem piękna!
W ramach wstępu- mój program pielęgnacji będzie zawarty w opowiadaniu,w którym jedyną bohaterką jestem ja a wszystkie wydarzenia, myśli, refleksje są prawdziwe
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie osoby biorące udział w konkursie jak i wszystkie pozostałe Wizażanki- liczę na konstruktywną krytykę oraz na szczere głosy. Ach, te ironie losu... Kiedy się denerwuję, sięgam po wodę mineralną, tylko gazowaną. Czasem palę papierosa, i choć narazie nie widzę szkód wyrządzonych przez wszystkie te okropne substancje smoliste i inne o mniej lub bardziej skomplikowanych nazwach, to wiem, że juz niedługo, już po maturze rzucę to świństwo. Właśnie się zdenerowałam, więc piję zachłannie tę wodę. Narazie nie palę![]() ![]() Różowo mi! Teraz już się nie wstydzę pokazywać na ulicy, wręcz odwrotnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem piękna!
"jeszcze w wannie myję twarz żelem-kremem oczyszczającym z ekstraktem z aloesu. Przeszkadza mi jego zapach, trochę też za mało się pieni- ale w końcu ma też według nazwy składniki kremu... "
jaki to żel? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jest to żel Garniera
![]() Przepraszam za nieścisłość, ale wszystko wyjaśniłoby się w daleszej części, która powinna pojawić się jutro... Nie pisałam też dlatego zuplełnie wszystkich nazw, aby pozostać w konwencji luźnego opowiadania, wiem, że jest to wymagane, jednak właśnie w kolejnej części będzie wszytsko jasne ![]() ![]()
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem aspołeczna! Jestem aspołeczna, nie umiem wstawać rano. Jak inni. Szkoła powinna być otwarta od 10! Godzina 6 rano to przecież jeszcze noc! Budzik z komórki leżącej na poduszce dzwoni... Słyszę głęboki, piękny głos Amy Winehouse- "..and I wake up alone..." ![]() ![]() Dermakol? Marzę o tym, aby kiedyś po prostu wyjść z domu bez niczego na twarzy oprócz mojego ulubionego kremu ochronnego- z niego nie mogę i nie chcę nigdy zrezygnować. Jest to na razie niemożliwe. Kiedyś miałam mnóstwo pryszczy i zaskórniaków i mam na to dowody do dziś... Są to różowe przebarwienia na policzkach. Na razie nie stać mnie na mikrodermabrazję, która mogłaby zlikwidować te okropne plamki. Planuje po maturze wziąć się ostro do pracy i zarobić na serię tych zabiegów, dzięki którym będę mogła naprawdę nie mazać się ciężkim podkładem, jakim jest Dermakol. Jest to odkrycie z forum wizażu, według mnie najlepiej kryjący podkład na świecie w tej cenie. Mimo, że niewyobrażalnie wydajny( mam jedną tubkę od roku), tani, idealnie pokrywający moje przebarwienia, to również zatykający pory i nie pozwalający cerze oddychać. Wiem, że nie powinnam się nim katować, jednak jestem do niego przywiązana, mieszam go z innym, lekkim podkładem, i po nich mam zawsze bardzo równomierny koloryt skóry, którym cieszę się cały dzień(żadnych poprawek). Nakładam go i obiecuję, że od jutra zbieram na inny. Przyjaciółki polecały mi taki mineralny, bardzo naturalny, z Loreala. Zdrowa skóra przede wszystkim! Wszystko trwa 15 minut... Po kilku minutach nakładania podkładu zabieram się za podkreślenie moich kości policzkowych. Kolor mojego kamiennego różu jest bardzo delikatny, przez co wyglądam bardzo naturalnie. Jeszcze tylko oczy! Moja mama przed studniówką sprawiła mi dość popularny tusz Rimella- Extra Super Lash. Nakładam go zawsze dwie warstwy. Mam bardzo długie, gęste rzęsy, ale i tak uwielbiam je podkreślać. Moje oczy wyglądają wtedy na jeszcze większe. Tusz, mimo że, tani jest moim zwolennikiem, gdyż nie skleja rzęs, ma twardą szczoteczkę(nienawidzę silikonowych! Zawsze zginały mi się nie w tę stronę co trzeba…) dobrze pogrubia i nieznacznie wydłuża. Niekiedy używam tez eylinera z Eveline- jednak dzisiaj nie mam na to czasu i wolę się bardziej naturalną. Wszystko zależy od mojego humoru… No i od hormonów, cyklu- myślę. W końcu kobieta zmienną jest, a kobieta Bliźniak to już tragedia! Z tymi jakże optymistycznymi myślami wychodzę z domu, zabierając tylko pomadkę ochronną Nivea Lip Care Classic. Uwielbiam jej miękkość na moich ustach i smaruję się nią nałogowo… Szkoda tylko, że tak szybko jej ubywa. Ale nie mogę niczego odmówić moim ustom, które nienawidzą zimna, za to tę szmineczkę – ubóstwiają! ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Mimo że, ja jestem główną bohaterką tego niecodziennego opowiadania to największą rolę zajmują inne postacie, które podzielę na postacie MORALNE I NIEMORALNE ![]() ![]() Postać niemoralna- Duac żel ![]() Postać moralna- krem do rąk Garnier ![]() Postać moralna- balsam do ciała Garnier ![]() Postać moralna- szampon Nivea ![]() postać moralna- odżywka Loreal ![]() postać moralna- jedwab do włosów ![]() Postać moralna- krem do twarzy Garnier ![]() Postać moralna- tusz do rzęs Rimmel ![]() Postać moralna- eyliner Eveline ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- postać moralna- pomadka Nivea
![]()
#5 |
Raczkowanie
|
Wspomnienia... Wstałam rano i zaczęłam przeglądać oferty pracy na wakacje. Modlę się, aby po skończeniu liceum ją znaleźć, rok temu próbowałam z mizernym skutkiem jej szukać, co spowodowało u mnie masę różnych kompleksów... Tym razem zacznę od wertowania ofert pracy w zawodzie hostessy- zarobki niemałe, praca z ludźmi, coś dla mnie. W dodatku już teraz powinno mnie to zmotywować do dbania o siebie- ta profesja tego wymaga. Muszę nieco schudnąć, ujędrnić tu i tam, zadbać o włosy i paznokcie... wymienić garderobę ![]() ![]() Dlatego nie wiadomo, co przyniosą tegoroczne i wiosenne zmiany- mam nadzieję, że mimo wszystko nie będą powodować takiego bólu jak maseczka cynamonowa ![]()
#6 |
Rozeznanie
|
całkiem ciekawie
![]() ![]() ![]() ![]()
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() piękno również wymaga pracy. ale w większości jest ona bardzo satysfakcjonująca, przyjemna... ![]() a wiara w siebie to też piękno dlatego szczególnie za te życzenie dziękuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Minerały Kilka dni temu zaczęłam poważnie myśleć o kupnie mineralnego podkładu. Miałam dość zmarowania się ciężkim Dermacolem, który czasem powodował efekt maski. Poszukałam na KWC i znalazłam między innymi puder mineralny z Essence: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,21125,essence-pure-mineral-powder-make-up-mineralny-puder-sypki.html Większość dzieczyn chwaliła ten produkt- a to, że dobrze kryje, a to, że nie wysusza skóry, a to, że tani. No tak- cena aż za śmieszna jak na minerał ![]() ![]() Już w domu pomalowałam się nim dość szybko, na początku opronie mi to szło, ale wiadomo, że właśnie te początki są najgorsze ![]() ![]() ![]() ![]()
#9 |
Raczkowanie
|
Red dream też się jakoś zastanawiam nad zakupem tego pudru - ale powiedz mi bo wycztałam, ze on po paru godzinach noszenia go na twrzy robi sie taki jakby kremowaty ? Na poczatku jest świetny, super matuje a później już przstaje taki być.
#10 |
Raczkowanie
|
Ewelosa- będzie mi trudno odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ ja mam skórę suchą i nigdy się nie świecę
![]() ![]()
#11 |
Raczkowanie
|
Rossman
W tym miejscu pojawiam się najczęściej, by zakupic tampony (są najtańsze ), jednak wiem, że większość chadza tam, by zdobyć tanie jednorazowe np. maseczki z Perfecty ![]() Peeling drobnozisarnisty okazał się idealny dla mojej twarzy- porządnie ją wymasował i pozbył się z niej martwego naskórka... Zawiera minerały morskie i krzemionkę, pachnie morzem... Nawet kolor tych drobinek to błękit ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast maseczka nawilżająca z sokiem z aloesu i kwiatem pomarańczy zawiodła mnie. Dzisiaj rano, po przebudzeniu, nałozyłam ją na oczyszczoną twarz. Zapach- jakby mydlany, mdły... Konsystencja maseczki jest ciężka. Jestem przyzwyczajona do lekkości kremów Garniera, więc tymbardziej jestem rozżalona na ten jej aspekt. Siedząc teraz przy komputerze, dotykam swojej twarzy i czuję na niej cały czas tłusta warstewkę. Owszem, dość dobrze nawilża, moja zwykle sucha skóra nabrała zdrowszego koloru. No i wydajność małej saszetki jest podobnie imponująca do wydajności maseczki. Być może jeszcze do niej wrócę- pomyślałam, że niczego nie mozna przekreślać od razu. Następnie udałam sie do kuchni, aby wypić szklankę wody mineralnej, która najlepiej odżywia od środka, poza tym, tak bardzo mnie uspokaja...
W jaki sposób zdrowa dieta zmieniła moje życie: Edytowane przez Red_Dream Czas edycji: 2009-03-08 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.