![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o poradę :)
Witajcie dziewczyny.
Potrzebuje pomocy. Od dwóch miesięcy spotykam się z pewnym chłopakiem. Mam jednak wrażenie, że chyba widzimy nasze relacje inaczej. Jest sporo starszy i czasami wydaje mi się, że zależy mu tylko na seksie. Wolałabym częściej z nim rozmawiać, a on gdy tylko ma okazje dobiera się do mnie... Chodzi mi o pocałunki i delikatny dotyk (nie wkłada mi rąk do majtek itp, wie, że jestem dość nieśmiała jeśli chodzi o te sprawy). To moje pierwsze "chodzenie na randki", pierwsze pocałunki i jestem naprawdę zielona w sprawach seksu, poza tym jestem typem romantyczki, która lubi patrzeć się w oczy i szeptać czułe słówka.. Jak mogłabym delikatnie dać mu do zrozumienia, żeby przystopował w takich sprawach tak, żeby nie pomyślał, że mi się nie podoba? Boję się sytułacji w której będzie chciał czegoś więcej, bo na razie jesteśmy na etapie spotykania się... Czasem mam wrażenie, że podobam się mu tylko fizycznie i zależy mu tylko na tym, żeby zaciągnąć mnie do łóżka... A może wynika to z różnicy wieku (ja 19 lat, on 25) albo różnicy charakterów? Już sama nie wiem ![]() ![]() Edit: przed chwilą przeczytałam to, co napisałam i doszłam do wniosku, że może po prostu nie jestem gotowa? Ale na co niby, skoro on nic takiego nie robi? Gubie się w tym, a nie chce, żeby nasz kontakt się rozmył ![]() Edytowane przez ladyanco Czas edycji: 2009-02-24 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o poradę :)
Wynika to z tego ,ze nie przeszlas jeszcze do kolejnego etapu,dopiero zaczynasz od romantycznej strony a on juz to pewnie nie raz przerobil i zwyczajnie jest to nudne dla niego.
Po co masz go zachecac i jakoś mamic na siłe ?badz soba jesli mu to nie odpowiada trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem raczej nie chodzi mu tylko o seks, skoro tylko całuje Cię i delikatnie dotyka
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie powinnaś do niczego się zmuszać -porozmawiaj z nim wyjaśnij tą sprawę. jeżeli zaakceptuje Twoje podejście, to dobrze. jeżeli nie, to oznacza że nie jest warty większej uwagi
zresztą zgadzam się z Jellied w tym że on nie wydaje się nastawiony tylko na seks -tak jak ty to widzisz. a widzisz to, bo być może jesteś przewrażliwiona (pierwszy poważny związek itd.). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czyli uważacie, że jego podejście jest zdrowe? Możliwe, ja z natury jestem przewrażliwiona... Czasami wyobrażam sobie różne intymniejsze sytuacje, ale gdy przychodzi co do czego po prostu się go boję i chce, żeby się odsunął jak najdalej!! Tłumaczę to tym, że nigdy nie wiem czego chcę, często zdarza mi się żałować, gdy czegoś nie zrobię, a gdy zrobię, to też żałuję.. Uważacie, że nie powinnam się przełamywać, tylko czekać, aż będę stuprocentowo gotowa na coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie zmuszaj sie do niczego! i nie rób niczego wbrew sobie, gdy nadejdzie ten moment poczujesz to, a jak na razie czekaj na rozwoj sytuacji.. czas pokaze. .
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeśli facetowi na Tobie zależy i chce być z Tobą, bo Cię kocha i uważa za potencjalną partnerkę do końca życia, a nie dlatego, że ma pewne potrzeby
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
po prostu jeśli sprawy posuną się za daleko powiedz że nie jesteś gotowa i żeby przystopował.i już.jeśli zależy mu tylko na seksie po kilku takich razach facet sam się zmyje i będziesz wiedziała że nie był wart twojego czasu.
najważniejsze żebyś nie robiła niczego wbrew sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie, seks to dla niego priorytet i tak mu zostanie, jak mu powiesz, że nie chcesz tego robić jeszcze to on Cię pożegna i pójdzie znaleźć łatwiejszą.
Zdecydowanie wyprzedziłabym sama tą sytuację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mój związek na początku też tak wyglądał
![]() ![]() ![]() dzis, po ponad 5 latach czasem wciąż nie może utrzymać rąk przy sobie, ale ten typ chyba tak ma ![]() nie bój się mówić głośno, czego potrzebujesz, a czego nie chcesz. od razu się dowiesz, czego on oczekuje od tego związku i od ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wystarczy powiedziec "podbasz mi się, ale zwolnijmy"......jak jest OK zwolni i zostanie..jak nie zniknie w mgnieniu oka
![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a jak już rozmawiacie to jak to wygląda, jak wyglądają Wasze randki? chodzicie do kina, na spacer?
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kino, spacer, zakupy, lodziarnia, jak było ciepło to nawet koc targaliśmy na jakieś odludzia ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
czyli to nie jest taka pusta znajomość, że On np. tylko do Ciebie przychodzi i potem zaczyna coś kombinować
myślę, że tutaj ma znaczenie też różnica wieku ale czy problem leży w tym, że nie jesteś jeszcze gotowa, albo masz jakieś zahamowania to myślę, że nikt Ci tu nie powie. Musisz sama się zastanowić. Może warto z nim o tym porozmawiać, bo przecież kolejność powinna być taka - umiemy rozmawiać, uprawiamy sex (choć nie lubie tego określenia)
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
porozmawiaj z nim o tym szczerze, wyjaśnij, że tw wszystko jest dla Ciebie nowe, że potrzebujesz czasu. może ma o Tobie zupełnie inne zdanie. jeżeli jest osobą, za którą go uważasz, to powinien poczekac i zwolnic.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze to do niczego sie nie zmuszaj, bo to w tym momencie nie jest zadna przyjemnoscia, a meczarnia.
Po drugie - znam chlopakow, ktorzy majac 25 lat nie maja w głowie tylko seksu i nie od tego zaczynaja. Znam takich romantykow, ktorzy potrzebuja bliskosci. Nie chodzi o to ze nie maja powodzenia i sa malo doswiadczeni, bo jest wrecz przeciwnie. Po prostu oni są delikatni, wrażliwi i wiązac się z jakąś dziewczyną czesto boją się zrobić jakiś krok, zeby nie stracic tak cennego skarbu. Jesli Ci przeszkadza jego mania seksu to powiedz mu o tym wprost. Jestescie w sumie na etapie spotykania sie, z tego co napisalas nie jestescie oficjalnie parą. Jesli mu się to nie spodoba to po prostu odpusc sobie. Twoj pierwszy raz (nietylko chodzi o seks, lecz o wszystko, czego przedtem nie doswiadczylas) powinien być wyjątkowy i magiczny ![]()
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Hmm.... dokładnie taka sama różnica jest między mną a moim TŻ.... tylkoz tą różnicą żę ja chce żeby mnie pieścił... w sumie ja nie mam pierwszego razu za sobą a mój TŻ był w długim związku i miał wiele kobiet przede mną.... w tym wiku facetowi nie wystarcza trzymanie sie za rączki.... mój TŻ nie wymaga ode mnie niczego czego ja sama bym nie chciała... myśle że tak samo jestz Twoim tylko bądź z nim szczera... czy on wie że dopiero wchodzisz w strefe seksu?
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
chociaż źle to napisałam.... dużo zależy od faceta i na czym mu tak naprawde zależy na dziewczynie czy na seksie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam! Dziekuje za wszystkie rady, są dla mnie bardzo ważne!
![]() Przemyślałam to i stwierdziłam, że chciałabym uniknąć rozmowy z nim. To dla mnie dość krępująca sprawa, często mówienie o moich uczuciach sprawia mi trudność nawet bliskim osobom. A my jesteśmy na razie na etapie spotykania się, nie jesteśmy parą, więc jest to dla mnie wręcz niewykonalne... Miałabym na niego spojrzec i powiedzieć "nie dotykaj mnie"? Bo? Na samą myśl gula staje mi w gardle. Boję się, bo wiem, że może z tego wyniknąć coś większego (na to się zanosi), ja bardzo bym chciała!!! Ale ta moja bariera mnie blokuje do tego stopnia, że zaczynam się zastanawiać, czy to w ogóle ma sens? To już przecież dorosły facet, a ja czuję się jak podlotek.. Wiem, że miał tyle kobiet... Czasem mi wstyd i czuję się jak idiotka.. Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale to silniejsze ode mnie... Moje przyjaciółki traciły dziewictwo i robiły rzeczy o których mi się nie śniło, kiedy ja się nawet nie całowałam, a teraz "normą" jest szesnastoletnia nie-dziewica. Męczy mnie ta sytuacja, a chciałabym, żeby było dobrze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiscie i norma, ale norma tez sa mlode mamusie... dzieci rodza dzieci .. bo nie sa odpowiedzialne i nie wiedza, jak latwo jest wpasc. Wg mnie 16scie lat to za wczesnie na rozpoczecie wspolzycia. W tym wieku powinno sie myslec o szkole i ewentualnie o przyjaciolach, a nie o seksie... ciesz sie, ze jestes dziewica ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - sex jest przyjemny i warto sie "seksic" z czlowiekiem ktoremu sie UFA i KOCHA.
Po drugie - decydujac sie na zwiazek musisz sie liczyc z intymnymi sytuacjami na dalszych etapach Po trzecie - rob to co uwazasz za sluszne i nie spiesz sie. po czwarte - naucz sie komunikacji. Nie stworzysz zwiazku bedac nieasertywna czy wstydzac sie swojego partnera.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie umiala zaakceptowac dotyku, ktorego sobie nie zycze i facet bylby w takiej sytuacji jak opisujesz odepchniety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodziłam z facetem jakieś 3 miesiące. Ja oczywiście byłam tą młodszą, on był sporo starszy. Za każdym razem kiedy się spotykaliśmy on ciągle chciał się całować, przytulać itd., a ja chciałam czasem zwyczajnie porozmawiać. Jak było mi dość tych czułości i prosiłam żeby przystopował słyszałam tylko "co się stało? jesteś na mnie zła?". Nigdy nie zmuszał mnie do seksu, a nawet nie powiedział nigdy, że chciałby iść ze mną do łóżka, ale mi ciągle wydawało się, że chce mnie przelecieć. W końcu z nim zerwałam, bo miałam dość, ale okazało się, że mu wcale nie zależało na tym, żeby iść ze mną do łóżka. Po prostu bardzo mu się podobałam i zależało mu na mnie. Chciał tylko bliskości. Wiem, że jak z nim zerwałam strasznie to przeżył. Tym bardziej, że zrobiłam to w sylwestra, gdy miałam go już kompletnie dosyć. To oczywiste, że nie jesteś gotowa na seks więc nie rób nic wbrew sobie i nie idź z nim do łóżka. Jeśli przeszkadza Ci to, że ciągle chce się z Tobą całować to po prostu mu o tym powiedz. Tylko delikatnie żeby nie odebrał tego źle ![]() Myślę, że po prostu bardzo mu się podobasz i dlatego taki jest. Pamiętaj tylko, żeby nie zrobić nic czego byś potem żałowała. Jeśli facet Cię kocha, poczeka aż będziesz gotowa na seks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Więc tak - jestem z P. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
może byłaś zbyt spięta, może nie umiałaś skupić się na tym tylko filozofowałaś na ten temat, a może zanim Cię dotknął za mało Cię całował, przytulał itp.?
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Musisz się wyluzować. Ale ja uważam, że jeżeli nie czułaś przyjemności, to po prostu nie ejsteś jeszcze gotowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Popróbuj się sama popieścić, zobacz gdzie i o jakim natężeniu dotyk sprawia ci przyjemnosc. Naucz sie reakcji swojego ciała a potem tylko poprowadz chłopaka.
Hmm.. nie wyobrazam sobie sytuacji w której goracy jezyk faceta nie rozpaliłby kobiety.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie powinnas czuc sie jak idiotka ! jestes mloda i masz czas na seks.. trzeba sie poznac , zrozumiec wlasne cialo i wiedziec ze wlasnie teraz nadszedl ten czas... mysle ze jezeli nie jestes w stanie z nim o tym otwarcie porozmawiac to nie jestes gotowa na pojscie z nim do lozka... on nie ma prawa nieczego na Tobie wymuszac.... jezeli nawet jego dotyk sprawia Ci przykrosci albo czujesz sie wtedy nie zrecznie to mu to powiedz ! nie ma po co tego ukrywac - jezeli naprawde Wam na sobie zalezy szczera rozmowa moze wyjasnic wszystko.... przeciez bycie w zwiazku powinno polegac na szczerosci , zrozumieniu i milosci - a moze sie myle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.