|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego mam problem z zajsciem w ciaze???
Od kilku miesiecy staramy sie z mezem o dzidzie.
Bardzo duzo czytamy na ten temat, stosujemy naturalne planowanie rodziny, potrafimy okreslic dni plodne oraz czas owulacji a mimo tej calej wiedzy upragnionej fasolki wciaz nie ma ![]() Podchodzimy do sprawy raczej na luzie i myslimy pozytywnie, doskonale wiemy, ze czas staran o dzidzie moze byc baaardzo dlugi. Zastanawiamy sie jednak, czy mozemy w jakis sposob pomoc szczesciu... |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego mam problem z zajsciem w ciaze???
Troche czytalam na ten temat najlepsza jest pozycja od tyłu i po od razu po stosunku nie idz siku tylko podusia pod pupę i nóżki do góry( tzw. świeca) i tak około 20-30 min ponieważ plemniki po pewnym czasie dopiero zaczynaja wędrować do góry. Czas ten jest indywidualny dla kazdego mężczyzny. I przede wszystkim sie nie stresuj. Powodzenia i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz brać tabletki z wiesiołka (tylko do dnia owulacji) - podobno poprawiają śluz, a facet z tego co pamiętam cynk i selen. Najlepiej też kochać się dzień przed owulacją, a nie w dzień owulacji. Po stosunku poduszka pod pupę albo "świeca" jak pisze Docha.
Nie wiem czy te wspomagacze działają, bo na sobie nie wypróbowałam, ale zawsze można pomóc szczęściu Powodzenia Byłaś już u lekarza, może warto zrobić dla pewności usg, żeby sprawdzić czy masz owulację i ewentualnie jakieś badania? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Malgosza - fajnie,że staracie się o maleńswto, ale ja bym proponowała pójśc do gina i zrobic podstawowe badania. Zawsze warto wiedziec czy nic złego się nie dzieje. Może byc też usg albo badanie cyklu. Ja dzięki badaniom i leczeniu zaszłam w ciażę po 8 miesiacach dlatego strasznie namawiam wszystkie dziewczyn do badań.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A tak z ciekawości jak długo się staracie?? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
heh ja bym proponowala sprawdzic stan zębów. czy nie ma jakiegos do wyrwania;Djajniki sa bardzo wyczulone na zęby
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Moze pomysl o badaniu hormonow? To tylko proste bedanie krwi a moze wiele wyjasnic...I czy jestes pewna, ze masz cykle owulacyjne??
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszytskim zrobcie badanie spermy .
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Wiec staramy sie juz o pocieche prawie rok.
Owulacje, na pewno mam, mierze temperature kazdego ranka juz od wielu miesiecy, i temperatura zawsze sie podnosi w drugiej fazie cyklu. Karenina 19, mysle ze masze racje jezeli chodzi hormony. Ja jednak musze zmienic mojego gina, bo gdy probowalam z nim porozmawiac o moich zmartwieniach, ten odparl, ze jest jeszcze za wczesnie na jakas interwencje. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ja choć było to dawno
równiez miałam podobny problem,moja gin.zapisała wzmacniajaco magnez i żelazo ,zaleciła spokój ,zero stresu,powiedziała że nic na siłę ,musisz się odblokować ![]() a koleżanka poleciła świecę po stosunku ,oparłam więc nogi na scianie jak najwyżej i tak trwałam przez długą chwilę,jeszcze teraz jak wspominam mam uśmiech i rumieniec na twarzy ale udało się ![]() warto spróbować życzę powodzenia
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Niepłodność - brak potomstwa po 12-miesięcznym okresie regularnego współżycia bez stosowania metod antykoncepcyjnych.
http://www.resmedica.pl/ffxraport600.html Zmień lekarza. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza. Jesli on nie zalecil podstawowych badań to super z niego lekarz. Warto też zrobic ogólne badanie moczu, bo na początku ciąży zapalenie pęcherza jest groźne. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie
Lekarza faktycznie zmienie. Badania tez postaram sie zrobic jak najszybciej. Bardzo duzo czytalam o przypadkach gdzie kobitki sie jakos same blokuja, i wlasnie to jest problemem, dlaczego mimo prob nie potrafia zajsc w ciaze. Nie rozumie jednak jak to jest mozliwe? Moze o tym nie wiem o to jest moj problem? |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Powodzenia