|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
za mała główka płodu????
Witam, miałam dzis USG i po powrocie do domu
odkryłam ze obwód główki jest za mały. Wg OM kończę niedługo 20 tc, ale mam dłuższe cykle i na pewno ciąża jest młodsza o jakieś 5 - 6 dni. Tak też wskazują wymiary płodu - ok 19 tydzień, tylko te nieszczęsne HC wynosi 149 mm, co wskazuje na 18 tydzien. W sumie lekarz nic nie powiedzial, ale boje sie ze cos jest nie tak, tym bardziej ze na samym początku ciąży miałam okropną opryszczkę i wiem, ze jest ona niebezpieczna dla rozwijającego płodu, powoduje m.in właśnie małogłowie. gdyby to był juz III trymestr nie martwiłabym sie, bo wiem ze wtedy wymiary bardziej sie różnicuja, ale na tym etapie??? Jesli juz to chyba powinna byc wieksza ta główka od wieku ciazy. Chyba pojde na USG 3 d, bo odejde od zmysłów, wertuję internet i widze ze niewiele osób ma taki problem, czesciej jest odwrotnie, czyli głowka wieksza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: za mała główka płodu????
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzięki! Tak się własnie pocieszam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
helga8 tylko nie pankuj i sie nie stersuj, wymiary plodu z usg mogą mylić sie nawet i to bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
no to ja jestem po to,żeby Cię ochrzanic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.