|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wiaderka na lod :)
Witam
Nie znalazlam takiego tematu wiec sie was pytam dziewczyny czy spotkalyscie sie z wiaderkami na lod na wodke na weselu? Ja zastanawiam sie nad takim "wynalazkiem" bo przeciez wiadomo wodeczka musi byc schlodzona ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiaderka na lod :)
Pomysł pierwsza klasa
![]() Chociaż na weselu wódka bardzo szybko idzie i raczej nie zdąży sie zagrzać przed opróżnieniem butelki ![]() ![]() Warto może jednak pomyśleć o miejscu w którym będzie przechowywana cała wódka ![]() Nie wiem jak to jest robione na weselach (wydaje mi sie, że nikt raczej sie tym nie przejmuje), ale wiadomo, że schłodzona wódka smakuje lepiej...
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ale jesli wodeczka przed wejsciem na stol bedzie juz schlodzona a pozniej tylko bedzie "trzymala temperature"? Bylam na paru weselach gdzie wodka po pewnym czasie byla ciepla i nie nadawala sie do picia
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kiedys spotkałam sie z ofertą wypożyczenia takiego sprzetu, ale niestety juz nie pameitam gdzie to bylo :/ a restauracja w ktorej robisz wesele nie ma takich bajerów?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W sumie to sie nie pytalam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
np coś takiego
http://resident.com.pl/oferta/20/cen...tcennik-sprzet http://www.wypozyczalnia.waw.pl/doda..._wiaderka.html http://www.mk.com.pl/main.php?strona=zamow http://www.firmoskop.pl/catering.html musisz popytać w firmach cateringowych, bo oni takie usługi oferują
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
JA byłam na weselu w restauracji na sylwestra i były takie metalowe wiadereczka z lodem na wódkę i powiem że w sumie fajny pomysł.. Tylko właśnie problem w tym że o ile pierwsze flaszki zdążyły się schłodzic to każda kolejna prawie że wcale..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Pomysł może i fajny, ale tak się zastanawiam jak w praktyce będzie to funkcjonować. Postawisz to wiaderko na stole, wsypiesz lód, po jakimś czasie on się roztopi. Musi byc osoba odpowiedzialna, która będzie pilnować, żeby lód sienie upłynnił, bo jak sie upłynni to butelki będą mokre, jak nie będą pełne to będą pływać w wodzie. Poza tym jak ta osoba bedzie wymieniać lód w tych wiaderkach? Będzie co jakiś czas te wiaderka wynosić do kuchni, wylewać wodę i sypać nowy lód? Trochę za dużo zachodu jak dla mnie. Dla mnie wystarczyłoby, żeby wódka byłą z lodówki i tyle. Zresztą jakoś osobiscie nigdy nie zwróciłam na to uwagi czy zimna czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie wistar w tej restauracji to w ogóle nie wymieniali lodu tak że potem na dnie była mieszanka lodu i wody i faktycznie butelki mokrusieńkie były...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jesli juz sie zdecyduje na te wiaderka to ktoras z pan kelnerek bedzie za to odpowiedzialna. Skoro odpowiada za np. przynoszenie potraw to i za lod moze byc. Szefowa mojej sali weselnej jest otwarta na takie rozne rzeczy wiec musza z nia o tym porozmawiac. A jesli chodzi o funkcjonowanie tego to prawdopodobnie bedzie tak jak napisala wistar: pani bierze wiaderko, wylewa wode i wrzuca lod. Proste
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja miewam co jakiś czas genialne pomysły weselne (dekoracja z pływających świeczek, bańki mydlane podczas pierwszego tańca), ale narzeczony sukcesywnie je eliminuje ze względów praktycznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio szaleje za strzelajacym balonem w trakcie pierwszego tanca i tego pomyslu mi nikt nie wybije
![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem to powinna wytrzec ta butelke i zostawic na stole. Wroci przeciez zaraz z nowym lodem wiec wodka powinna byc jeszcze zimna. Sa tez takie wiaderka co trzymaja temp i lod sie nie roztapia to to juz sa za drogie koszty
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
jeśli w restauracji się zgodzą, to w sumie warto wypróbować pomysł, bo fajny. Ale kelnerka musiałaby faktycznie ciągle nad tym czuwać. My organizujemy wesele sami więc, żeby ten pomysł zrealizować to musielibyśmy pewnie dodatkowa osobę zorganizować, bo kelnerki i tak mają sporo pracy i pewnie by się na to nie zgodziły.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
To fakt ze jak sie samemu sie wesele organizuje to ciezko jest samemu sie zajac takimi rzeczami. U mnie jest tak tak ze ilosc kelnerek uzalezniona jest od tego ile pracy beda mialy. Cale szczescie ze za dodatkowe kelnerki juz nie place
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
to sie nazywa cooler
![]() moja restauracja posiada na stanie takie boolery i ajk chcemy bedziemy takowe miex, a lodu maja opor podobno, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
przypuszczam ze chodzi o cos takiego
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio mi się spodobało, jak podczas pierwszego tańca goście trzymają zapalone świece, albo takie małe ognie sztuczne, ale znając mojego TŻ to tez pewnie coś wymyśli na nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ze strzelajacym balonem to jest tak jak dala link LadySith. Jest to gadzet niedrogi ale robi wrazenie. Jak znajde na youtubie link to podrzuce jak to wyglada w praktyce.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=vcCOH...eature=related
tutaj młodzi mieli taki balon na początku tańca ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
fajny bajer, ale ja czytalam niektore negi na allegro i balabym sie ze to może nie wypalić :/
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Trzeba myslec pozytywnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dodatkowo niektore zestawy mają zapasowy zapalnik do przetestowania
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Byc moze temat juz jest nieaktualny ale dorzuce cos od siebie. Co jakis czas obsluguje roznego typu imprezy w pewnej restauracji, w tym rowniez wesela. U nas problemu z chlodzeniem wodki nie ma, poniewaz mamy taka specjalna maszyne do robienia lodu, to wyglada jak lodowka. Tak wiec wodke wkladamy do tej maszyny i obsypujemy kostkami lodu. Dzieki temu na stol wedruje schlodzona wodeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.