![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() maseczka na włosy ?
elosek ;p dziewczyny mam pytanko
![]() moze ktoraś z was robiła sobie kiedys maseczke na włosy z imbiru ? albo moze któraś z was wie jak pobudzić wzrost włosów ?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: maseczka na włosy ?
chodzi Ci o naturalna maseczke? tj imbir starty na tarce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wie któraś z was co zrobić zeby włosy rosły szybciej ? bo o to praktycznie mi teraz chodzi...
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej!
mam kilka sposobów- a więc szampon z rzepy, słyszałam też że jak się masuje skórę głowy to włosy szybciej rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kurcze mialam taka maseczke, kupilam ja w aptece, tylko nie pamietam jak sie nazywala (biale opakowanie). Zawijalo sie wlosy po myciu w recznik i tak sie chodzilo, nawet z godzine. Po tym mialam az meszek nowych wlosow na glowie! Mojej mamie szczegolnie sie podobala (cale opakowanie mi wykonczyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
słyszałam kiedyś ze masowanie skóry głowy olejkiem rycynowym pomaga :} ale o co chodzi konkretnie to juz nie pamietam,musialabym popytać.
![]() Co do odzywki,to chetnie poznam nazwe :}
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
aaaaaaaaa-help!nie mam balkonu-ale mam ogrodek
![]() a co do szamponu to paskudnie pachnie-bleee!ale coz trzeba cierpiec aby jakos wygladac(jakos tzn.nie straszczyc ludzi w bialy dzien na ulicy)heeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moze macie jeszcze jakies sposoby ? są w aptekach jakies dorbe rzeczy do wzrostu włosów ? pomóżcie błagam jest mi to strrrasznie potrzebne;p
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze masaz skory gowy i ampulki na porost wlosow w zielarskich sklepach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Naturalne sposoby:
![]() Drożdżowa maseczka świetnie wzmacniająca włosy. Kostkę świeżych drożdży rozkrusz i wymieszaj z 2 łyżkami kefiru i kilkoma kroplami oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek. Maseczkę nałóż na wilgotne włosy, zawiń głowę folią i ręcznikiem. Po 3 godzinach spłucz i umyj włosy delikatnym szamponem. ![]() Weź paczkę drożdży (10 dag), zmieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny oraz 3-4 łyżkami wywaru z rumianku. Papkę tę dokładnie rozprowadź na włosach. Załóż foliowy czepek i okręć glowę ręcznikiem. Poczekaj na 20-30 minut. Dokładnie spłucz, a potem umyj włosy. Włosy odzyskają połysk i będą szybciej rosły. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
[1=1f1007dbc1893deb845c271 92263acd2a23066e6;446927]Naturalne sposoby:
![]() Drożdżowa maseczka świetnie wzmacniająca włosy. Kostkę świeżych drożdży rozkrusz i wymieszaj z 2 łyżkami kefiru i kilkoma kroplami oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek. Maseczkę nałóż na wilgotne włosy, zawiń głowę folią i ręcznikiem. Po 3 godzinach spłucz i umyj włosy delikatnym szamponem. ![]() Weź paczkę drożdży (10 dag), zmieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny oraz 3-4 łyżkami wywaru z rumianku. Papkę tę dokładnie rozprowadź na włosach. Załóż foliowy czepek i okręć glowę ręcznikiem. Poczekaj na 20-30 minut. Dokładnie spłucz, a potem umyj włosy. Włosy odzyskają połysk i będą szybciej rosły. Powodzenia![/QUOTE] odświeżam temat właśnie z powodu tych maseczek drozdżowych ![]() właśnie lecę do łazienki sobie ją zrobic tyle , ze zamiast kefiru - mleko i łyżeczka miodu ![]() wiem, ze efektów większych po jednym użyciu nie bedzie ale może troszke poprawi moje włosy ![]() jak zmyje i włoski wyschną - zdam relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja Wam polecam dwa rodzaje maseczek. Mam włosy rzadkie, cienkie i długie (dodatkowo jeszcze farbowane).
Są to maseczki wzmacniające, pobudzające cebulki, przyspieszające wzrost i kondycję ogólną włosów: MASECZKA Z NAFTY: -kilka łyżek nafty kosmetycznej (tania, do kupienia w aptece i drogeriach) -żółtko jaja -sok z cytryny składniki mieszamy i nakladamy przed umyciem glowy na suchą skórę głowy, zbieramy wszystkie włosy, masujemy calosc, zakladamy reklamowke i recznik. trzymamy na glowie nawet nieco ponad 1 godzine. MASECZKA Z BANANA: -zmiksowany banan (nie rozgnieciony! bo sie wam resztki wplączą we włosy i będzie draka!) -żółtko jaja -sok z cytryny z tymi skladnikami postepujemy identycznie jak przy poprzedniej maseczce. czas trzymania na glowie rowniez podobny. Po tych maseczkach wlosy sprawiaja wrazenie mocniejszych, blyszcza sie i lepiej ukladaja. powtarzajcie je chociaz raz w tygodniu. Powodzenia ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
podnosze topic! zna ktos jeszcze jakies fajne sposoby na maseczki na wlosy?
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- ahh lol sama znalazłam fajny artykuł http://www.dobra-rada.pl/maseczki-na...wej-roboty_362 tam jest własnie o maseczce z jajka, oleju, miodu itd, ale to włosy muszą byc tłuste po tym pewnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Podbijam temat
![]() Jakie jeszcze znacie przepisy na domowe maseczki na włosy?? lub płukanki na porost/wzmocnienie??
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Sprawdzone przeze mnie sposoby które naprawdę działają
![]() Na pierwszym miejscu stawiam tą maskę Odżywka żółtkowo - rycynowa Mieszamy ze sobą: żółtko, 30g oleju rycynowego, łyżeczkę drożdży, kilka kropel soku z cytryny i łyżeczkę odżywczego balsamu do włosów. Odżywkę dokładnie wcieramy we włosy i skórę głowy. Na pół godziny zakładamy folię i ciepłą chustkę lub turban. Potem myjemy włosy szamponem ziołowym. Terapia odżywcza Do włosów suchych, zniszczonych po diecie lub chorobie. Mieszamy 3 łyżeczki rumu i całe jajko. Na umyte włosy nakładamy miksturę na 2 minuty. Płuczemy włosy zimną wodą. A z racji że nie mogę przekonać się do picia drożdży musi mi wystarczyć ta oto poniżej, mam nadzieję że efekty będą zadowalające ![]() Maska z drożdży Pół opakowania drożdży piekarskich podgrzewamy na małym ogniu z odrobiną mleka. Gdy powstanie papka, wmasowujemy ją w skórę głowy. Owijamy głowę folią i zostawiamy na 15 minut. Potem włosy dokładnie spłukujemy i myjemy szamponem. Maska ta wzmacnia osłabione cebulki włosowe. Edytowane przez severalflames Czas edycji: 2012-02-03 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio robiłam maseczke z nafty jajka i olejku rycynowego. efekt bombowy zwłaszcza, że mam włosy po rozjasnianiu
![]() Polecam taki sposób jeśli siedzi się po południem w domu można zrobić maseczke Odżywka żółtkowo - rycynowa z tym siedzieć jak najdłużej nawet z dwie godziny ![]() ![]() ![]() Czy któraś z was słyszałam o połozeniu kremu nivea na cała noc tylko trochę nie wygodne ponieważ też czepek i ręcznik ale czego nie robi się dla urody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Krem nivea jest dobry na końcówki włosów, zabezpiecza je przed uszkodzeniem i wyglądają na zdrowsze. Lecz jeśli się nigdzie nie wychodzi z domu można spróbować na całe włosy ![]() Moja znajoma również kiedyś używała oliwki dla dzieci na włosy, a że miała kręcone włosy, to oprócz nawilżenia włosy wyglądały zdrowo a odrobina oliwki podkreślała loki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
skusiłam się na maseczkę z drożdży, ale chyba dałam za dużo mleka, bo mieszanka spływa mi spod ręcznika... dałam całe opakowanie drożdzy, mleko, olejek rycynowy, jajko, oliwę z oliwek i 2 łyżeczki soku z cytryny. mam nadzieję, że to pomoże, bo po farbowaniu moje włosy są osłabione, cienkie, matowe i wypadają niestety. a kiedyś miałam grube gęste włosy. zapach jest straszny, bo nie lubię zapachu drożdży. Do tego mam wrażenie, że to rośnie mi na głowie...
po umyciu włosów chcę jeszcze wypłukać je w naparze z ziół - 2 łyżki mydlnicy, 2 łyżki liści orzecha włoskiego i 2 torebki skrzypu. to wszystko gotuje się 3 minuty, potem parzy jeszcze pod przykrywką. orzech podobno ożywia kolor, trochę też przyciemnia. a mydlnica dobrze działa na włosy i cebulki. napar trzeba odcedzić i wlać do miednicy z wodą, żeby rozrzedzić. i w tym trzeba trochę przepłukać włosy - kilka minut. zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() po całej operacji napiszę jak stan moich włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
no cóż... nie wiem czego nie lubią moje włosy... NIE MOGĘ ICH ROZCZESAĆ!!!!!! nawet jedwab nie pomaga ;( chyba cytryna tak na nie działa. nie mogłam wymyć z włosów tych drodży;( w trakcie mycia wypadły mi 3 włosy!! ale... jak je próbowałam rozczesać to wypadło ich chyba ze sto. to raczej maseczka nie dla mnie ;( włosy są potwornie szorstkie, poplątane;( wracam do rzepy i kawy. zapach jest tak samo wstrętny jak tych drożdży, ale przynajmniej włosy mogę rozczesać.
może jeszcze spróbuje płukankę z piwem... ale już bez cytryny ![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
postanowiłam dać drożdżom jeszcze jedno szansę, ale zrobiłam mix różnych składników - pół kostki drożdży wymieszane z niewielką ilością mleka, sok z czarnej rzepy i olej musztardowy. zostawię to na całą noc, zobaczymy z czym jutro rano się obudzę
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Naczytałam się o drożdżach, zaczęłam eksperymentować na swoich włoskach i dzielę się sprawdzonym przepisem-drożdże zalać odrobiną gorącej wody, rozmieszać na papkę, po wystudzeniu dodać odżywkę, ja dodaję maskę romantic albo odżywkę jajeczną Babuni z Joanny. Nakladam na włosy, na to czepek, zmywam po pół godziny szamponem. Fakt, wlosy są odrobinę szorstkie, ale za to naprawdę rosną. A największy plus tej maski-zmniejsza przetluszczanie. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.