|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jak znalesc dobra opiekunke?
mam pytanie do mam ktore maja opiekunki,
moja sytuacja wyglada tak ze potrzebuje opiekunki nie caly etat ale na kilka godzin w tyg. Chodzi o to ze nie mam ani tesciow ani rodzicow ani nikogo bliskiego pod reka, a musze czasem pojechac na uczelnie czy pozalatwiac rozne rzeczy, do tej pory jakos z mezem sobie ustawialismy sprawy i prace tak by bylo to malo klopotliwe ale dluzej sie juz tak nie da niestety.. nie wiem od czego zaczac, gdzie szukac i czy w ogole jest taka mozliwosc zeby ktos zechcial zajac sie dzieckiem dajmy na 4 h co kilka dni czy w razie potrzeby, czy ktoras z was miala podobna sytuacje? no i druga sprawa ze teraz sie slyszy o roznych opiekunkach zle rzeczy, zle historie i jak tu nie trafic na taka ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znalesc dobra opiekunke?
Piszesz o uczelni - zawsze mozesz pogadac z kolezankami z roku, studentki czesto chetnie zajma sie dzieckiem na kilka godzin za niewielkie pieniadze a mozesz miec fuksa i dogadac sie z kims, kogo juz znasz.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ray a moze przedszkola maja opcje na kilka godzin pare razy w tygodniu?
albo zlobki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
katakumba no wlasnie tez o tym myslalam musze sie dowiedziec mala bardzo lubi dzieci sadze ze chetnie by sie pobawila
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
a moze daj ogloszenie na niania.pl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bardzo trudno jest znależć dobrą niańkę,ja szukam od pół roku pani do 3 letniej dziewczynki.Już nawet dawałam ogłoszenie i spotykałam się z chętnymi....Ale wierzcie mi,że żadna się nie nadawała.Zdecydowaliśmy się na jedną i tak się dobrze zapowiadało...ale niestety nie przyszła do pracy
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej!Jestem (byłam) w podobnej sytuacji. Wróciłam do pracy na kilka godzin w tygodniu i też szukałam opiekunki. I udało się!rozpuściłam wici wśród znajomych z pracy, na osiedlu i gdzie się dało. Znalazła się chętna córka koleżanki z pracy, studiująca zaocznie na AP. Na kilka godzin dziennie. Zaczyna od 15 kwietnia a do tego czasu przychodzi do małego i obserwuje jego rozkład dnia ze mną.Pytałam w przedszkolu, ale pediatra odradziła w związku z większą zachorowalnością w takim zbiorowisku zwłaszcza, że oddałabym go na góra 4-5 godzin dziennie, a ponieważ mój szkrab nie ma jeszcze 3 lat wolałam nie ryzykować. Ja bym rozwiesiła ogłoszenia na uczelni. Sama pamiętam, że takie oferty pojawiały się za moich czasów na tablicy ogłoszeń (często w akademiku). Popytaj znajomych.Rozgłaszaj, że szukasz opiekunki. Lepiej żeby to był ktoś znajomy lub przez nich polecony. A moja koleżanka to poszła wprost do sąsiadku mieszkającej samotnie w mieszkaniu pod nią i okazało się, że Pani emerytowana nauczycielka chętnie się zaopiekuję skarbem. I mała w wieku 3 lat była tak oczytana i wyedukowana biologicznie że szkoda słów!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze znala roslinki i inne rzeczy lepiej niz pierwszoklasista. mysle ze ukla nie miala nic innego na mysli
ray, z ta zachorowalnoscia to jest racja. ale teraz cieplo sie robi, dzieci mniej choruja, mozesz zaryzykowac edzia dac o takiej placowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Ja dorabiam jako opiekunka właśnie tak na kilka godzin dziennie w zależności od tego kiedy jestem potrzebna. Wybieraj opiekunki z polecenia. Często te z ogłoszeń chcą dorobić i mają w nosie dzieci którymi się zajmują. Lubię to co robię i mimo młodego wieku (18lat) na brak chętnych nie narzekam ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi... bede szukac echhh... no wlasnie myslalam o jakiejs studentce ktora miala stycznosc z dziecmi bede szukac troche sie pooglaszam moze ktos sie znajdzie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.