Depilacja woskiem pytanie... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 10:37   #1
Klarysa
Przyczajenie

Depilacja woskiem pytanie...

Witam,
Mam do wszystkich Pań pytanie:
jestem technikiem usług kosmetycznych (nigdy nie pracowałam w zawodzie), i chciałabym się zająć depilacją woskiem tzn przyjeżdżam do klientki do domu i depiluję jej np. nogi, koszt depilacji woskiem w salonie kosmetycznym wynosi od 100zł w zwyż a ja np bym mogła za taką usługę wziąźć 60zł no i powiedzmy dojzad 10zł. Tańsza byłaby u mnie depilacja każdej części ciała!! Dodam jeszcze, że nie zrobiłabym nikomu krzywdy, gdyż sporo się tego robiło na zajęciach w szkole . W niedługim czasie zamierzam jeszcze "pokatować" moje koleżanki !!
Więc drogie Panie proszę mi powiedzieć czy którakolwiek z Was byłaby zainteresowana??? Pytam gdyż chciałabym mieć rozeznanie w tym temacie no i oczywiście za jakiś czas się tym zająć !!
Dziękuję za odpowiedzi z góry i Pozdrawiam
Klarysa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:32   #2
ZuzR
Raczkowanie

Dot.: Depilacja woskiem pytanie...

Hmmm, myślę, że większość pań woli zrobić taki zabieg w salonie kosmetycznym niż we własnym domu z telewizorem w tle, buszującymi dziećmi czy marudzącymi rodzicami. W salonie większy komfort...
ZuzR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:40   #3
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZuzR Pokaż wiadomość
Hmmm, myślę, że większość pań woli zrobić taki zabieg w salonie kosmetycznym niż we własnym domu z telewizorem w tle, buszującymi dziećmi czy marudzącymi rodzicami. W salonie większy komfort...

zapewne autorce wątku chodziło o oszczędność pieniędzy klientek przy korzystaniu z takiej usługi w domu
wiadomo, że salon to salon ale trzeba wtedy liczyć się z wyższym kosztem
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:42   #4
lasoa
Zakorzenienie

byłabym chetna. Ale ten ból poza tym pewnie daleko mieszkasz
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:45   #5
Klarysa
Przyczajenie

Dokładnie właśnie o to mi chodziło !! a wiadomo przecież, że w tym czasie dzieci można "podrzucić" dziadkom, albo dzieci są w szkole!! Uważam, że dla kobiety, która ma dziecko nie mówiąc już o dwójce czy nawet trójce zostanie samej w domu na pewno sprawiłoby więcej radości!! Moja siostra ma 3 dzieci i wiem że nawet wyjście do sklepu ma duże znaczenie!!!!
Stary 2009-03-17, 11:47   #6
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarysa Pokaż wiadomość
Witam,
Mam do wszystkich Pań pytanie:
jestem technikiem usług kosmetycznych (nigdy nie pracowałam w zawodzie), i chciałabym się zająć depilacją woskiem tzn przyjeżdżam do klientki do domu i depiluję jej np. nogi, koszt depilacji woskiem w salonie kosmetycznym wynosi od 100zł w zwyż a ja np bym mogła za taką usługę wziąźć 60zł no i powiedzmy dojzad 10zł. Tańsza byłaby u mnie depilacja każdej części ciała!! Dodam jeszcze, że nie zrobiłabym nikomu krzywdy, gdyż sporo się tego robiło na zajęciach w szkole . W niedługim czasie zamierzam jeszcze "pokatować" moje koleżanki !!
Więc drogie Panie proszę mi powiedzieć czy którakolwiek z Was byłaby zainteresowana??? Pytam gdyż chciałabym mieć rozeznanie w tym temacie no i oczywiście za jakiś czas się tym zająć !!
Dziękuję za odpowiedzi z góry i Pozdrawiam
komsetyczka dzialajaca w swoim salonie bierze odpowiedzialnosc za swoje zabiegi czy masz zamiar zalozyc dzialalnosc gosp.?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:48   #7
Klarysa
Przyczajenie

Jestem z Warszawy!! Według mnie a propo bólu to duże znaczenie ma dzień cyklu i ogólny nasz nastroj!!! Sama wiem po sobie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 11:50   #8
lasoa
Zakorzenienie

Ale dla mnie to zbyt bolesne. No a ja jestem z okolic Wadowic. Wiec nie opłacałby się dojazd
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 11:56   #9
Klarysa
Przyczajenie

Jak powiedziałam na samym początku narazie robię tylko rozeznanie, ale jeśli mialabym klientki i byłoby zainteresowanie na tego typu usługi to nie wykluczam takiej ewentualności!! A co do brania odpowiedzialności to baaaardzo dużo razy robiłam depilację różnych części ciała i ani ja nie zrobiłam czegoś źle, ani nic złego żadnej z moich koleżanek się nie stało!!!
Na samym początku nauki tylko moja koleżanka robiła MI depilację pach i mi pachy poparzyła no ale ewidentnie byl jej błąd gdyż nałożyła mi wosk na pachy zerwała plaster po czym znów nałożyła wosk i zerwała!!! No ale to było na samym początku jak "biedna" nie miała o niczym pojęcia!!!!

Edytowane przez Klarysa
Czas edycji: 2009-03-17 o 11:57
Stary 2009-03-17, 13:19   #10
gryzelda
Zadomowienie

Ja takie zabiegi wykonuje sobie sama mimo tego ze nie jestem kosmetyczka ale gdybym tego nie potrafila mysle ze bym sie skusila na cos takiego bo to troszke boli i w domku zawsze spokojniej bym sie czula no i taniej to juz wogole z drugiej strony fajnie jest czasem wyjsc do kosmetyczki ale mysle ze warto sprobowac!
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:33   #11
TmargoT
Zakorzenienie

ja równiez byłabym tym zainteresowana.
jednak dom kojarzy się ze spokojem i intymnością.
jednak osobiście wole depilacje pastą cukrową.nie zdziera skóry z włosami,więc jest mniej inwazyjna dla ciała.
myslę,że w dzisiejszych czasach pieniądze mają znaczenie i większość chciałaby zaoszczędzić.
ktoś powie,że ty dopiero nabywasz doświadczenie,ale nawet w salonie kiedyś musiałabyś zacząć,więc co za różnica czy bedziesz się uczyć za 100 zł,czy za 60 zł.
ja wybieram tańszą opcję.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 15:37   #12
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

Myślę że znalazło by się dużo chętnych... W salonach są ceny wyższe niż te 100zł a myślę że niektórych pań w dobie kryzysu nie stać na takie wyskoki - i szukają tańszego odpowiednika

Ja bym na twoim miejscu spróbowała

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 19:21   #13
FoxyC
Raczkowanie

Tez bylabym chętna
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości