|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() może to ja za dużo wymagam...
Witam Was...
Mam nadzieje, ze chociaz moze tutaj miedzy wami znajde zrozumienie.. Wiec zaczynam i przepraszam z gory za chaotycznosc... Jestem ze swoim TZ juz ponad 4 lata i po tych 4 latach zaczynam zauwazac, ze nie jest juz jak dawniej. Nasz zwiazek wiele przeszedł, wiele burz jak i wiele namiętności. Zawsze zauwazalam wady mojego TZ jednak nigdy mu ich nie wytykałam, no moze czasem ale to delikatnie, aby go nie urazic. Jednak ostatnio zaczynaja mnie draznic te wady i to dosc mocno. TZ wie ze nie nawidze spoznien, uwazam ze to jest przejaw braku szacunku dla drugiej osoby, jednak on nigdy nie potrafi byc na czas, nie bylo sytuacji kiedy by sie nie spoznil, a milo jest przeciez wiedziec ze ktos na ciebie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: może to ja za dużo wymagam...
4 lata to długo. Nie ma takiego związku, w którym codziennie byłoby idealnie. Może to po prostu rutyna?
Wiele razy przez to przechodziłam, popłakałam jakiś czas, ale później było lepiej. Możesz przeciez porozmawiac z chłopakiem, powiedzieć mu, że brakuje Ci miłośc, że chcesz żeby Cię czasem przytulił bez powodu... Miałam podobną sytuację niedawno, wiem co czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiec mysle ze to moze byc chwilowy kryzys zwiazany z monotonia...Nie wiem czy Cie to pocieszy ale ja i moje kolezanki rowniez jezeli chodzi o czulosc poza seksem tez musimy sie prosic o przytulenie...a ja nawet czasem o buziaka, nie mowiac o tym ze o komplementach z jego usta raczej zapominam bo jak sa to jakies takie....od niechcenia.
Jestem osoba ktora zawsze uwaza ze Szczera Rozmowa jest lekiem na wszytsko.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po czterech latach moim zdaniem nie ma siły - zauważa się więcej wad, euforia mija i jakby więcej nam zaczyna przeszkadzać. Twój TŻ ma chyba ciężki charakter, te fochy o zwrócenie uwagi... Moim zdaniem jedynym wyjściem jest szczera rozmowa. Długo to trwa? Może on ma jakiś poważniejszy problem i dlatego tak się zachowuje. Inaczej nic nie poradzisz. Ale trzymaj się no i zawsze jest duże prawdopodobieństwo że wszystko się poukłada
![]() a jeśli ukochany nie chce rozmawiać to może ma problemy z wyrażaniem uczuć ![]() Edytowane przez cetrizini Czas edycji: 2009-03-18 o 19:10 Powód: nie chciałam dublować postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Porozmawiaj z nim szczerze, powiedz mu to, co tutaj napisałaś. Jeśli to nie pomoże... Zastanów się, czy chcesz, żeby Twój związek zawsze tak wyglądał, bo jeśli rozmowa nie pomoże, to szansa na to, że coś się zmieni, jest nikła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
mysle za rozmowa z TZ nie jest zadnym problemem, tylko ja wiem co mi powie: ze przesadzam, wymyslam jakies bzdury, ze wcale tak nie jest, ze on ma prawo byc zmeczonym po pracy i poprostu nie ma ochoty na przytulanki... ehhh jak to facet zawsze znajdzie sobie wymówke.. nie wiem tez jak delikatnie mu zasugerowac zebysmy moze wkoncu raz na jakis czas przypomnieli sobie znaczenia seks.. bo jak mowie mu wprost to niestety nie daje zamierzonego efektu, ostatnio powiedzialam mu ze organy ktore nie sa uzywane po dluzszym czasie sie zrastają i nie są juz zdolne do funkcjonowania, ale niestety dało mu to duzo smiechu a zadnego efektu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moj TZ tez mowil ze sobie wymyslalm...itd i ze jest zmeczony...jednak powiedz ze jestescie tyle razem i chcesz porozmawiac szczerze i Tobie na tym zalezy i zeby to uszanowal tak jak TY szanujesz to ze jest zmeczony...powiedz mu ze przytulajac sie , nie uzywa sily a i mzoe sie zrelaksowac w twoich ramionach....a gdy nie bedzie chcial rozmawiac bo jest zmeczny to powiedz mu aby wyznaczyl kiedy nie bedzie bo np ma wolne i ze wtedy porozmawiacie, powinno mu sie zrobic troszke glupio ze sie prosisz o rozmowe i musisz na nia czekac....a i zrozumie ze nie popuscisz Powiedz o swoich uczuciach , jak ci przykro smutno....powinno trafic...do mojego trafilo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nie wymagasz za dużo - czy chęć i prośba o przytulanie, całowanie, o okazanie miłości, to tak wiele? Ja również jestem zdania, że to po prostu rutyna. 4 lata to kupa czasu i do związku wkrada się niestety monotonia, nuda. Fascynacja ukochaną osobą przechodzi i nie ma się ochoty na przytulanki/całowanki, nie mówiąc o seksie. Chyba każdy związek to przechodzi. Może jakiś wspólny wyjazd? A może jednak w tą drugą stronę - tęsknota to najlepsze lekarstwo na rutynę w związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
zmien chlopaka jak Cie za malo przytula :P a tak serio, dlaczego MY Kobiety mamy takie tendencje do wymyslania sobie problemow? chillout... nigdy nie bedzie idealnie w zwiazku... jeden bedzie Cie mniej przytulal, drugi bedzie pił za duzo piwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Porozmawiaj z nim, bo my naprawdę nie wiemy, dlaczego tak jest? Czy na początku związku zachowywał się inaczej, częściej przytulał? powiedz mu, że Ci tego brakuje, bliskości, jego dotyku- może się zmieni. Jesteście ze sobą dośc długo, wasze relacje są już na innym poziomie, niż w fazie zakochania, ale każdy etap miłości powinien byc satysfakcjonujący dla obu stron.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mam podobną sytuację, tyle, że tak jest odkąd jesteśmy razem. Rozmowy nic nie dają, bo on twierdzi, że już taki jest - nie przytula, nie mówi kocham, nie jest troskliwy. A ja desperacko chcę mu udowodnić, że potrafi. Bo czasem jak go najdzie, jest naprawdę czuły. Dlatego już mu nie płaczę w rękaw, że czuję się niedoceniona i niekochana, mimo, że w środku krzyczę "Przytul mnie k..urczę".
Czasem wydaje mi się, że jaskiniowcy okazywali kobiecie więcej uczuć, niż obecnie mężczyźni. Ja tęsknię za troskliwym facetem, takim który będzie mnie trochę sobą rozpieszczał.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Też miałam taką sytuację. Tyle, że u mnie takie docinki i żarty poskutkowały - tak jak napisałaś z tym zrastaniem się organów. Na początku z nim rozmawiałam to się też zdenerwował, że sobie wymyślam itp. No to później przy każdej możliwej okazji robiłam sobie takie jakby żarty (z ziarnkiem prawdy) o tym, że już w ogóle cała zarosłam, bo nie chce nic ze mną robić itp. Teraz jest dobrze. A może kup sobie taką grę erotyczną ROZKOSZ - chyba tak się nazywa. Dwie części tej gry są. Ja jej jeszcze nie próbowałam, ale moja koleżanka tak i mówiła, że super.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
nie uważaj że dużo wymagasz!
oj na pewno to nie jest dużo, oczekiwać przytulenia wynikajacego z jego własnej inicjatywy etc. Ja tylko 1,5roku wytrzymałam z takim kimś... Nauczył się mnie przytulać i całować OT TAK bez powodu, ale? to juz nie bylo to samo, zanim on sie nauczyl to mi się skonczyla cierpliwość... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.