![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kazda klotnia to koniec swiata
po malym kryzysie moj chlopak twierdzi, ze bardzo mnie kocha i pragnie byc ze mna na zawsze. ma zamiar oswiadczyc mi sie za kilka miesiecy.
problem pojawia sie, kiedy cos jest nie tak/jakas mala sprzeczka i ja juz jestem na drodze, zeby pomyslec, ze to koniec siwata. nie znosze tego, jak on na to reaguje! ![]() ![]() przez to jak on sie zachowuje sprawia, ze ja mam metlki w glowie, bo nie wiem co sie znowu w jego glowie dzieje, pewnie mysli sobie, ze ''znowu to samo, nic sie nie zmienila'' ha i bedzie przekladal oswidczyny. a ja juz jestem na tym etapie, ze mi to wisi!! jak nie potrafi przetrawic faktu, ze ludzie maja prawo sie zezloscic i poklocic, to sory, ale ja nie jestem dla niego. on na to, ze chce ze mna byc. ale co mi z tego gadania, jak on jest taki delikatny, ze zaraz zacznie zmieniac zdanie co do naszej przyszlosci?? ![]() poradzcie cos dziewczyny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzależnienie
|
Dot.: kazda klotnia to koniec swiata
Nie będę odkrywcza: Może porozmawiaj z nim na spokojnie o tym?
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione-średnio mi się podobają ![]() Ty się ciesz,że nie masz w domu furiata,który przy każdej kłótni rzuca talerzami i wrzeszczy. Następnym razem jak będzie chciał iść do pokoju/na spacer to powiedz,żeby został i żebyście dokończyli rozmowę bo nie lubisz,kiedy On znika w takim momencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hihi, moooniaaa, wlasnie, ze nie jest tak z tymi oswiadczynami... bylo to dla mnie sporym zaskoczeniem kiedy zasugerowal na co ''mam byc gotowa'' kiedy przyjedzie
![]() ![]() nie wiem, czy to jest normalne, ale kiedy sie klocimy dostaje jakis spazmow, on wiem, ze tez to przezywa, potem stwierdzamy, ze nie ma o co sie tak cietrzewic. no ale jest juz po ptokach, i boje sie tylko ze on w glebi sobie skrywa te rozczarowania i znowu bedzie kryzys i nici z narzeczenstwa! ![]() bo tak bylo wczesniej, ze musielismy sie rozstac, bo on ''mial dosc dramatyzmu'', wiec po co do mnie wrocil???!!! ja go nie balgalam, (po co mi partner, ktory jest ze mna tylko wtedy gdy jest cacy?), ale on twardo twierdzi, ze to jest warte zachodu, ze wszystko sobie poukladamy, zamieszkamy w ladnym domku, bedziemy mieli szczeniaczka, bedziemy jezdzic tu i tam... tylko, ze zapomina, ze rzeczywistosc potrafi dac po pupie. czasami czlowiek nie daje rady i potrzebuje uslyszec: ''damy rade, razem!'', ale nie, on woli wyjsc i udac potem, ze jest ok, a potem za rok, znowu to samo- KRYZYSOWA PRZERWA. phi... te jego wieczne rozczarowane miny jak sie klocimy- wzbudzaja we mnie poczucie niestaloci tego zwiazku... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak facet ma dość dramatyzmu, to może Ty faktycznie dramatyzujesz, bo tego nie widzisz, a on ma tego dość i wychodzi? Chyba nikt się nie chce kłócić z histeryczką, też bym wolała wyjść i poczekać aż ta 2 osoba się uspokoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
On należy do typu ludzi, którzy nie lubią się kłócić... Ale spójrz na to z tej strony, czy wolałabyś, aby Twój facet śmiał Ci się ironicznie w twarz, kiedy będziecie się kłócić? Watpię... Wiesz wszystko ma swoje plusy i minusy... Do faceta trzeba mówić, jak do małego dziecka, wszystko pokolei, powoli itd... Może jeśli Ty będziesz mniej impulsywnie reagować i będziesz chciała w miarę na spokojnie pogadać o tym, co Ci przeszkadza to on nie wyjdzie tylko będzie też chciał się dowiedzieć ocb... Ja wiem, że kłótnia czasami jest potrzebna... Ale może on się boi kłótni z Tobą??
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czy on sie boi klotni ze mna?? no gdyby tak bylo... to ja nie chce byc w takim zwiazku, zasluguje na kogos kto nie bedzie az tak przewrazliwiony... a on zapewne na kogos, kto ''nie histeryzuje''. powiedzcie, czy widzicie w tym wszystkim sens, bo ja juz sama nie wiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie nie lubie klocic i wychodze kiedy sa takie sytuacje
nie kazdy lubi jak druga osoba na niego wrzeszczy itd wez to pod uwage ze ty chcesz sie wyzyc a on nie chce byc ofiara fochow
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mój facet przez prawie 5 lat ani razu na mnie głosu nie podniósł. Mniemam iż należy do tego samego typu ludzi, co Twój facet. Oj też mi to bardzo przeszkadzało, kiedy ja byłam wściekła i chciałam pogadać, a on twierdził, że nie chce mu się w tym momencie o tym rozmawiać. Popadałam w histerię, krzyczałam, tupałam nogami, wszystko- normalnie szok
![]() Ale wiesz co, da się żyć z takimi ludźmi, tylko trzeba nauczyć się z nimi rozmawiać. Teraz z perspektywy czasu zauważyłam, że naprawdę z byle powodu histeryzowałam, więc nie dziwię się, że nie chciał ze mną gadać. Teraz jak mnie coś wkurzy to poprostu mu to mówię i się nie odzywam. Krótko, zwięźle i na temat. On wtedy myśli nad swoim zachowaniem i zazwyczaj stara się to poprawić. Moja rada. Ciężko napisać to w jednym zdaniu, bo sama nad tym pracowałam ładnych parę lat, żeby rozgryźć ten typ człowieka. Przyzwyczaiłam się, że zazwyczaj jak krzyczę, to prowadzę monolog. Do takiego człowieka (bynajmniej z moich doświadczeń) najlepiej dotrzeć spokojem. Nie w momencie, kiedy Ty jesteś wściekła, bo on wtedy i tak Cię nie słucha, więc możesz sobie gadać. Tylko kiedy prowadzicie normalną, spokojną rozmowę, sprowadź ją lekko na ten temat który Cię gryzie i powiedz mu to. Nie oczekuj, że powie ,,dobrze kochanie, zrobię co tylko zechcesz", tylko sama zmień temat, jak już się wygadasz, bo on pewnie będzie milczał. Ale potem powróć do normalnej rozmowy, normalnym tonem, bez fochów, obrażania się, płaczu itp. On sobie na spokojnie przemyśli, co mu powiedziałaś i po pewnym czasie sama zauważysz poprawę (mam nadzieje). On zacznie się przed Tobą otwierać, sam zacznie Ci się zwierzać itp. Tak więc spokój, spokój i jeszcze raz spokój ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
ale ja nie robie fochow ot tak sobie! te klotnie maja zawsze powod.
np. ostatnio wkurzylam sie, bo codziennie gadamy sie na skypie od 21 i on NIGDY nie jest na czas, ostatnio spoznil sie 20min. i wtedy zaczelam na spokojnie mu sugerowac, ze moze umowmy sie na ta 21.30 i tyle, ze moze on nie wyrabia. na to on, ze nieee, ze umowmy sie na 21.05. no wiec ok. i co sie dzieje w kolejny dzien? pojawia sie o 21.10 ![]() ![]() na czym mi zalezy, to tylko szczypta jakiejs prawdomownosci... niech juz bedzie chciaz na czas do jasnej ciasnej! ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
fochujesz
i to strasznie dramatyzujesz i szukasz dziury w calym klotnia ze spazmami bo koles na skype sie spoznil??? nie dziwie sie, ze klamie, ze byl wczesniej, jak histerie o byle co urzadzasz po co do Ciebie wrocil? no tez sie zastanawiam - ja bym nie wrocila widac Cie biedaczysko kocha i oczywiscie, nie robi Ci laski, ze wrocil - ale tez Ty mu łaski nie robisz, ze ewentualnie zgadzasz sie z nim byc... niestety, ale nie widze ani grama szacunku do niego, jako osoby i zupelnie serio, bez zlosliwosci: idz do psychologa, niech Ci pomoze radzic sobie z wlasnymi emocjami bo Twoj chlopak wychodzi, zeby sie nie zniechecic do Ciebie - w koncu wyjdzie i nie wroci Edytowane przez ushia Czas edycji: 2009-03-08 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dlaczego nie szanuje? to, ze ja unosze sie, bo on tradycyjnie nie dotrzymuje slowa jest nie w porzadku?
![]() i kiedy teraz zaczynamy od nowa, to chociaz moglby byc bardziej slowny, bo bedac na odleglosc rozne mysli przychodza do glowy, kiedy od oscentacyjnie odklada sluchawki i znika na kilka godzin... w tym momencie to on mnie nie szanuje... moglby dac na luz i tez powrzeszczec, bardziej bym to docenila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
normalnie go nie szanujesz - przeczytaj swoj post - Ty nim zwyczajnie pogardzasz, uwazasz za slabeusza, ktory unika konfrontacji zamiast Ci przylozyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
mj
|
Moim zdaniem masz po części racje, ze lepiej jakby on też wykrzyczał swój żal, jednak nie za ostro. Chociaż chyba mieszkacie razem tak? wiec wyjście na spacer z jego strony to też dobry sposób, bo on wróci i będzie dobrze. U mnie z faktu, że nie mieszkamy razem jak się pokłócimy to on jest zły jak diabli i jak ja pójde do siebie a on do siebie to dopiero się myśli kotłują bo nie ma pewności że na kolejny dzień się zobaczymy.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje,ze na takie niby drobnostki trzeba zwracac uwage wiazac sie z kims. Jednemu bedzie to na reke,ze partner odczas kłotn wyjdzie i wroci jak sie uspokoi, drugi bedzie dostawał szału,ze nie moze porozmawiac, wyjasnic do konca, wyładowac sie. Nigdzie nie jest powiedziane,ze pasujecie do siebie. Zastanow sie, a jesli Ci zalezy popracuj nad soba, staraj sie nie przejmowac szcezgólami, sama przyjdz z 20 minut pozniej na skypa, albo wogole wyłacz twierdzac,ze bolała Cie głowa. Ja jestem zdania,ze cudzy czas trzeba szanowac. I według mnie macie mały problem z komunikacja, da sie go przejsc, jak obie strony zechca Jak nie zechca, to z małego problemu narosna pretensje i zrobi sie duzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie prawda, uwazam ze jest cudownym i delikatnym czlowiekiem, ale w kwestiach konfrontacji to masz racje, irytuje mnie ta jego delikatnosc i uciekanie od klopotow, i to nie sa zawsze takie blahe sprawy jak wyzej, ale i powazniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
owszem, uwazasz ze jest cudowny i delikatny i to samo Cie w nim zlosci
chcesz go miec na pilota - pstryk: subtelny i romantyczny; pstryk: niemalze brutal ostro stawiajacy na swoim ludzie to nie roboty, ktorym da sie "wrzucic" program - albo go akceptujesz albo daj mu spokoj co jeszcze mi sie w oczy rzucilo - Ty masz do niego pretensje nawet o to, ze go ranisz! zero refleksji, ze moze dla osoby ktora (chyba) kochasz wartaloby sie troche postarac, tylko pretensja "bo on nie lubi klotni!!! a ja tak! i ma byc jak ja lubie!" jeszcze raz powtarzam - on wychodzi, bo nie chce czekac do momentu kiedy bedzie mial Cie dosc - bo wtedy tez wyjdzie, ale juz nie wroci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Realistka
|
naprawde przesadzasz chocby ta klotnia o spoznienie, faceci czesto sie spozniaja, kobiety jeszcze czesciej
![]() ![]() ale mysle ze powinnas sie zastanowic o co ci wlasciwie chodzi bo te klotnie sa o nic a masz przez to potem metlik i wogole wszystko ci sie kręci
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
no to jak juz sie zgadzasz, zastanow sie czy Tobie zalezy zeby nie wrocil? bo jestes na najlepszej do tego drodze
wymagasz od niego zeby sie zmienil - a sama co w sobie zmienilas, zeby sie do niego dopasowac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Słuchaj sama jestes kowalem swojego losu i jesli ci nie pasuje, to go zmien. Mysle,ze wiele sytuacji juz Cie meczy w zwiazku z tym zwiazkiem. I doskonale rozumiem,ze mozna w kims lubic jakas doze delikatnosci, ale kobiety zwykle potrzebuja oparcia i poczucia bezpieczenstwa, a widac tego nie masz, albo boisz sie, ze miec nie bedziesz.Moja rada skup sie na swoim zyciu, a nie na nim, a reszta jakos sie ułozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Uzależnienie
|
Ja odnoszę wrażenie jakbyś nie była pewna, że to ten facet... ten na całe życie. I przez to szukasz dziury w całym, wściekasz się, że facet spóźnił się na skype 5 minut i nie wrzeszczy na Ciebie podczas kłótni.
Może nie jesteś jeszcze gotowa na ślub?
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na dzien dzisiejszy, twierdzi, ze odbuduje moje zaufanie, no ale jak narazie kiepsko mu to wychodzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No to zastanow sie nad tym,na to zawsze czas przyjdzie.
Nie wiem w zasadzie jakiej rady oczekujesz.... Przeciez my go nie zmienimy, ani nie podejmiemy za Ciebie decyzji. Zmien siebie, probuj zmienic jego, albo zaakceptuj jego zachowanie. Nie ma nad czym deliberowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
no racja. myslalm, ze moze macie stycznosc z tego typu facetami i zastanawiam sie, czy pomimo takich wad, moznaby wiesc razem szczesliwe zycie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.