![]() |
#1 |
BAN stały
|
marzy mi sie dom
mam dopiero 22 lata a marzy mi sie swoj wlasny 140-150 metrowy domek ,z ogordkiem ....swoim ogordkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: marzy mi sie dom
oj ja też tak mam... a najgorsze, że mimo że w całym swoim życiu jestem mega pesymistką, to już teraz wiem, że ten dom za kilka lat będę miała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. ja mam 23 lata (już niedługo 24) i też małego stworka. Chcę mu kupić psa, a do tego niezbędna jest działka i domek ![]()
Dzieci są kotwicami, które trzymają matki przy życiu. ![]() ![]() Edytowane przez Weronika.21 Czas edycji: 2009-03-10 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
nie.
dobrze mi jest tam gdzie jestem teraz (domek szeregowy z małym ogródkiem - 50 m2) miejsca spokojnie mi wystarcza na większość moich hobby, może skoro wszystko masz poupychane to znak że część z tych rzeczy należy wyrzucić (moja "teściowa" tak miała, zapchany cały pokój <<bo my taki mały dom mamy, musimy koniecznie wybudować duży dom na działce pod miastem>>, a okazuje się, że połowa jej dobytku to zwykłe śmieci, które odkładała, bo może się przyda) mnie tyle miejsca zupełnie wystarcza na: trzymanie roweru, hodowanie 3 dzikich gryzoni, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
sek wtym ze jest szansa ze bede go juz miec w przyszlym roku pod koniec ale dla mnie to wiecznosc...maz chce sie najpierw przeniesc do mieszkania swoich rodzicow (bo oni pierwsi w kolejnosci chca sie wybudowac) i potem my ...ale ja tam bym odrazu chciala na dom ...boze musze czekac prawie 2 lata...dla mnie to wiecznosc...a nie chce popasc w jakas paranoje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona ma 48m2 ja mam aż o 2 metry więcej. ogródek jest mały, tak, że nawet nały plac zabaw dla dziecka by się na nim nie zmieścił. i co sobotę rano budzą mnie najnowsze przeboje z radia, którego nie słucham, a muzyki jaką gra nie znoszę, za to słuchają tego sąsiedzi. latem mogę sobie pooglądać jak sąsiadka się opala na ogródku lub właśnie wiesza pranie i gapi się tepo jak jem kolację. ale masz rację lepsze to niż mieszkanie w bloku. (samodzielny, wolnostojący dom mnie za to zniechęca - musiałby być poza miastem i daleko bym wszędzie miała) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś wynajmowałam przez rok mieszkanie i ten rok (a był koszmany - mieszkanie rudera, orzewania prawie brak, w łazience jak w lodówce, lodówki w kuchni brak...) bardzo szybko zleciał |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ojjj, ja bym bardzo chciała. My nawet nie mamy własnego meiszkania, tylko płacimy za wynajem. Marzy mi sie średni dom. 5 sypialni ( jedna dla nas, 3 dla dzieciaków i jena dla gosci) i salon, łązienka i średnia kuchnia, ogród z miejscem na kilka kurek by znosiły świerze jajka, i wybieg dla 2 pów i świnii ( świnia nie w celach spozywczych, poprostu zawsze z moim TZ chcielismy mieć jedna, sympatyczna, tłustą świnkę). Tylko skąd na to wziąc pieniędze...???
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
o marzy mi się dom w wyobraźni nawet już go sobie nie tylko zaprojektowałam, ale nawet umeblowałam .. myślę o domku w granicach 100 - 150 metrów, parterowy z poddaszem użytkowym, z garażem pod jednym dachem z którego można było było przejść do pomieszczenia gospodarczego (kotłownio, składzika, z umywalką) do środka i żeby była zamknięta kuchnia z wyjściem na taras po którym można przejść do salonu w którym oczywiście znalazł by się kominek z płaszczem wodnym
![]() ![]() no i żeby to cudo stało na 1000 metrowej działce w lesie, ewentualnie przy parku, lub w willowej dzielnicy oddalonej max 30 minut od centum, posiadało wygodny dojazd komunikacją miejską i żeby było mnie na stać na kupienie takiej działki (choć to ostatnie to marzenie ściętej głowy) Mam jednak dopiero 25 lat więc przystoi mi jeszcze marzyć ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
tiaaaa.... tez to macie ?
![]() mnie sie tez marzy wlasny domek i tez wieczorami przegladam katalogi i urzadzam sobie w wyobrazni moj dom ![]() Podstawowa rzecz .. dom daleko od ulicy,. najlepiej wielki zielony teren tak, by mozna bylo latac na golasa po ogrodzie (to tylko przenośnia) ![]() ![]() ![]() Spełniajcie marzenia, podobno się da ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś w sferze marzeń to na pewno jawi mi się domek
![]() Nigdy ponad swoje siły, nigdy biorąc kredyt na ponad 30 lat (w spadku zresztą potem dla dzieci,a może i wnuków), nie chce nt, moment realizować takich marzeń. Szanuje jednak i podziwiam osoby, które dążą do tego z całych sił. Nie biorę z nich jednak przykładu. Razem z TŻ mamy inne priorytety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
powiem ci ze ja sobie tez nie wyobrazam brac kredytu na dom i tez zadziwiaja mnie ludzie ktorzy zarabiaja powiedzmy wspolnie te 4-5 tys , i sie buduja ,kredyt na 30 lat a co jak jedno straci prace?albo i drugie? bo i na pewno byly takie przypadki dla mnie to jest rowniez podjecie wyzwania ponad swoje przecietna mozliwosci ,ja predzej nie zdecdyuje sie na budowe jak nie bede miala tych 450 tys "w kieszeni" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale jakbym czekała, aż uzbieram sobie 450 tyś. na budowę domu, to bym go nigdy nie zaczęła...
Miałam kiedyś takiego sąsiada, w starych czasach zbierał na telewizor... Co już prawie uzbierał, to wzrastały ceny i on biedny znowu zbierał, to mu znowu wzrosły ceny... Aż za 5 razem się zdenerwował, kupił sobie telewizor na kredyt i przez następne kilka lat cieszył się z jego posiadania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynamy od początku... Na działkę mamy gotówkę, którą uzyskałam ze sprzedaży drugiego mieszkania. Już raz przechodziłam przez te wszystkie kredyty i jestem zwolenniczką jak najdłuższego okresu kredytowania, bo wprawdzie odsetek jest wtedy więcej, ale rata mniejsza i mniejsze ryzyko, że jak jedna osoba straci pracę, to nie będzie nas stać. Poza tym jest na forum wątek o kredytach, znajdziesz tam wiele cennych informacji.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dołączam do klubu
![]() My juz nie tylko mamy w sferze marzeń,ale pomału krystalizujemy nasze marzenie.W kwietniu teściowa przepisuje na nas piekna działke pod miastem a od jesieni zaczynamy coś działać z papierologią....Pomału też szukamy projektu,ale nie jest to takie łatwe...Co do kosztów to tak,mamy swoje spore mieszkanie w mieście (prawie 65m) i pójdzie na sprzedaż.A resztę się bedzie kombinować. Ale perspektywa własnego domku jest tak podbudowująca,że nie zamartwiam się bardzo. Wiem,że jest już watek o projektach,ale to są moje ulubione ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Gdybym myślała, że za rok stracę pracę i dlatego kredytu nie biorę, to pewnie mieszkałabym pod mostem. Bo niestety nie mam ani mieszkania ani domu, mieszkamy teraz u rodziców i budujemy. Ja wychodzę z założenia, że do odważnych świat należy.
Więc moje marzenie stoi już z dachem i oknami ![]() Projekty bardzo ładne. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A projekt gotowy czy indywidualne zamówienie?
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gotowy, z pracowni ArchDesign.
Kupiłam przez internet, niewielkie zmiany oczywiście wnieśliśmy, ale ogólnie to jesteśmy zachwyceni, bo rozkład pomieszczeń taki jak chciałam ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Projekt bardzo ładny
![]() ![]() To jest moje marzenie: http://www.lipinscy.pl/project.xml?i...backcmd=Golden A taka wersja będzie budowana,chyba... ![]() http://www.lipinscy.pl/project.xml?i...Ready&offset=1 dach nad garażem będzie "oddzielony" na wzór tego: http://www.lipinscy.pl/project.xml?i...57&backcmd=New
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Też ładne projekty. Ja uparłam się na czterospadowy dach i rzeczywiście koszty jakieś 40% większe.. ale co tam, wygląda super
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. to i ja wtrące swoje trzy grosze. na temat kredytów. nie dziwie się, że ludzie biorą kredyty na budowę domu- nie każdy ma gotówkę. No ale gdy widzę WIELKIE domy i kredyty po uszy to sie smieje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Co dla ciebie jest wielkim domem? Dla przeciętnego Kowalskiego każdy kredyt na dom lub domek i tak będzie ogromny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
np. 180- 200 metrów . jak to się mówi : "zastaw się a się postaw"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No fakt, taki metraż podchodzi mi już pod willę
![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja też myślę o budowie domu, ale marzy mi się dom z bali z kominkiem, ogrodem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.