|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
8 tygodni celibatu po wymrazaniu nadzerki??
Mialam dzis robione wymrazanie nadzerki i w trakcie lekarka mi powiedziala ze przez 8 tygodni zero sexu bo tyle sie to goi (dokladniej to powiedziala ze mam sobie nic TAM nie wkladac cokolwiek to znaczylo
![]() Czytalam wczesniej troche na necie o tym zabiegu i wszedzie bylo napisane ze to sie goi okolo 1 miesiaca i w tym czasie trzeba sie powstrzymac od sexu. Wiec troche mnie zaskoczyla mowiac o tych dwoch miesiacac . I tak sie zastanawiam czy bardzo sobie zaszkodze jakbym juz po miesiacu zaczela wspolzyc. A u was jaki to byl dlugi okres? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: 8 tygodni celibatu po wymrazaniu nadzerki??
Nic tam nie wkładać znaczyło, że np. nie stosować tamponów jak i nie uprawiac seksu. Jak tyle Ci lekarz kazał to się stosuj do tego, a nie pytaj ludzi na forach, czy Cie się coś stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hehe tylko tak smiesznie ona to powiedziala, zero sexu, zero wkladania tamponow w sumie zero wkladania czegokolwiek
![]() A jezelichodzi o stosowanie sie do zalecen to sie bede stosowac ale chodzi o to ze wszedzie czytalam ze to sie goi do miesiaca i kilka znajomych ktore tez mialy ten zabieg to juz tak wlasnie po 3,4 tygodniach mogly wspolzyc i tampony stosowac i zdziwilo mnie dlaczego mi powiedziala ze az 8 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja miałam wymrażanie co prawda nie nadżerki, ale miałam. Wymrażanie było w poprzednim cyklu jakoś tydzień po miesiączce. Zanim dostałam @ wszystko było pięknie wygojone, nie bolało. Jak nowe. Praktycznie nie było śladu. Nie dostałam żadnych zaleceń od lekarza odnośnie nie wkładanie sobie tam
![]() ![]() Moze różnica wynika stad, ze ja nie miałam mrożonej nadżerki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No własnie nie wiem od czego to zalezy, mnie przy tym zabiego nic nie bolalo i nie czuje zeby cokolwiek mi napuchlo :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem zalezy to od budowy maciciy kobiety, każda z nas jest inna, każda przechodzi przez choroby inaczej, jak równiez każda z nas przechodzi inaczej gojenie. Jesli lekarz powiedział 8 tyg, ja bym sie tego stosowała, wiem, że to trudne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja co prawda miałam wypalankę,ale ok 4 tygodni nie mogłam współżyć z mężem.Jednak nie miałam z tym jakiegoś problemu.Seks nie ucieknie.tak więc zastosowałam się do zaleceń lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.