|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Just Pure Minerals
W internecie natknęłam się na minerały Just Pure. Na wizażu nic o nich nie znalazłam, więc postanowiłam założyć wątek, aby przybliżyć te kosmetyki
![]() Zamawiać możemy na stronie Just Pure Minerals W ofercie znajdziemy: Podkład Flawless Vegan (jest tylko jedna formuła) full size 9g $17,95 refill 10g $15,96 sample $1,25 Fairly Neutral bardzo jasny podkład z neutralnymi tonami Lightly Neutral jasny podkład z neutralnymi tonami Medium Neutral do średniej cery z neutralnymi tonami Caramel do średnio-ciemnej cery z neutralnymi tonami Tan Neutral do ciemnej cery z neutralnymi tonami Deeper Neutral do bardzo ciemnej cery z neutralnymi tonami Alabaster najjaśniejszy podkład z różowymi tonami Cameo jasny podkład z z różowymi tonami Dawn do średnio-jasnej cery z różowymi tonami Sunset do średniej cery z różowymi tonami Sand jasny podkład z żółtymi tonami Camel do średnio-jasnej cery z żółtymi tonami Honey do średniej cery z żółtymi tonami TAWNY do ciemnej cery z żółtymi tonami Amber głęboko żółty podkład do cery bardzo żółtej Olivia Fair jasny podkład z oliwkowymi tonami Olivia Medium do średnio-jasnej oliwkowej cery Deeper Olivia do średniej oliwkowej cery Olivia Tan do ciemnej oliwkowej cery Sable do ciemnej cery w zimnym odcieniu (?)* Puder wygładzający Skin-Smoothing Mineral Veil full size 9g $11,95 refill 10g $9,95 sample $1,25 SHEER- prawie transparentny do bardzo jasnej karnacji GLOW - jasny puder dla jasnych karnacji w neutralnych lub różowych tonach OLIVIA SOFT - do żółtych karnacji SUNSET -do średnich karnacji w neutralnych lub różowych tonach RENELL - do ciemnych, neutralnych karnacji Puder matujący Mattifying Setting Powders full size 9g $11,95 refill 10g $9,95 sample $1,25 ANGEL - prawie transparentny puder do bardzo jasnej karnacji FAWN - jasny puder do jasnej karnacji z neutralnymi lub różowymi tonami OLIVIA MATTE - do żółtej karnacji SUMMER -do średniej karnacji z neutralnymi lub różowymi tonami Korektory Perfecting Concealers full size 6g $15,95 refill 7g $13,95 sample $1,25 Lemon Corrector Mint Green Corrector Linen Concealer Olive Concealer Bamboo Concealer Olive Concealer Róże Beautiful Blush full size 6g $13,95 refill 7g $11,95 sample $1,25 Bronzery Vegan Mineral Bronzer full size 6g $13,95 refill 7g $11,95 sample $1,25 Cienie Vegan Eye Shadows full size (aż) 3g $6,95 sample $1,45 Eyelinery Vegan Mineral Eye Liner full size (aż) 3g $6,95 sample $1,45 Cienie można kupić również w setach za $16,95 - 3 szt cieni po 3g każdy W ofercie znajdziemy również pomadki i błyszczyki, a także pędzle oraz zestawy kosmetyków i pędzli ![]() Koszty wysyłki do Polski zależnie od kwoty zamówienia first class od $6,55/ $9,45/ $15,75/ $17,90 Na stronie znajduje się informacja o zawyżonych kosztach wysyłki przy dużej ilości sampli w zamówieniu, po kontakcie z firmą można obniżyć te koszty (wyliczą je po podaniu co chcemy zamówić). Płatność przez PayPal (?)* nie jestem biegła w tłumaczeniu, więc poproszę o wszelkie rady, jeśli coś gdzieś źle przetłumaczyłam ![]() Nie jestem pewna swojego tłumaczenia, ale wygląda na to, że można wybrać 12 różnych gratisowych próbek, gdy zamówimy kita: Please enter your choices below for Perfect Face Kit samples (12 different face samples) or any free samples your order qualifies for. Edytowane przez mamaAmelka Czas edycji: 2014-03-25 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Just Pure Minerals
Ceny konkurencyjne wiec trzeba pomyslec czy nie skorzystac z ich oferty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziś dotarły do mnie próbki podkładów. Gratis dostałam dwie dodatkowe, abym upewniła się ci do koloru
![]() Pojemniki są całkiem zmyślne i wypełnione po brzegi: trzeba uważać przy otwieraniu. Myślę że spokojnie mieści się tam 1 gram proszku, więc można porządnie potestować produkt ![]() Przepraszam za jakość zdjęcia, ale nie mogę się dogadać z moim aparatem i zrobiłam je telefonem ![]() 1396951104408.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zdradź, jaki Ci najbardziej pasuje, będę wiedziała w co celować w razie czego
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Aż mam chęć na zbiorowe...
![]() Podkład wydaje mi się średnio kryjący, do tego kolor Sand obstawiam dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;45965621]Aż mam chęć na zbiorowe...
![]() Podkład wydaje mi się średnio kryjący, do tego kolor Sand obstawiam dla siebie...[/QUOTE] raczej byłoby ciężko ze zbiorowym, bo obowiązuje jedna próbka danego odcienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po kilkudniowych testach mogę już co nieco napisać o podkładach JPM
![]() Podkłady są mocno zmielone, sypkie. Nie są kremowe jak np. Lucy Minerals. Jestem zaskoczona jak bardzo wtapiają się w skórę, po aplikacji nie widać ich na twarzy. Są to proszki, które potrzebują chwili, aby zadziałać. Natomiast efekt jest śliczny ![]() Kosmetyku nakładam całkiem sporo ze względu na moje zaczerwienienia na policzkach i w efekcie w ogóle nie widać abym miała na twarzy podkład ![]() Ale żeby nie było tak idealnie, to jego trwałość jest tragiczna ![]() ![]() Przejdę teraz do kolorów podkładów, które nie do końca odpowiadają opisom na stronie. Jestem typowym żółtkiem z odrobiną oliwki (pasuja mi creamy olive/creamy bisque LM, popcorn LL, golden fairest/fair AM, soft honey Amilie jest ciut za jasny), więc zamówiłam: sand, camel, honey, a w gratisie otrzymałam olivia medium i deeper olivia. Zaczęłam od camel, typując go jako swój kolor. Z początku odcień wyglądał na dopasowany, ale po chwili zrobił się brzoskwiniowy ![]() ![]() Następnie w ruch poszedł sand, który jest ciut za jasny i taki jakiś neutralny. Bez żółtych czy różowych tonów. Potem spróbowałam olivia medium i tu było najlepsze dopasowanie, choć odcień trochę dla mnie za ciemny i mam wrażenie, że jeszcze potem trochę ściemniał. Dziś nałożyłam mieszankę pół na pół olivia medium z sand i odcień fajnie się dopasował, ale po czasie wybiły różowe tony, co zupełnie mnie dziwi ![]() Honey i deeper olivia na razie nie ruszam, są za ciemne. Codziennie używałam próbki pudru Olivia Soft Mineral Veil i z tego kosmetyku jestem najbardziej zadowolona. Daje śliczne, satynowe wykończenie. Twarz wygląda na... zdrową ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jeśli ktoś chce wypróbować próbki to mam:
medium neutral lightly neutral deeper olivia olivia medium Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Używałam Olivia Soft z różnymi podkładami i niestety puder ten nie dawał już takiego efektu jak z podkładami JPM
![]() Zużyję próbki, które mam, ale raczej nie pokuszę się na bigi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.