|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
PODRÓŻ PRZEDŚLUBNA- Francja- co trzeba zobaczyć ??
Witam!!
Z moim TŻ wybieramy się w okolicach maja /czerwca w naszą podróz przedślubną ![]() ![]() Dziewczyny proszę o pomoc ![]() ![]() Może ktoras z was była i odkryla jakieś ciekawe zakątki? ps. Zarezerwowanym punktem wycieczki jest miasteczko Bergues (BERG) ;P kto oglądal "Jeszcze dalej niż północ" ten wie ![]() pozdrawiam i czekam na pomysly ![]() Edytowane przez goferek_go Czas edycji: 2009-03-04 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: PODRÓŻ PRZEDŚLUBNA- Francja- co trzeba zobaczyć ??
Nikt nie ma pomysłów?? Podbijam i czekam na Wasze ulubione miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj goferek_go!
O Francji moge napisac sporo, poniewaz bylam siedem razy na urlopie i kilkakrotnie przejezdzalam przez Francje, jadac na urlop do Hiszpanii. ![]() Niewiele moge powiedziec o Normandii i Bretanii, natomiast poludniowa Francje od Atlantyku po Wlochy poznalam dosyc dokladnie. Zaczynamy podroz po Francji!! ![]() Jadac do Burgues nadarza sie wspaniala okazja, zeby odwiedzic Paryz ![]() Jest to przeciez miasto zakochanych!!! O urokach tego miasta nie musze chyba pisac? Wieza Eiffla, Luwr, pola Elizejskie, Notre Dame i,i,i... Z Normandii pojechalabym wzdluz wybrzeza Atlantyckiego, po drodze odwiedzajac urokliwe miasteczka tego regionu ( La Rochelle, Royan, Borgeaux, Biaritz) Nastepny przystanek zrobilabym w Perpignan i stamtad wzdluz morza Srodziemnego kierowalabym sie na Prowensje ![]() Cap d'Agde, Sète, Montpellier i dalej w kierunku Marseille. I tu zaczynamy Prowencje!! ![]() Prowencja jest piekna cala! Urocze zakatki, romantyczne kawiarenki z ogrodkami, restauracje w ktorych mozna delektowac sie swiezutkimi owocami morza ![]() Bedac na Lazurowym Wybrzezu polecilabym Cannes, Antibes-miasto malarzy,Nica-wysadzana palmami Anielska Promenada! Z tamtad juz krotki wypad do Monako!! Jestem przekonana,ze jezeli zobaczycie chocby czesc z tego co opisalam, bedziecie zakochani we Francjii tak jak ja,a wrazenia i wspomnienia zostana na wiele, wiele lat! Jezeli masz jakies pytania-odpowiem z przyjemnoscia. Pozdrawiam i zycze przyjemnej przedslubnej podrozy!! ![]()
![]() Edytowane przez Truffla3 Czas edycji: 2009-03-06 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuje Ci bardzo za cenne wskazówki
![]() A pytanko jak na razie mam jedno: Chcielibyśmy zobaczyć kwitnące pola lawend. Mój TŻ jest zapalonym fotografem i chciałby tam wyżyć się artystycznie ![]() pozdrawiam i będe zgłaszać się w razie pytań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ciesze sie,ze moglam pomoc
![]() Mysle, ze czas , kiedy kwitnie lawenda to poczatek lipca-do konca sierpnia. Ja bylam na urlopie w lipcu i udalo mi sie podziwiac przepiekne, fioletowe pola. Jako ciekawostke dodam jeszcze, ze miasteczko Grasse slynie z uprawy najintensywniej pachnacych kwiatow lawendy. Jest miastem perfumow ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziekuję
![]() Skorzystam na pewno, a lawendowe miasteczko trafiło właśnie na listę punktów obowiązkowych naszej podrózy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lady of Harley-Davidson
|
jeli jeszcze poszukujesz informacji, ja z kolei chetnie wiele Ci opowiem o bretanii i normandii, bylam tam 2 razy na 3 tygodnie, co prawda juz pare lat temu, ale miejsca te szalenie mnie urzekły i sa moja wielka miloscia, moglabym tam wracac co roku.
![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() opowieści innych), ale jak pomyśle o tych klifach ![]() ![]() Mój TŻ także jest zachwycony tą okolicą z powodow historyczno-militarnych. Także zarówno romantyczna strona jak i historyczne miejsca w tych okolicach nas interesują. Słyszalam też, ze gdzieś tam znajduje się piękne oceanarium- muzeum morza czy coś takiego. Może słyszałaś/widziałaś?? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
koniecznie Grasse, no i warto do monaco _ 21-24 maj są mistrzostwa śaiwta Formuły 1 , więc jeśli mąz jest fanem to może warto się zainteresować :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak w tej podrózy chyba nie wypali ( może następnym razem). Myślelismy jeszce o Alpach, ktoś może był, widział i może polecić jakies ciekawe miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do oceanarium i mozeum morza - chodzi Ci na pewno o Brest. w zamku jest chyba wlasnie muzeum morza czy cos w ten desen, a gdzies na obrzezach jest OCEANOPOLIS http://www.oceanopolis.com/2008_ocea..._2.php?page=uk bylam tam i jest fajnie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Lady of Harley-Davidson
|
z rzeczy, kore MUSICIE zobaczyc:
![]() 1. golfe du morbihan - kurcze no, tam jest tak swietnie ze to nieporozumienie ![]() ![]() zalaczam kilka zdjec z sieci, ktore dobrze oddaja klimat tego miejsca... moich zdjec niestety nie mam, bo mialam tam jeszcze zwykly aparat, a nie cyfrowke i zdjecia mam w domu u mamy [jak bede o masz jak w banku ze powrzucam skany] ![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takie klimaty własnie są nam zdecydowanie bliższe niz np Paryż - niby miejsce zakochanych :P , a mnie tam romantyczniej na plaży, pod klifem przy starej łódce ![]() Dziekuje Ci bardzo, przepiękne miejsce. Juz się nie mogę doczekać. A zdjęcia jak będziesz miała kiedyś pod reką to wrzucaj koniecznie, Pozdrawiam i czekam na dalsze ciekawe miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lady of Harley-Davidson
|
![]() bardzo sie ciesze, ze podoba Ci sie dokladnie to samo co mi i lubimy podobne miejsca... ![]() ![]() edit. saint - malo i dinard tworza razem taki kompleks wypoczynkowy czy cos w ty stylu. saint malo jest boskie, naprawde... - to moze byc dla was zbyt turystyczne i tloczne miejsce, zwlaszcza jak traficie na piekna pogod, ale mysle ze jak i tak bedziecie tamtedy przejezdzac to warto zajrzec ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-03-14 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Lady of Harley-Davidson
|
le Mont Saint Michel - to miejsce tez jest przecudowne... nie wiem czy jestes wierzaca, ale ten klasztor robi wrazenie... nie bede Ci opisywala szczegolow, znajdziesz sobie w internecie, chcialam tylko zwrocic Twoja uwage ze cos takiego jest i nie mozna tego ominac...
wrzucam kilka fotek, co prawda z sieci, ale staralam sie wybrac takie, ktore pokazuja jak naprawde wyglada to miejsce - takie bez photoshopa ![]()
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Klasztor rzeczywiście robi wrażenie, pięknie..... niech już będzie maj ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Znając nasze szczęście piękna pogoda nam nie grozi, a nawet jeśli to w pięknym miejscu nawet tłumy ludzi od czasu do czasu da się przeżyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie pomysły i czekam na dalsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
w bretanii polecam tzw. koniec swiata - piekne klify i widoki tez
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.