|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jaka koszula do karmienia?
Mamusie karmiące piersią, poradźcie! Oglądałam 3 rodzaje nocnych koszul do karmienia: 1.taka rozpinana z przodu, zapięcie na guziczki, trochę dłuższe niż normalne 2. 2 rozcięcia na wysokości piersi, schowane w fałdach koszuli 3. z kopertowym wiązaniem (wiązanie z boku). który typ polecacie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak koszula do karmienia?
Jako posiadaczka wszystkich typów
powiem tak, że wszystkie spisywały się ok. Ta z rozcięciami odpowiadała mi, ale paniom z większym biustem już mniej, trudno się bowiem w takiej zakryć całkowicie (co w domu nie przeszkadza, ale w szpitalu w godziny odwiedzin już bardziej, jeśli planujesz być bez biustonosza).Były z kolei bardzo obszerne, co w moim wypadku było korzyścią bo po porodzie brzuch szybko nie zmalał. Rozpinana miała to do siebie, że przy pierwszym karmieniu w nocy rozpinałam ją, potem z reguły nie zapinałam bo za chwilę znów musiałam rozpinać, więc spałam w rozpiętej, co nie było w żadnym wypadku dyskomfortem, była najbardziej 'elegancka' ze wszystkich i dobrze się w niej czułam Największy wybór w sklepie był wśród rozpinanych właśnie.Kopertowe mam do dziś - bardzo wygodne przy karmieniu, ale ważne jest by nie kupić za dużej. Nie miałam wiązanej z boku tylko prostą kopertę, na zakładkę. I tak będziesz potrzebować więcej niż jedną, więc kup najpierw dwie różne a sama zobaczysz co Ci najbardziej odpowiada. Powodzenia, w zakupie i karmieniu
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak koszula do karmienia?
Ja miałam koszulę rozpinaną z przodu na kilka guziczków. Ostatni był poniżej piersi, więc była bardzo wygodna .
Takiej z rozcięciem położna w szkole rodzenia nie polecała - z obserwacji w szpitalu, są niepraktyczne, bo niezbyt wygodne.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

powiem tak, że wszystkie spisywały się ok. Ta z rozcięciami odpowiadała mi, ale paniom z większym biustem już mniej, trudno się bowiem w takiej zakryć całkowicie (co w domu nie przeszkadza, ale w szpitalu w godziny odwiedzin już bardziej, jeśli planujesz być bez biustonosza).
Największy wybór w sklepie był wśród rozpinanych właśnie.