|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co zmienić?
Cóż.
Zabieram się do tego wątku już od dawna. Wymyśliłam sobie, że będzie tutaj, bo nie chce mi się szukać innych for, gdzie mogłabym zapytać o to, o co chcę zapytać. Nie chce mi się również pisać zbyt wiele, więc może przejdę do tego, o co mi się w ogóle rozchodzi. Moje pytanie namber łan brzmi: jakim typem kolorystycznym jestem? Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zimą, ale ja tam wcale pewna nie jestem. Niespecjalnie znam się na typach kolorystycznych, a im więcej o nich czytam, tym mniej o nich wiem. Kiedy już ktoś dojdzie tego, czy jestem zimą czy też może czymś innym, mógłby mi z łaski swojej doradzić, jaką rewolucję mam uczynić sobie na głowie. Gdyż wydaję się sobie zwykła, nijaka, bezkolorowa. I chcę mieć rude włosy. To moje największe marzenie, alleluja. I kiedy już powiecie mi, że rude włosy totalnie do mnie nie pasują, wymyślcie mi chociaż odcień, w którym będę wyglądała najmniej idiotycznie. Dobieranie koloru włosów to dla mnie jedna z największych zagadek ludzkości. Jeżeli ktoś jeszcze będzie miał siły do mej osoby, mógłby powiedzieć mi, jak mam się malować. Wczoraj z przerażeniem odkryłam, że od wielu lat co rano leci ten sam schemat: podkład, puder, tusz, błyszczyk bezbarwny. Czasami kredka. Ta monotonia mnie przeraziła i muszę ją zmienić, bo czuję się taka... monotoniczna. Zdjęcia załączam oczywiście.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zmienić?
zupełnie nie znam sie na typach kolorystycznych wie Ci nie pomoge w tym względzie
![]() ![]() ![]() W kwestii makijażu - za mocno podkreslasz dół a zapominasz o górnej powiece więc radze dołożyć jakiś cień na góre np. szary (pobaw sie w smokey bo masz piekne oczy) ![]() podkresl policzki różem ![]() pamietaj o korektorze pod oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
przepraszam, ale mimo wszystko obstaję że nie jesteś zimą. Tylko latem. W najlepszym razie latem z jakąś niewielką domieszką zimy (tzw. typ mieszany)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ten temat założyłam wcześniej niż napisałam posta w temacie o typach kolorystycznych, a jako że nie ma tutaj funkcji edycji... Cóż, została ta nieszczęsna zima w pierwszym poście, hehe. Poczytałam trochę o lecie i muszę Ci przyznać rację. ![]() Dottto, dziękuję za zdjęcie!, uważam, że nie wyglądam w rudym najgorzej i taki kolor właśnie zamierzam sobie zrobić. Oraz grzywkę, hehe i nikt mnie nie pozna. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje że zaprezentujesz nam efekty swojej metamorfozy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.