|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bolesne skurcze brzucha
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że któraś z Was nakieruje mnie co mi dolega.
Od jakiegoś czas często mam tak po jedzeniu, że dostaje skurczy trwających kilkanaście sekund, zginam się aż w pół tak bolesne są, kilka skurczy i muszę iść do łazienki, po wypróżnieniu już wszystko w porządku jak ręką odjął. Najczęściej mam taki problem po zjedzeniu na mieście lub pikantnych daniach. Byłam z tym u lekarza i przepisał mi probiotyk na jelita i no spe. Probiotyk biorę, skurcze nadal występują, nospy nawet nie próbowałam bo zanim połknę tabletkę to one miną. Może któraś z Was miała coś podobnego ?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bolesne skurcze brzucha
Hej!
![]() Od jakiego czasu tak się czujesz? Straciłaś na wadze? Widziałaś jakiś śluz/krew? Masz ostatnio dużo stresów? Próbowałaś zmienić dietę, żeby unikać tego co Ci nie służy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kolega narzeczonego też od kiedy zaczął studia jada głównie na mieście i pikantnie i dorobił się wrzoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hm no może to wrzód, na wadze nie straciłam, dwa razy podczas wypróżniania zauważyłam krew ale miałam badanie na krew utajona i nic nie wykryli, lekarz powiedział, że to zwykłe podrażnienie
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
lekarz -kolejny patalach.
Masz skurcze brzucha, masz krew w stolcu, wiec warto a nawet trzeba sie tym zajac. Po co robilas badanie na krew utajona jak masz jawna? Utajona sie robi po to, jesli nie widzisz golym okiem a jest podejrzenie, ze krew sie w stolcu znajduje. Masz krwawienie z przewodu pokarmowego - trzeba to zdiagnozowac i tyle. Skad lekarz wie, ze to podraznienie? lekarz ma rentgen w oczach? Idz do dobrego gastrologa, ktory podejdzie do Ciebie powaznie, jak nalezy. krew w stolcu+ powracajace bole brzucha = usg jamy brzusznej i niestety kolonoskopia, zeby wyjasnic stad te krwawienie. Moze to byc poczatek zapalenia jelita - olejesz sprawe, za dluzszy czas zajmie Ci cale jelito albo z malego zapalenia zrobi sie powazne zapalenie lub wrzodziejace jelito,a uwierz mi, to uciazliwa choroba w wiekszosci na cale zycie. A teraz moga wystarczyc tylko leki. Moga to byc zylaki - tez nieprzyjemna sprawa, i tez nie wolno tego zostawiac ot tak. wrzody - to tez trzeba zdiagnozowac i leczyc. Wiec jak widzisz moze to byc nic a moze to byc cos powazniejszego. Lepiej dmuchac na zimne. A jak sama piszesz, objawy masz od jakiegos czasu, wiec nie ustepuja. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-02-02 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
niedawno przez to przechodziłam, wylądowałam w szpitalu, gdzie podali mi ranigast dożylnie ( ahhh kocham szpitale i ich pomoc!) po godzinie skurcze wróciły i na drugi dzień wylądowałam u gastrologa, zrobił usg, stwierdził, że jest to ostrzejsza grypa jelitowa, ale może się mylić. Dał leki ( Tribux i ulgastran) i na szczęście się nie mylił, bo przeszło
![]() Zrób wyniki na obecność helikobakter i najlepiej gastrologię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no może po prostu zachciewa ci się kupę.... masz może delikatniejszy żołądek i te rzeczy pikantne ci nie służą. Ja tak miałam kiedyś po czosnku.
Ale jak cię mocno niepokoi to pewnie - idź do lekarza. Czemu by nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja tak mam że jak zjem coś ostrego, smażonego, pieczonego itp. to mnie boli brzuch - dokładnie po prawej stronie po mostkiem - ból taki że nie raz nie da się wytrzymać, byłam u gastrologa i mam kamienie na woreczku żółciowym - teraz czekam za operacją i trzymam diete a ostatnio to nawet herbaty pić nie mogę a jedyne leki co mi pomagają na to to lek wydawany na receptę bo ta nasza no-spa forte w ogóle na mnie nie działa
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale tutaj jeszcze wystepuje krwawienie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Naczelna Nastolatka
|
jeszcze jest kwestia tego gdzie autorkę boli. czy żołądek czyli mniej więcej na wysokości mostka, czy jelita czyli niższa część brzuch/podbrzusze
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
boli mnie pod pępkiem trochę z boku, wydaje mi się że to jelita ale nie jestem dobra z anatomii, czytałam wasze odpowiedzi i trochę się przestraszyłam i chyba muszę przycisnąć mojego lekarza żeby dał skierowanie do gastrologa
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja mialam podobnie skurcze brzucha nie do wytrzymania ruszac sie nie mogłam, i tak w brzuchu jakby woda sie przelewala i tez po wyproznianiu mi lzej bylo .. 3razy na pogotowiu robili mi zastrzyk powiedzieli ze to od diety, inni ze od stresu a rodzinna że to skurcze jelit są i przepisała mi debutir 60 kapsulek i biore i lzej jest ale woda dalej jakby sie co jakis czas przelewa nie mam pojecia dlaczego tak mam.
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałąm podobne objawy,strasznie ,,przelewało''mi sie w brzuchu ,bulgotało ,ciągłe wzdęcia,ból brzucha,itd gdzies wyczytalam że to moze byc od pasozytów i faktycznie okazało się że od owsików ![]() ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
aż tak silnych bóli nie miałam jak ty
![]() ale bolał mnie brzuch,ciągle miałam wzdęcia i to okropne przelewanie się w brzuchu i bulgotanie ![]() 1tabletka Zentel -bez recepty zapłaciłam za nią 28zł po 2 tygodniach trzeba powtórzyć czyli zjesc jeszcze jedną Magister w aptece powiedział że na receptę miałabym taniej ![]() może idź do lekarza niech ci da skierowanie na badanie kału na pasożyty,albo od razu receptę one mogę mogą wywoływać rożne objawy bóle,skurcze,bulgotanie a nawet kaszel itd
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
dziewczyny, niema co diagnozować przez internet. Od pępka w prawo czy w lewo cię boli? Tutaj to mogą być jelita (raczej najczęściej jelita), wiadomo, że u kobiet jeszcze jajniki, pęcherz, nerki. Jeżeli jelita to bada się je przez kolonoskopię a nie gastroskopię. Powinnaś mieć zrobioną morfologię plus CPR. Jeżeli masz krew w kale to ja bym się nie zastanawiała tylko zapisała na kolonoskopię. Aczkolwiek, hemoroidy też krwawią.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mam to samo od długiego czasu. Po niektórych posiłkach dostaję takiego skurczu, że nie mogę się przez chwilę nawet ruszyć. A potem to już trzeba lecieć do łazienki w wiadomym celu. Byłam u lekarza dwa razy i powiedział, że to zespół jelita drażliwego i że mam się nie stresować
![]() ![]() Edytowane przez Crying_Lightning Czas edycji: 2014-02-07 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raróg
|
Ja miałam podobnie, ale to niezależnie od jedzenia (chyba), położyli mnie w szpitalu i dali multum kroplówek, ślepej kiszki znaleźć nie mogli, bo zebrał się tam jakiś płyn. Następnego dnia miałam mieć gastroskopię, a że była to Wigilia, ja sama, żarcie w lodówce i TŻ zmierzający do domu - wypisałam się, dali mi leki, pomogły, dostałam Nimesil i coś tam jeszcze, nic innego nie działało, no + Ketonal. Ostatnio sie to powtórzyło, ale wzięłam leki i już było ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Pewnie. Jak większość lekarzy chyba. Chociaż ten zapisał mi tabletki, po których czuję się o wiele lepiej. Edytowane przez Crying_Lightning Czas edycji: 2014-02-13 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.