Bolesne skurcze brzucha - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 17:07   #1
moolly
Raczkowanie

Bolesne skurcze brzucha

Hej dziewczyny, mam nadzieję, że któraś z Was nakieruje mnie co mi dolega.
Od jakiegoś czas często mam tak po jedzeniu, że dostaje skurczy trwających kilkanaście sekund, zginam się aż w pół tak bolesne są, kilka skurczy i muszę iść do łazienki, po wypróżnieniu już wszystko w porządku jak ręką odjął.
Najczęściej mam taki problem po zjedzeniu na mieście lub pikantnych daniach. Byłam z tym u lekarza i przepisał mi probiotyk na jelita i no spe. Probiotyk biorę, skurcze nadal występują, nospy nawet nie próbowałam bo zanim połknę tabletkę to one miną.
Może któraś z Was miała coś podobnego ?

Stressed depressed
But well dressed
moolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 17:52   #2
Ketamina
Wtajemniczenie

Dot.: Bolesne skurcze brzucha

Hej!

Od jakiego czasu tak się czujesz? Straciłaś na wadze? Widziałaś jakiś śluz/krew? Masz ostatnio dużo stresów?

Próbowałaś zmienić dietę, żeby unikać tego co Ci nie służy?
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 18:05   #3
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kolega narzeczonego też od kiedy zaczął studia jada głównie na mieście i pikantnie i dorobił się wrzoda Może to i Ciebie dotyczy ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 19:50   #4
moolly
Raczkowanie

hm no może to wrzód, na wadze nie straciłam, dwa razy podczas wypróżniania zauważyłam krew ale miałam badanie na krew utajona i nic nie wykryli, lekarz powiedział, że to zwykłe podrażnienie

Stressed depressed
But well dressed
Stary 2014-02-02, 21:57   #5
ellish
Zakorzenienie

lekarz -kolejny patalach.
Masz skurcze brzucha, masz krew w stolcu, wiec warto a nawet trzeba sie tym zajac.
Po co robilas badanie na krew utajona jak masz jawna? Utajona sie robi po to, jesli nie widzisz golym okiem a jest podejrzenie, ze krew sie w stolcu znajduje.
Masz krwawienie z przewodu pokarmowego - trzeba to zdiagnozowac i tyle.
Skad lekarz wie, ze to podraznienie? lekarz ma rentgen w oczach?
Idz do dobrego gastrologa, ktory podejdzie do Ciebie powaznie, jak nalezy.
krew w stolcu+ powracajace bole brzucha = usg jamy brzusznej i niestety kolonoskopia, zeby wyjasnic stad te krwawienie.

Moze to byc poczatek zapalenia jelita - olejesz sprawe, za dluzszy czas zajmie Ci cale jelito albo z malego zapalenia zrobi sie powazne zapalenie lub wrzodziejace jelito,a uwierz mi, to uciazliwa choroba w wiekszosci na cale zycie. A teraz moga wystarczyc tylko leki.
Moga to byc zylaki - tez nieprzyjemna sprawa, i tez nie wolno tego zostawiac ot tak.
wrzody - to tez trzeba zdiagnozowac i leczyc.

Wiec jak widzisz moze to byc nic a moze to byc cos powazniejszego. Lepiej dmuchac na zimne. A jak sama piszesz, objawy masz od jakiegos czasu, wiec nie ustepuja.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2014-02-02 o 22:01
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 22:24   #6
201703061432
Konto usunięte

niedawno przez to przechodziłam, wylądowałam w szpitalu, gdzie podali mi ranigast dożylnie ( ahhh kocham szpitale i ich pomoc!) po godzinie skurcze wróciły i na drugi dzień wylądowałam u gastrologa, zrobił usg, stwierdził, że jest to ostrzejsza grypa jelitowa, ale może się mylić. Dał leki ( Tribux i ulgastran) i na szczęście się nie mylił, bo przeszło może i w Twoim przypadku też tak się skończy, ale lepiej idź do dobrego gastrologa.

Zrób wyniki na obecność helikobakter i najlepiej gastrologię.
201703061432 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 22:31   #7
chwast
Zakorzenienie

no może po prostu zachciewa ci się kupę.... masz może delikatniejszy żołądek i te rzeczy pikantne ci nie służą. Ja tak miałam kiedyś po czosnku.

Ale jak cię mocno niepokoi to pewnie - idź do lekarza. Czemu by nie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 16:42   #8
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia_12 Pokaż wiadomość
niedawno przez to przechodziłam, wylądowałam w szpitalu, gdzie podali mi ranigast dożylnie ( ahhh kocham szpitale i ich pomoc!) po godzinie skurcze wróciły i na drugi dzień wylądowałam u gastrologa, zrobił usg, stwierdził, że jest to ostrzejsza grypa jelitowa, ale może się mylić. Dał leki ( Tribux i ulgastran) i na szczęście się nie mylił, bo przeszło może i w Twoim przypadku też tak się skończy, ale lepiej idź do dobrego gastrologa.

Zrób wyniki na obecność helikobakter i najlepiej gastrologię.
Gastroskopię znaczy się?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 17:59   #9
201703061432
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Gastroskopię znaczy się?
ale gapa! Tak, gastroskopię o czym innym myślałam i wyszła głupota
201703061432 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 08:33   #10
HoneyIlove
Zakorzenienie

ja tak mam że jak zjem coś ostrego, smażonego, pieczonego itp. to mnie boli brzuch - dokładnie po prawej stronie po mostkiem - ból taki że nie raz nie da się wytrzymać, byłam u gastrologa i mam kamienie na woreczku żółciowym - teraz czekam za operacją i trzymam diete a ostatnio to nawet herbaty pić nie mogę a jedyne leki co mi pomagają na to to lek wydawany na receptę bo ta nasza no-spa forte w ogóle na mnie nie działa
Stary 2014-02-04, 17:19   #11
ellish
Zakorzenienie

no tak, ale tutaj jeszcze wystepuje krwawienie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 18:08   #12
zakonna
Naczelna Nastolatka

jeszcze jest kwestia tego gdzie autorkę boli. czy żołądek czyli mniej więcej na wysokości mostka, czy jelita czyli niższa część brzuch/podbrzusze
Stary 2014-02-04, 20:39   #13
moolly
Raczkowanie

boli mnie pod pępkiem trochę z boku, wydaje mi się że to jelita ale nie jestem dobra z anatomii, czytałam wasze odpowiedzi i trochę się przestraszyłam i chyba muszę przycisnąć mojego lekarza żeby dał skierowanie do gastrologa

Stressed depressed
But well dressed
Stary 2014-02-04, 21:34   #14
avava
Raczkowanie

ja mialam podobnie skurcze brzucha nie do wytrzymania ruszac sie nie mogłam, i tak w brzuchu jakby woda sie przelewala i tez po wyproznianiu mi lzej bylo .. 3razy na pogotowiu robili mi zastrzyk powiedzieli ze to od diety, inni ze od stresu a rodzinna że to skurcze jelit są i przepisała mi debutir 60 kapsulek i biore i lzej jest ale woda dalej jakby sie co jakis czas przelewa nie mam pojecia dlaczego tak mam.

100 przysiadów-> x 663
Mel B 10 min pośladki->943
Mel B 10 min brzuch->1110
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Ewa Ch.(killer, skalpel)->581
Centrum Sportowca-1248
razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34

: )
avava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 23:20   #15
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avava Pokaż wiadomość
ja mialam podobnie skurcze brzucha nie do wytrzymania ruszac sie nie mogłam, i tak w brzuchu jakby woda sie przelewala i tez po wyproznianiu mi lzej bylo .. 3razy na pogotowiu robili mi zastrzyk powiedzieli ze to od diety, inni ze od stresu a rodzinna że to skurcze jelit są i przepisała mi debutir 60 kapsulek i biore i lzej jest ale woda dalej jakby sie co jakis czas przelewa nie mam pojecia dlaczego tak mam.

miałąm podobne objawy,strasznie ,,przelewało''mi sie w brzuchu ,bulgotało ,ciągłe wzdęcia,ból brzucha,itd gdzies wyczytalam że to moze byc od pasozytów i faktycznie okazało się że od owsików poszłam do apteki kupiłam tabletki i po 2 dniach miałam spokój ,cisza jak makiem zasiał kto by pomyślał że to może być od owsików.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 07:55   #16
avava
Raczkowanie

Wink Dot.: Bolesne skurcze brzucha

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
miałąm podobne objawy,strasznie ,,przelewało''mi sie w brzuchu ,bulgotało ,ciągłe wzdęcia,ból brzucha,itd gdzies wyczytalam że to moze byc od pasozytów i faktycznie okazało się że od owsików poszłam do apteki kupiłam tabletki i po 2 dniach miałam spokój ,cisza jak makiem zasiał kto by pomyślał że to może być od owsików.
od owsikow? ale mialas takie skurcze i bole brzucha ze ruszyc sie nie moglas? i to nawet po silnych zastrzykach? a co to za tabletki jesli mozna widziec

100 przysiadów-> x 663
Mel B 10 min pośladki->943
Mel B 10 min brzuch->1110
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Ewa Ch.(killer, skalpel)->581
Centrum Sportowca-1248
razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34

: )
avava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 15:04   #17
delfix10
Zakorzenienie

aż tak silnych bóli nie miałam jak ty
ale bolał mnie brzuch,ciągle miałam wzdęcia i to okropne przelewanie się w brzuchu i bulgotanie
1tabletka Zentel -bez recepty zapłaciłam za nią 28zł po 2 tygodniach trzeba powtórzyć czyli zjesc jeszcze jedną
Magister w aptece powiedział że na receptę miałabym taniej

może idź do lekarza niech ci da skierowanie na badanie kału na pasożyty,albo od razu receptę
one mogę mogą wywoływać rożne objawy bóle,skurcze,bulgotanie a nawet kaszel itd
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 17:15   #18
zakonna
Naczelna Nastolatka

dziewczyny, niema co diagnozować przez internet. Od pępka w prawo czy w lewo cię boli? Tutaj to mogą być jelita (raczej najczęściej jelita), wiadomo, że u kobiet jeszcze jajniki, pęcherz, nerki. Jeżeli jelita to bada się je przez kolonoskopię a nie gastroskopię. Powinnaś mieć zrobioną morfologię plus CPR. Jeżeli masz krew w kale to ja bym się nie zastanawiała tylko zapisała na kolonoskopię. Aczkolwiek, hemoroidy też krwawią.
Stary 2014-02-07, 22:35   #19
Crying_Lightning
Raczkowanie

Mam to samo od długiego czasu. Po niektórych posiłkach dostaję takiego skurczu, że nie mogę się przez chwilę nawet ruszyć. A potem to już trzeba lecieć do łazienki w wiadomym celu. Byłam u lekarza dwa razy i powiedział, że to zespół jelita drażliwego i że mam się nie stresować Zapisał mi tabletki i po sprawie, do widzenia No ale ta krew wygląda bardzo podejrzanie. Lepiej się wybrać na badania i wszystko dokładnie sprawdzić. Naprawdę przyciśnij tego lekarza o skierowanie, bo ze zdrowiem nie ma żartów.

Edytowane przez Crying_Lightning
Czas edycji: 2014-02-07 o 22:38
Crying_Lightning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 03:23   #20
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crying_Lightning Pokaż wiadomość
Mam to samo od długiego czasu. Po niektórych posiłkach dostaję takiego skurczu, że nie mogę się przez chwilę nawet ruszyć. A potem to już trzeba lecieć do łazienki w wiadomym celu. Byłam u lekarza dwa razy i powiedział, że to zespół jelita drażliwego i że mam się nie stresować Zapisał mi tabletki i po sprawie, do widzenia No ale ta krew wygląda bardzo podejrzanie. Lepiej się wybrać na badania i wszystko dokładnie sprawdzić. Naprawdę przyciśnij tego lekarza o skierowanie, bo ze zdrowiem nie ma żartów.
taaa, kolejny lekarz z rentgenem w oczach
Stary 2014-02-13, 14:43   #21
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ja miałam podobnie, ale to niezależnie od jedzenia (chyba), położyli mnie w szpitalu i dali multum kroplówek, ślepej kiszki znaleźć nie mogli, bo zebrał się tam jakiś płyn. Następnego dnia miałam mieć gastroskopię, a że była to Wigilia, ja sama, żarcie w lodówce i TŻ zmierzający do domu - wypisałam się, dali mi leki, pomogły, dostałam Nimesil i coś tam jeszcze, nic innego nie działało, no + Ketonal. Ostatnio sie to powtórzyło, ale wzięłam leki i już było ok.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 15:31   #22
Crying_Lightning
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
taaa, kolejny lekarz z rentgenem w oczach
Pewnie. Jak większość lekarzy chyba. Chociaż ten zapisał mi tabletki, po których czuję się o wiele lepiej.

Edytowane przez Crying_Lightning
Czas edycji: 2014-02-13 o 15:36
Crying_Lightning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości