|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Podatki i niepełnoletni
.
Edytowane przez Lavatia Czas edycji: 2009-06-28 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podatki i niepełnoletni
hmm, ja jako niepelnoletnia pracowalam na umowe/zlecenie i placilam podatek, ale nie przekraczajac 3 tys rocznie w calosci zwracano mi go w nast roku rozliczeniowym.
wiec tak, musi sie placic podatek, zalezy to od jakiejs kwoty i czesc moze byc zwrocona [lub calosc jesli dochod nie przekroczyl 3 tys] a jakiej sprzedazy? bo jesli np sa to kosmetyki jak oriflame, avon to nie, bo dziala to jak karta stalego klienta.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oriflame i avon tez, tylko trzeba sprzedac na pewna kowte pieniezna- nei wiem jaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi mowili, ze to dziala na zasadzie ze ja mam karte stalego klienta i z dobroci "odsprzedaje" znajomym kosmetyki, ktorych sami nie sa w stanie zakupic. ale fakt, jak sie sprzedaje np samochod "z dobroci serca" tez sie podatek placi, a juz za ksiazke czy buty nie ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z dobroci serca, to raczej bedzie czynnosc pozorowana.. wiem, ze wiecej na ten temat mozna sie dowiedziec w watku konsultantke oriflame, kiedys byla tam debata na ten temat. tak czy siak jest to pewien przychod, ale to trzeba byc na wysokim poziomie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jak to zauważył Benjamin Franklin: "Są w życiu tylko dwie pewne rzeczy: śmierć i podatki"
![]() Jeżeli przychód był na wysoką sumę, (a autorka wspomina o WYSOKIEJ sumie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
Hmm... z tego co kojarzę z opowieści liderek, w Oriflame jak chcesz dostać kasę zamiast zniżki (oprócz chyba czeków za awans na wysokie stanowisko), musisz zarejestrować firmę.
Mój kolega sprzedawał na Allegro, dobrze mu szło, cieszył się. Inny użytkownik (nie ma to jak uczciwa konkurencja) go zakapował do US. Cóż, nieznajomość prawa szkodzi.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-06-02 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś ostatnio słyszałam że allegro maja jakoś 'dodatkowo' opodatkowac. ale niewiem dokładnie o co chodziło:p Edytowane przez zetakpowiem Czas edycji: 2009-06-02 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zamiast napędzać gospodarkę poprzez nacisk na popyt, zmniejszenie ingerencji państwa, które te wszystko niszczy, to kolejnyepodatki... Zamiast się rozwijać zaczniemy się cofać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Podatki to nic.. Ja nie potrafię zrozumieć jak lekarstwem na długi państwa może być.. jeszcze większe zadłużenie państwa - pożyczki od krajów zachodnich.. No porażka jak dla mnie.. A co do podatków to dzięki bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.