|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
które mydło lepsze ?
Zastanawiam się czy na cerę trądzikową lepsze jest mydło z nanosrebrem czy mydło siarkowe ? Co doradzacie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: które mydło lepsze ?
ja używam siarkowego
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mnie mydło siarkowe jedyn ie okropn ie wysuszyło skorę twarzy, ale pryszcze zostały na swoim miejscu. Dlatego uważam, że lepiej pojsc do dermatologa i zaopatrzyć się w specjalne kremy, niż zaczynać przygode z mydlem siarkowym . Użyłam go kilka razy aczkolwiek nie wyrzucałam, bo jak czasem mam wysyp drobnych krostek n a plecac h, wystarcza 2 kapiele i jest okay
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu używam mydełka siarkowego na plecy i widzę poprawę, tylko że jak się na jakiś czas zapomnę to mi wyłażą syfki na nowo
![]() Używając mydła siarkowego należy pamietać o późniejszym przetarciu skóry tonikiem wyrównującym ph (używam ziaji nagietkowej) i kremu nawilżającego, ale nie obciążającego skóry. Jak się tego nie robi to faktycznie skóra będzie bardzo wysuszona, co jeszcze bardziej nasili przetłuszczanie jej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Siarkowe mocniej wysusza. na początku ładnie działało, ale potem przyczyniło się do powstania krostek i przesuszenia. Lepsze jest z nanosrebrem. Ale najlepsze ( i tańsze)jest Protex Herbal. Ale warunek - nawilżanie po myciu twarzy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.