|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje kolczyki :)
Witajcie
![]() Jestem nowa,ale na forum przesiaduję często oglądając Waszą piękną biżu ![]() Ja kolczyki tworzę mniej więcej od miesiąca. Chciałabym tutaj zaprezentować moje prace i poddać je Waszej szczerej ocenie ![]() Pozdrawiam ![]() Bild1353.jpgBild1368.jpgBild1369.jpgBild1378.jpgBild1382.jpgBild1387.jpg
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje kolczyki :)
Jeszcze kilka prac
![]() Bild1390.jpgBild1396.jpgBild1400.jpgBild1404.jpg
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
podobaja mi sie twoje prace....
![]() Mysle ze lopy do poprawy ale nie sa najgorsze...poprostu niektore sa zaduze... fotki nie sa nagorsze...natomiast w ostatniej pracy jest krzywy lopik...prace fajne...ale z czasem staraj sie dodawac przekladki nakladki itp itd...jakies upiekszacze ![]() Ogolnie nie jest najgorzej czekam na wiecej prac ![]() -------------------------------------------to byla pierwsza wrzuta.... w tych pracach...ta i ta wyraznie niedomkniete lopy....w tych nie podoba mi sie kompozycja....i jak robisz lopiki przy koraliku to staraj sie je robic tuz przy koraliku...tak zeby nie latal... -----------------------------------------to byla druga wrzuta Edytowane przez Przemo94 Czas edycji: 2008-11-08 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
witaj na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Fajnie, prościutkie prace, ale bardzo eleganckie ;]
Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Większość właściwie w tym samym stylu. Jeżeli lubisz takie kompozycje kuleczka + kuleczka postaraj się mimo wszystko:
-nie zostawiać gołego drutu, żmijki to bardzo fajna rzecz, przy następnych zakupach radzę się przekonać ![]() -między kuleczkami wcisnąć przekładkę, kuleczkę, cokolwiek; Fajnie, że eksperymentujesz z kolorami --> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1226143880 i formami --> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1226144473 Zauważ jednak, że w tych drugich goły drucik zdecydowanie szpeci pracę (pomijając, że te elementy są jakieś czarniejące, ale w posrebrzankach o to nie trudno). Czekam na następne prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Fajne, witamy
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za opinie
![]() ![]() Na pewno z nich skorzystam przy tworzeniu kolejnych prac ![]() Ja tworzenie kolczyków uważam za bardzo rozwijające zajęcie i bardzo to lubię. Wychodzi jak wychodzi,ale będę się starała cały czas udoskonalać moją biżu ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Oto najnowsze i troche starsze prace
![]() Proszę o ich ocenę ![]()
Edytowane przez xlasiczka94x Czas edycji: 2008-12-15 o 18:26 Powód: Usunięcie niepotrzebnego zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
I kolejne...
![]() Bardzo proszę o komentarze ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kolczyki ładne jak na początki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mi najbardziej spodobały się kolczyki z rzutu pierwszego: 4, z trzeciego: 2 i 5, z czwartego:3, z piątego: 5 i 6, z szóstego 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
2 z trzeciej wrzuty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
3 i 5 z ostatniego wrzutu za połączenia kolorystyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Bardzo podobają mi się Twoja kolczyki ze szkłem weneckim
![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie po dłuugiej przerwie
![]() Oto moje kolejne błyskotki ![]() 1. crackle, drucik posrebrzany 2. szklane kropelki,drut posrebrzany 3.szklane perły,crackle 4. zielone łódeczki,szkło weneckie 5.szkło weneckie,szlifowane koraliki, baardzo ładne ![]() 6.lampworki,szlifowane koraliki 7.szkło weneckie 8.szkło weneckie, syntetyczny opal?opalit? 9.metalowe motylki,szklane kryształki 10.metalowe owale,crackle
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ojej, ale tutaj kolorowo
![]() A teraz po kolei: 1-moim zdaniem zbyt wielka monotonia w przekładkach, za dużo takich samych. I troszkę w jednym miejscu drucik owinięty jest niedokładnie. 2-o, kropelki. tego dawno nie było ![]() 3-kolory razem ładnie wyglądają, ale czegoś mi brak w kolczykach. 4-jw ![]() 5-tutaj czegoś też brakuje... 6-o. chociaż nie przepadam za pancerem... :-P szkoda, że obie kulki na dole są białe, jedną bym dała taką seledynową, jak w koraliku na górze. ![]() 7-i tutaj też czegoś brak... 8-jw. 9-motylka bym zawiesiła troszkę niżej, albo bym dała mniejszy kryształek. 10-ta kuleczka na biglu nijak tu pasuje. owal - na plus. Szkoda, że jak dajesz przekładki, to albo za dużo, albo wcale... i popracuj trochę nad kompozycjami. Tylko się nie poddawaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
aisah,iwogg dziękuję
![]() na koniec jeszcze kilka par ![]() 11. szklane owale 12.lampworki,szklane kryształki 13.szkło weneckie,szklane kryształki 14.lampworki (mój pierwszy w życiu owijany loop ![]() 15.szklane koraliki 16.szklane kryształki 17. crackle Pary o numerach 12. i 13. są najnowsze,więc zawierają już kuleczki ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Śliczne! Świetnie dobierasz kolory
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
1. Nie przekonuje mnie takie owijanie - na górze więcej niż na dole tego drucika jest - w drugą stronę wyglądałaby dużo lepiej.
2. Bardzo ładnie dobrane kolory - podobają mi się te kolce. 3. Tutaj podobnie jak wyżej ![]() 4. Widzę, że walczyłaś z owijanymi loopami, trochę poćwiczysz i będzie dobrze ![]() 5. Pomysł na kolczyki bardzo fajny, aczkolwiek nie podobają mi się gołe druciki - wyglądają trochę nieestetycznie - lepiej wyglądałyby łańcuszki ![]() 6. Jak wyżej 7. Te mi się nie podobają - kwestia gustu Ogólnie masz wyczucie co do kolorów - to bardzo dobrze ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dziękuję serdecznie za opinie!
![]() Oto moje kolejne błyskotki: 1.szkło weneckie, szklane kostki 2.szkło weneckie i szklane kryształki 3.szklane kryształki 4.szlifowane koraliki,posrebrzane rurki i drut 5.opalizująca masa perłowa(chyba), posrebrzane rurki 6.szklane owale i kryształki 7.szkło weneckie i noc kairu 8.serduszka ze szkła weneckiego 9.szklane rurki,posrebrzany łańcuszek 10.szkło weneckie,kryształ lodowy pozdrawiam Was ciepło ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Twoje prace z ostatniego rzutu mogę przyporządkować w 3 grupy:
1. coś na szpilce z 2-3 kulkami (1., 2., 3., 4., 5.) 2. coś na szpilce z rurką (1., 2.) 3. coś na łańcuszku (1., 2.) Tylko w tych sytuacja ma się trochę inaczej ale wyjątek tylko potwierdza powyższą regułę. I w zasadzie podobna sytuacja jest w poprzednich rzutach (przyznam - uogólniając, po to żeby sobie życie ułatwić). Jeśli chcesz być zauważona na wizażu - eksperymentuj. Bo takie korale jak Ty nam prezentujesz na tych szpilkach to, nie obraź się, każda z nas ma w pudełku do którego się nie zagląda. Napiszesz - wszystkie kiedyś zaczynałyśmy. Tak. Na początku nikt nie ma wyuczonego warsztatu, jakichś cudownych materiałów bo się po prostu na tym nie zna. Ale pomysły powinny być od początku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.