|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne reakcje mojego psa :D
Nie mam żadnego konkretnego problemu,ale ostatnio spotkałam się ze śmiesznym,a zarazem dziwnym zachowaniem mojego psa i chciałabym się Was zapytać dlaczego tak się dzieje i czy miałyscie do czynienia z jakimiś dziwnymi zachowaniami swoich zwierzaków?
Otóż, bawiłam się z pupilem i zaczęłam udawać kota. Pies zaczął się łasić,lizać moje ręce.Im dłużej 'miałczałam', tym jego zachowanie robiło sie coraz dziwniejsze.Zaczął piszczeć,pomrukiwać,podaw ałć łapkę i wstał,po czym zaczął wyć.Normalnie śpiewał Byłam zaskoczona. Jego rekacja nie była niednorazowa,bo co kilka dni sprawdzałam czy tak samo bd się zachowywał i za kazdym razem wykonywał te same czynnosc,co wywzej opisałam.
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwne reakcje mojego psa :D
mój piesek lubi ogladać tv. jak jakieś ciekawe odgłosy są to patrzy i kręci łebkiem. śmiesznie wtedy wygląda. tak samo jes jak z telefonu mu puszczę odgłosy zwierząt.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
hihihihihi- bibiana- sorry - ale jedyne co w ty momencie przyszło mi do głowy- to to ,że psiak wzywa pomocy
bo mu pani zkociała ) a serio to mój poprzedni piesek dokładnie tak reagował jak ktoś zagrał np na flecie ))
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Reakcja pieska jak najbardziej normalna. Moje czworonogi tez miewaly nie rzadko takie reakcje
Pieski czesto reaguja w ten sposob na wysokie dzwieki (spiew, pisk, sygnal karetki) ![]() Jesli chodzi o dziwne reakcje u psiakow, to moja sunia jest jedyna w swoim rodzaju. Sa momenty kiedy mozna poplakac sie ze smiechu jednym z takich jej zachowan jest dziwne podrygiwanie podczas zabawy. Chodzi o to, ze podczas zabawy na lezaco, gdy psinka jest juz bardzo rozochocona i osiaga kulminacyjny moment radosci, nagle zamiera i wykonuje (mimowolnie? lub i nie) kilka skurczy calego ciala - trudno jest to opisac, poprostu jej cialo a szczegolnie lapki wykonuja kilka gwaltownych ruchow pulsacyjnych. Smiesznie to wyglada Czy ktorys z waszych pupili tez tak ma? Bo ja spotkalam sie z taka reakcja po raz pierwszy
15.07.2010r. - MGR! Edytowane przez carri_esce Czas edycji: 2009-04-07 o 01:43 |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z carri_esce nie które psy właśnie tak reagują na wysokie dźwięki,zresztą mój pies reaguje tak samo,wydaję mi się to jak najbardziej normalne do natury psa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

Pies zaczął się łasić,lizać moje ręce.Im dłużej 'miałczałam', tym jego zachowanie robiło sie coraz dziwniejsze.Zaczął piszczeć,pomrukiwać,podaw ałć łapkę i wstał,po czym zaczął wyć.Normalnie śpiewał
Byłam zaskoczona. Jego rekacja nie była niednorazowa,bo co kilka dni sprawdzałam czy tak samo bd się zachowywał i za kazdym razem wykonywał te same czynnosc,co wywzej opisałam.

bo mu pani zkociała
Pieski czesto reaguja w ten sposob na wysokie dzwieki (spiew, pisk, sygnal karetki)