|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwone wino sprzyja odchudzaniu??
Dziewczyny, przeczytałam dziś na jakimś portalu, że czerwone wino pijane w rozsądnych ilościach sprzyja odchudzaniu
Podobno pomaga w spalaniu tkanki tłuszczowej i osoby, które wypijają po ćwiczeniach lampkę czerwonego wina chudną szybciej niż osobo, które tego nie praktykują... Co o tym sądzicie?? Aż mi sie wierzyć nie chce
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwone wino sprzyja odchudzaniu??
ja wlasnie popijam czerwone winko wiec obys miala racje
![]() a tak wogole to ponoc czerwone wino(wytrawne oczywiscie) pite w umiarze (patrz lampka a nie 4 lampy ) w jakis tam sposob wspomaga odchudzanie. A nawet jesli nie wspomaga to lampka dziennie i tak odchudzania nie zrujnuje. A wino czerwone ma inne korzystne wlasciwosci tak czy inaczej. Ja czytalam przedwczoraj ze osoby ktore pija dziennie 1-2 lampki wina sa na starosc mniej schorowane i bardziej sprawne niz osoby ktore wogole nie pija alkoholu. Ile w tym prawdy - nie wiem ale to niby powazne badania jakies byly.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
To, że czerwone wino w rozsądnych ilościach sprzyja naszemu zdrowiu wiadomo od dawna. Zawiera mnusto antyoksydantów i wzmacnia ukłąd krążenia, ale czy odchudza..??... bez przesady. A podali jakieś dowody na to? Czy napisali ze odchudza i tyle?
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisali mniej więcej, że czerwone wino przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, dzięki zwiększeniu poziomu estrogenu w organizmie. A ten hormon odpowiada nie tylko za nasze życie płciowe, ale wpływa także na metabolizm...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Oby to była prawda...jedno wypite przedwczoraj..a na dzisiaj już tez czeka (oczywiście po lampce hehe)...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Podobno pomaga w spalaniu tkanki tłuszczowej i osoby, które wypijają po ćwiczeniach lampkę czerwonego wina chudną szybciej niż osobo, które tego nie praktykują...

) w jakis tam sposob wspomaga odchudzanie. A nawet jesli nie wspomaga to lampka dziennie i tak odchudzania nie zrujnuje. A wino czerwone ma inne korzystne wlasciwosci tak czy inaczej. Ja czytalam przedwczoraj ze osoby ktore pija dziennie 1-2 lampki wina sa na starosc mniej schorowane i bardziej sprawne niz osoby ktore wogole nie pija alkoholu. Ile w tym prawdy - nie wiem ale to niby powazne badania jakies byly.