![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Świat Kosmetyków, czyli wasze początki z Oriflame...
Witam wszystkie konsultantki i klientki Oriflame, opowiem Wam w skrócie, jak trafiłam na kosmetyki szwedzkiej firmy Oriflame ![]() ***~*** Moja przygoda z Oriflame zaczęła się ok. 10 lat temu, przypadkowo koleżanka zaproponowała mi zapoznanie się z katalogiem, skorzystałam z tej propozycji i muszę przyznać, że było warto... Na początku zamówiłam sobie podkład do twarzy, okazało się, że jest idealny dla potrzeb mojej cery, świetnie się rozprowadzał i dokladnie pokrywał niedoskonalości. Pamiętam, że był w granatowej tubce. Przez kolejnych kilka miesięcy kupowałam coraz to więcej innych kosmetyków, aż pewnego dnia okazało się, że koleżanka wyjeżdża na stałe z Polski:-( Szukałam uparcie kogoś kto, mógłby mi sprzedawać te wspaniałe specyfiki, bezskutecznie (wtedy jeszcze nie miałam internetu), a "stara koleżanka" nie zaproponowała mi wpisania się do Oriflame... Minęło od tego czasu 7 lat i któregoś wieczoru, wybrałam się na zakupy, w wejściu do wielkiego marketu stały dwie miłe panie oferujące produkty Oriflame, zatrzymałam się i niemalże z miejsca zapisałam się ![]() Wkrótce miną 3 lata od mojej współpracy z firmą, jest wspaniale, nie dość, że mam kosmetyki dla siebie 30 % taniej, to jeszcze mam mnóstwo klientek, które kochają jak jak kosmetyki Oriflame;-) To byłby maleńki skrót mojej historyjki o "Moim Oriflame", gorąco zapraszam wszystkich do powrotu w przeszłości i do opisania swojej przygody z tymi kosmetykami ![]() Chętnie podzielę się opinią o kosmetykach Oriflame, pozdrawiam cieplutko!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świat Kosmetyków, czyli wasze początki z Oriflame...
hmm...to świetnie,ze Tobie sie udało bo mi jakoś nie bardzo idzie. zapisałam się do Oriflame rok temu,ale brakuje mi klientek. większośc moich znajomych woli kosmetyki Diora,Chanel,itd. szczególnie jeśli chodzi o makijaż bo to w Oriflame jest dobre. Szczególnie nie moge nikogo przekonać to kosmetyków pielęgnacyjnych...nie wiem jak zachęcać klientki. Na dodatek w mojej szkole oprócz mnie jest jeszcze kilka innych konsultantek, które wcześniej niż ja rozpoczęły taką "prace" i już mają swoje stałe "klientki" wśród moich koleżanek.. Rodziny nie naciągam na drogie zakupy bo wiem,że nie każdego na to stać więc kupują jakieś drobiazgi..rzadko zdarza mi się uzbierać te 100PP.
Najgorsze jest w tym wszystkim to,że od początku moja sponsorka nie wykazywała zainteresowania tym jak sobie radze. Sama musiałam się zapoznać ze światem Oriflame. O wielu rzeczach mi nie powiedziała. Myślała chyba,że dam sobie rade i bede jej zbierać ogromne zamówienia. Spotkałyśmy się tylko raz, po to oczywiście żebym sie zapisała...Szkoda gadać. Właśnie rozwarzam czy nie zrezygnować z Oriflame, albo przynajmniej na chwile sie wypisać, a później zapisać do jakiejś lepszej sponsorki, która bedzie w stanie mi pomóc bo samemu na prawde jest ciężko. Nie moge sama nikogo zapisywać bo nie bardzo wiem jak ludzi zachęcać i jak organizować czas...
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Muszę przyznać, że jeszcze nie zdarzyło mi się usłuszeć, że sponsorka jest tak "zła", ja dzięki swojej poznałam mały smak sukcesu w Oriflame i wierzę w rozwój w tej solidnej firmie. Zostałam doskonale poinformowana o wszystkich zaletach "bycia" w ori, moja sponsorka dolożyła wszelkich starań, by mi pomóc zrealizować Program Witamy, gdyż na początku , podobnie, jak Ty nie miałam żadnych klientek, z czasem się to zmieniło ![]() ![]() Nie rezygnuj z Oriflame, a jeśli jesteś tak bardzo zdesperowana, żeby to zrobić, zapraszam do mojego grona konsultantek - pomogę zawsze, jak tylko będę mogła ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu jest "radz se sama" i stale tylko dzwoni cemu nie amawiam. takze oriflame?, nie dziekuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
najgorsze jest to,że osoby, którym sie w ori udaje nie rozumieją dziewczyn, które dopiero zaczynaja i nie mają za bardzo pojęcia co i jak..;/
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nie rozumieją, tzn., że nieprofesjonalnie podchodzą do współpracy z innymi konsultantkami, takich radzę unikać, bo Oriflame, to nie tylko kosmetyczna pasja spełniania się, to również umiejętność zjednywania sobie przyjaciół, którzy wspierają i pomagają nie tylko nowicjuszom, ale i konsultantom już doświadczonym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w Ori dość długi czas i klapa, tylko straciłam pieniądze... a jak się zapisałam do Avon to biznes się od razu rozkręcił, za mało osób lubi Ori niestety, przynajmniej wśród mojego otoczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pewnie też jesteś w moim wieku czyli około 18 lat. Bo trzeba przyznać, że Oriflame ma mały wybór dla nastolatek... Ja uwielbiam maseczkę oczyszczającą chyba pomidorową
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kiedys zastanawiałam się właśnie czy bycie konsultantką ma sens i jak to wyglada ale za mało wiedziałam. Teraz troszke wiem jak to wygląda od strony Oriflame a czy może ktos napisać jak od Avonu?I rozpisać to, jakie są wady, jakie zalety?
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Będę szczera, w Oriflame jest super linia Pure Skin przeznaczona dla nasolatek zawiera ona wszystkie kosmetyki potrzebne do: - oczyszczania, np.: żel oczyszczający 150ml, - odświeżania, np.: płyn oczyszczający pory 150ml, - nawilżania, np.: Krem matujący 50ml, a także: żel wysuszający wypryski, sztyft korekcyjno-pielęgnacyjny oraz błyskawicznie działający krem przeciw wypryskom. Wspomnę również o serii Tea Tree - z czystym organicznym olejkiem z drzewa herbacianego, idealna na młodą (i nie tylko) cerę... i wiele więcej produktów dla młodych dziewcząt, także jest w czym wybierać, z autopsji wiem, że owe produkty działają, polecam zatem niezdecydowanym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rowniez jestem konsultntka ori i z przykroscia stwierdzam, ze o wiele wieksze zainteresowanie jest avonem niz oriflame. Niewiem dlaczego ludzie wolą avon, moze dlatego ze kosmetyki są odrobine tansze? Moze mają bogatszą ofertę niz oriflame...ale wg mnie kosmetyki oriflame sa lepszej jakosci niz kosmetyki avonu, a chyba jakosc tutaj jest najwazniejsza ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%, że jeżeli mówimy o jakości produktu firma Oriflame zwraca na to szczególną uwagę, z Avonem bywa różnie, może kosmetyki są odrobinę tańsze, ale napewno, co do jakości oferowanych przez nich produktów, można pozostawić wiele do życzenia... Nie powiem, bo można tam znaleźć też dobre produkty, ale jak dla mnie jakościowo to niezawiele, opakowanie to nie wszystko, liczy się tak ważna dla mnie zawartośc ![]() Pozdrawiam serdecznie sojuszniczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
ja wole avon, jestem konsultantka no i kolorowke ma lepsa, ktalogi tez nie ma co ukrywac i wole avon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja jestemw Ori od 2 lat i mam grupe, ktora teraz już podupadła i nawet 6% nie mam.
Po częsci też chcę zrezygnowac, bo mam tlyko jedną stałą klientke i wiadomo zawsze mi coś tam brakuje do tych 100pkt. Sponsora mam dobrego, ale jkkoś juz mnie przestało kręcic to bycie konsultantką. Mysle, że nei zrezygnowalam dlatego, ze dla siebie zawsze mam kosmetyki taniej, pozatym ta jedna stała klientka robi zamóienia na około 100zł wiec zawsze od niej coś tam ejszcze mi zostaje. ![]() Kosmetyki, nie ukrywam dobra jakość ![]() Szczególnie podkłady^^
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedy wpadłam na pomysł o założeniu wątku Świat Kosmetyków..., chodziło mi o to żeby wspólnie porozmawiać na temat Oriflame, nie avon, nie chcę się wtrącać w świat avonowski, bo wiele razy się zawiodłam na tych produktach, ale to już inna historia... Świat Oriflame jest dla mnie wspaniały i tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
*** Więcej wiary w siebie, brak motywacji do działania jest najgorszym, co może być. Wiadome jest, że nic nie przychodzi łatwo, ciężką pracą można osiągnąć wiele i cierpliwość zostaje potem słusznie nagorodzona, życzę Tobie siły w dążeniu (jeśli jest) do celu, wiesz doskonale, że warto ![]() Gorąco pozdrawiam!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ale mnie nie kręci zbieranie zamówień już, bo ani czasu nie mam ani tez i chęci własnie.
Lubię Oriflame, ale jakoś ten marketing mi niezbyt podchdozi. Teraz (bo sie zaczeły dla mnie ferie) próbowałąm wkręcac ludzi do oriflam, ale śrendio an około 10 osob żadna nie chciała. Pomijając to, ze jedna poiedziaa, ze się zastanwoi, ale i tak nic z tego.
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
*** Jeśli nie masz na to czasu, to szkoda, ale uwierz tzw. "zastoje" w zbieraniu zamówień i pozyskiwaniu klientów dotyczą każdej branży. Pozostaje zebrać siły, ale trzeba chcieć, szkoda że w twoich postach wyczuwam brak motywacji i natchnienia na dalszą pracę, cóż... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ale nie mam skad brac klientów..
szkoła i sąsiedzi odpadają..
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja od dluzszego czasu zastanawiam sie czy nie przystapic do klubu Oriflame...jednak wciaz sie wacham i chcialam bym poznac dokladnie zasady napisane i przekazane po ludzku a nie tak jak na ich stronie ..na maxa przesłodzone... No i nie wiem jak znaleźć sie osobe w moim regionie ktora moglaby mnie poprowadzic?Jakto sie odbywa? ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj! Jeśli chcesz porozmawiać konkretnie o Oriflame, napisz mi maila z nr gg, to porozmawiamy, powiem wszystko, co trzeba zrobić i wiedzieć na temat bycia konsultantką Oriflame ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Z chęcią przyłączę się do dyskusji
![]() Jestem Konsultantką Oriflame od niemal 1,5 roku i osiągnęłam poziom 12%, czyli tytuł Lidera. Mam pod sobą dość sporą grupkę. W tym roku chcę zostać Dyrektorem ![]() Początki były ciężkie, ale przetrwałam. Później im mniej myślałam o magicznej barierze 100 PP, tym szybciej robiłam zamówienia na... 200 ![]() Co mnie motywuje? * nienormowany czas pracy - wizja budzenia się co najmniej o 9 rano i spokojne przeczytanie gazety przed pracą była moim marzeniem ![]() ![]() * kasa - i świadomość, że moje dylematy w wakacje będą polegały na tym, które bikini wybrać na wyjazd na Teneryfę ![]() * nagrody - Bal, wycieczki zagraniczne... * studia - chcę studiować dla pasji, a nie dla przyszłej pracy * no i chcę pokazać wszystkim, że MOŻNA ;] Jeśli macie jakieś pytania dotyczące Oriflame - chętnie odpowiem, piszcie PW lub maile, cokolwiek. Najważniejsze w Oriflame to mieć do kogo się zwrócić, czyli trzeba znaleźć dobrego Sponsora ![]()
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluję i życzę dalszych sukcesów w Oriflame;-) Pozdrawiam ciepło!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda że każdemu pasuje co innego, nie ma co porównywać, bo obie firmy mają zwolenników, i obie firmy mają bardzo udane kosmetyki jak i buble ![]() ale Avon się wmieszał w ten wątek gdyż jest dużo osób które są konsultantkami w obu firmach albo przeszły z jednej do drugiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pozatym kazdy ma prawo do wlasnej opinii i jesli mowie ze sie zawiodlam na Ori, to tak jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Właśnie gdy ja czytam jaki to wspaniały jest oriflame- ile to możliwości itd, to dla mnie, bez urazy jest taki pic na wode. Uczą tego na szkoleniach, jak móić, zachecac by ludzie się skłaniali do oriflame i by wierzyli w takie bajki. A tak na serio gdy przychodiz co do czego to to ejst owszem dobra firma z kosmetykami ale czy taką wspaniałą kase się dostaje za prawie nic to wątpie.
Sama jestem konsultantką i mam pare osob pod sobą i jakoś tych kokosów nie widze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no właśnie!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
*** Rozumiem, że zawiodłaś się na Oriflame, przykro mi! Nikogo nie zmuszam do zostania konsultantkę/em, wyrażam swoje zdanie, odczucia i doświadczenia. Jeśli to dla Ciebie pseudoreklama, to znaczy, że nie rozumiesz mnie poprostu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Też byłam konsultantką Ori ale więcej na tym straciłam niż zarobiłam, więcej się w to bawić nie zamierzam. Nie miałam na to czasu. BTW moja sponsorka kiedyś była dziewczyną z ambicjami a po wstąpieniu do Ori zmieniła się o 180 stopni, ledwo skończy LO (o ile wogóle), na studnia sie nie wybiera bo i po co skoro jest Ori. Życzę dziewczynie jak najwięcej ale zastanawiam się kto jej taką wodę z mózgu zrobił...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.