Świat Kosmetyków, czyli wasze początki z Oriflame... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 13:18   #1
szadosia
Przyczajenie

Smile

Świat Kosmetyków, czyli wasze początki z Oriflame...

Witam wszystkie konsultantki i klientki Oriflame,
opowiem Wam w skrócie, jak trafiłam na kosmetyki szwedzkiej firmy Oriflame

***~***

Moja przygoda z Oriflame zaczęła się ok. 10 lat temu, przypadkowo koleżanka zaproponowała mi zapoznanie się z katalogiem, skorzystałam z tej propozycji i muszę przyznać, że było warto...
Na początku zamówiłam sobie podkład do twarzy, okazało się, że jest idealny dla potrzeb mojej cery, świetnie się rozprowadzał i dokladnie pokrywał niedoskonalości. Pamiętam, że był w granatowej tubce.
Przez kolejnych kilka miesięcy kupowałam coraz to więcej innych kosmetyków, aż pewnego dnia okazało się, że koleżanka wyjeżdża na stałe z Polski:-(
Szukałam uparcie kogoś kto, mógłby mi sprzedawać te wspaniałe specyfiki, bezskutecznie (wtedy jeszcze nie miałam internetu), a "stara koleżanka" nie zaproponowała mi wpisania się do Oriflame...
Minęło od tego czasu 7 lat i któregoś wieczoru, wybrałam się na zakupy, w wejściu do wielkiego marketu stały dwie miłe panie oferujące produkty Oriflame, zatrzymałam się i niemalże z miejsca zapisałam się
Wkrótce miną 3 lata od mojej współpracy z firmą, jest wspaniale, nie dość, że mam kosmetyki dla siebie 30 % taniej, to jeszcze mam mnóstwo klientek, które kochają jak jak kosmetyki Oriflame;-)
To byłby maleńki skrót mojej historyjki o "Moim Oriflame", gorąco zapraszam wszystkich do powrotu w przeszłości i do opisania swojej przygody z tymi kosmetykami
Chętnie podzielę się opinią o kosmetykach Oriflame,
pozdrawiam cieplutko!!!
szadosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 13:50   #2
Valentino
Zadomowienie

Dot.: Świat Kosmetyków, czyli wasze początki z Oriflame...

hmm...to świetnie,ze Tobie sie udało bo mi jakoś nie bardzo idzie. zapisałam się do Oriflame rok temu,ale brakuje mi klientek. większośc moich znajomych woli kosmetyki Diora,Chanel,itd. szczególnie jeśli chodzi o makijaż bo to w Oriflame jest dobre. Szczególnie nie moge nikogo przekonać to kosmetyków pielęgnacyjnych...nie wiem jak zachęcać klientki. Na dodatek w mojej szkole oprócz mnie jest jeszcze kilka innych konsultantek, które wcześniej niż ja rozpoczęły taką "prace" i już mają swoje stałe "klientki" wśród moich koleżanek.. Rodziny nie naciągam na drogie zakupy bo wiem,że nie każdego na to stać więc kupują jakieś drobiazgi..rzadko zdarza mi się uzbierać te 100PP.
Najgorsze jest w tym wszystkim to,że od początku moja sponsorka nie wykazywała zainteresowania tym jak sobie radze. Sama musiałam się zapoznać ze światem Oriflame. O wielu rzeczach mi nie powiedziała. Myślała chyba,że dam sobie rade i bede jej zbierać ogromne zamówienia. Spotkałyśmy się tylko raz, po to oczywiście żebym sie zapisała...Szkoda gadać.
Właśnie rozwarzam czy nie zrezygnować z Oriflame, albo przynajmniej na chwile sie wypisać, a później zapisać do jakiejś lepszej sponsorki, która bedzie w stanie mi pomóc bo samemu na prawde jest ciężko. Nie moge sama nikogo zapisywać bo nie bardzo wiem jak ludzi zachęcać i jak organizować czas...

Valentino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 14:09   #3
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Valentino Pokaż wiadomość
hmm...to świetnie,ze Tobie sie udało bo mi jakoś nie bardzo idzie. zapisałam się do Oriflame rok temu,ale brakuje mi klientek. większośc moich znajomych woli kosmetyki Diora,Chanel,itd. szczególnie jeśli chodzi o makijaż bo to w Oriflame jest dobre. Szczególnie nie moge nikogo przekonać to kosmetyków pielęgnacyjnych...nie wiem jak zachęcać klientki. Na dodatek w mojej szkole oprócz mnie jest jeszcze kilka innych konsultantek, które wcześniej niż ja rozpoczęły taką "prace" i już mają swoje stałe "klientki" wśród moich koleżanek.. Rodziny nie naciągam na drogie zakupy bo wiem,że nie każdego na to stać więc kupują jakieś drobiazgi..rzadko zdarza mi się uzbierać te 100PP.
Najgorsze jest w tym wszystkim to,że od początku moja sponsorka nie wykazywała zainteresowania tym jak sobie radze. Sama musiałam się zapoznać ze światem Oriflame. O wielu rzeczach mi nie powiedziała. Myślała chyba,że dam sobie rade i bede jej zbierać ogromne zamówienia. Spotkałyśmy się tylko raz, po to oczywiście żebym sie zapisała...Szkoda gadać.
Właśnie rozwarzam czy nie zrezygnować z Oriflame, albo przynajmniej na chwile sie wypisać, a później zapisać do jakiejś lepszej sponsorki, która bedzie w stanie mi pomóc bo samemu na prawde jest ciężko. Nie moge sama nikogo zapisywać bo nie bardzo wiem jak ludzi zachęcać i jak organizować czas...
Witaj
Muszę przyznać, że jeszcze nie zdarzyło mi się usłuszeć, że sponsorka jest tak "zła", ja dzięki swojej poznałam mały smak sukcesu w Oriflame i wierzę w rozwój w tej solidnej firmie. Zostałam doskonale poinformowana o wszystkich zaletach "bycia" w ori, moja sponsorka dolożyła wszelkich starań, by mi pomóc zrealizować Program Witamy, gdyż na początku , podobnie, jak Ty nie miałam żadnych klientek, z czasem się to zmieniło Pierwsze zamówionko zebrałam na wartość 41PP - resztę dolozyła mi moja ukochana sponsorka, później z każdym nowym katalogiem, było coraz lepiej. Gdziekolwiek szłam brałam ze sobą katalog i z małym rabacikiem promowałam te produkty, udało się przygarnąć wiele koleżanek, jak usłyszały, że mam jeszcze taniej niż w katalogu
Nie rezygnuj z Oriflame, a jeśli jesteś tak bardzo zdesperowana, żeby to zrobić, zapraszam do mojego grona konsultantek - pomogę zawsze, jak tylko będę mogła Moja rada, nim zrezygnujesz z bycia konsultantka, zorganizuj u siebie w domu spotkanko kosmetyczne, zaproś koleżanki z osobami towarzyszącymi (dzięwczyny), których Ty osobiście nie znasz, dzięki temu, możesz zdobyć nowe klientki lub wpisać nowo poznane osoby Opowiedz o korzyściach, jakie proponuje Oriflame, zaprezentuj kilka produktów, które napeno masz, próbeczki rozdaj w formie prezentu na koniec spotkania - to działa, sukcesy nie przychodzą same, zawsze trzeba dopomóc im własną inicjatywą, swoim wolnym czasem i pracą. W razie jakichkolwiek wątpliwości pisz śmiało!
Pozdrawiam
Stary 2009-01-17, 14:12   #4
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
tez tak mam, rezygnuje z ori, bo prawie rok jestem w avonie i moja liderka jest wspaniala
a tu jest "radz se sama"
i stale tylko dzwoni cemu nie amawiam.
takze oriflame?, nie dziekuje
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 14:56   #5
Valentino
Zadomowienie

najgorsze jest to,że osoby, którym sie w ori udaje nie rozumieją dziewczyn, które dopiero zaczynaja i nie mają za bardzo pojęcia co i jak..;/

Valentino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 15:26   #6
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
najgorsze jest to,że osoby, którym sie w ori udaje nie rozumieją dziewczyn, które dopiero zaczynaja i nie mają za bardzo pojęcia co i jak..;/

Jeśli nie rozumieją, tzn., że nieprofesjonalnie podchodzą do współpracy z innymi konsultantkami, takich radzę unikać, bo Oriflame, to nie tylko kosmetyczna pasja spełniania się, to również umiejętność zjednywania sobie przyjaciół, którzy wspierają i pomagają nie tylko nowicjuszom, ale i konsultantom już doświadczonym
Stary 2009-01-17, 16:36   #7
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Mnie też nie bardzo idzie moje koleżanki preferują Avon. W końcu więcej tam produktów dla nastolatek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 16:59   #8
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Ja też byłam w Ori dość długi czas i klapa, tylko straciłam pieniądze... a jak się zapisałam do Avon to biznes się od razu rozkręcił, za mało osób lubi Ori niestety, przynajmniej wśród mojego otoczenia
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 17:37   #9
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Pewnie też jesteś w moim wieku czyli około 18 lat. Bo trzeba przyznać, że Oriflame ma mały wybór dla nastolatek... Ja uwielbiam maseczkę oczyszczającą chyba pomidorową
Stary 2009-01-17, 17:48   #10
monixa88
Raczkowanie

Kiedys zastanawiałam się właśnie czy bycie konsultantką ma sens i jak to wyglada ale za mało wiedziałam. Teraz troszke wiem jak to wygląda od strony Oriflame a czy może ktos napisać jak od Avonu?I rozpisać to, jakie są wady, jakie zalety?
Ale pomyśl przez chwilę,
Czyś zasłużył na nie?!

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200610183438.png
monixa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 18:47   #11
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Mnie też nie bardzo idzie moje koleżanki preferują Avon. W końcu więcej tam produktów dla nastolatek.
Będę szczera, w Oriflame jest super linia Pure Skin przeznaczona dla nasolatek zawiera ona wszystkie kosmetyki potrzebne do:
- oczyszczania, np.: żel oczyszczający 150ml,
- odświeżania, np.: płyn oczyszczający pory 150ml,
- nawilżania, np.: Krem matujący 50ml,
a także: żel wysuszający wypryski, sztyft korekcyjno-pielęgnacyjny oraz błyskawicznie działający krem przeciw wypryskom.
Wspomnę również o serii Tea Tree - z czystym organicznym olejkiem z drzewa herbacianego, idealna na młodą (i nie tylko) cerę...
i wiele więcej produktów dla młodych dziewcząt, także jest w czym wybierać, z autopsji wiem, że owe produkty działają, polecam zatem niezdecydowanym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 12:30   #12
fillette
Zakorzenienie

GG do fillette

Cytat:
Napisane przez szadosia Pokaż wiadomość
Będę szczera, w Oriflame jest super linia Pure Skin przeznaczona dla nasolatek zawiera ona wszystkie kosmetyki potrzebne do:
- oczyszczania, np.: żel oczyszczający 150ml,
- odświeżania, np.: płyn oczyszczający pory 150ml,
- nawilżania, np.: Krem matujący 50ml,
a także: żel wysuszający wypryski, sztyft korekcyjno-pielęgnacyjny oraz błyskawicznie działający krem przeciw wypryskom.
ojj uwielbiam tą serię, swietna jest

rowniez jestem konsultntka ori i z przykroscia stwierdzam, ze o wiele wieksze zainteresowanie jest avonem niz oriflame. Niewiem dlaczego ludzie wolą avon, moze dlatego ze kosmetyki są odrobine tansze? Moze mają bogatszą ofertę niz oriflame...ale wg mnie kosmetyki oriflame sa lepszej jakosci niz kosmetyki avonu, a chyba jakosc tutaj jest najwazniejsza
fillette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 12:58   #13
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fillette Pokaż wiadomość
ojj uwielbiam tą serię, swietna jest

rowniez jestem konsultntka ori i z przykroscia stwierdzam, ze o wiele wieksze zainteresowanie jest avonem niz oriflame. Niewiem dlaczego ludzie wolą avon, moze dlatego ze kosmetyki są odrobine tansze? Moze mają bogatszą ofertę niz oriflame...ale wg mnie kosmetyki oriflame sa lepszej jakosci niz kosmetyki avonu, a chyba jakosc tutaj jest najwazniejsza
Zgadzam się z Tobą w 100%, że jeżeli mówimy o jakości produktu firma Oriflame zwraca na to szczególną uwagę, z Avonem bywa różnie, może kosmetyki są odrobinę tańsze, ale napewno, co do jakości oferowanych przez nich produktów, można pozostawić wiele do życzenia...
Nie powiem, bo można tam znaleźć też dobre produkty, ale jak dla mnie jakościowo to niezawiele, opakowanie to nie wszystko, liczy się tak ważna dla mnie zawartośc Więc jeśli stawiać na jakość, zdecydowanie Oriflame, lepiej kupić troszkę droższy kosmetyk niż wybrać tańszy i się rozczarować! Choć i tutaj niezawsze droższy oznacza lepszy. Kwestia wyboru i własnej wiedzy na temat danych produktów;-)
Pozdrawiam serdecznie sojuszniczkę
Stary 2009-01-18, 13:57   #14
2018070520180950
Konto usunięte

ja wole avon, jestem konsultantka no i kolorowke ma lepsa, ktalogi tez nie ma co ukrywac i wole avon
Stary 2009-01-18, 15:10   #15
moya07
Zakorzenienie

Ja jestemw Ori od 2 lat i mam grupe, ktora teraz już podupadła i nawet 6% nie mam.
Po częsci też chcę zrezygnowac, bo mam tlyko jedną stałą klientke i wiadomo zawsze mi coś tam brakuje do tych 100pkt.

Sponsora mam dobrego, ale jkkoś juz mnie przestało kręcic to bycie konsultantką.
Mysle, że nei zrezygnowalam dlatego, ze dla siebie zawsze mam kosmetyki taniej, pozatym ta jedna stała klientka robi zamóienia na około 100zł wiec zawsze od niej coś tam ejszcze mi zostaje.

Kosmetyki, nie ukrywam dobra jakość
Szczególnie podkłady^^
Stary 2009-01-18, 15:39   #16
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja wole avon, jestem konsultantka no i kolorowke ma lepsa, ktalogi tez nie ma co ukrywac i wole avon

Kiedy wpadłam na pomysł o założeniu wątku Świat Kosmetyków..., chodziło mi o to żeby wspólnie porozmawiać na temat Oriflame, nie avon, nie chcę się wtrącać w świat avonowski, bo wiele razy się zawiodłam na tych produktach, ale to już inna historia... Świat Oriflame jest dla mnie wspaniały i tyle W końcu każdy lubi to, co jemu najbardziej odpowiada!
Stary 2009-01-18, 15:46   #17
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
Ja jestemw Ori od 2 lat i mam grupe, ktora teraz już podupadła i nawet 6% nie mam.
Po częsci też chcę zrezygnowac, bo mam tlyko jedną stałą klientke i wiadomo zawsze mi coś tam brakuje do tych 100pkt.

Sponsora mam dobrego, ale jkkoś juz mnie przestało kręcic to bycie konsultantką.
Mysle, że nei zrezygnowalam dlatego, ze dla siebie zawsze mam kosmetyki taniej, pozatym ta jedna stała klientka robi zamóienia na około 100zł wiec zawsze od niej coś tam ejszcze mi zostaje.

Kosmetyki, nie ukrywam dobra jakość
Szczególnie podkłady^^

Więcej wiary w siebie, brak motywacji do działania jest najgorszym, co może być.
Wiadome jest, że nic nie przychodzi łatwo, ciężką pracą można osiągnąć wiele i cierpliwość zostaje potem słusznie nagorodzona, życzę Tobie siły w dążeniu (jeśli jest) do celu, wiesz doskonale, że warto
Gorąco pozdrawiam!!!
Stary 2009-01-18, 18:52   #18
moya07
Zakorzenienie

ale mnie nie kręci zbieranie zamówień już, bo ani czasu nie mam ani tez i chęci własnie.

Lubię Oriflame, ale jakoś ten marketing mi niezbyt podchdozi.

Teraz (bo sie zaczeły dla mnie ferie) próbowałąm wkręcac ludzi do oriflam, ale śrendio an około 10 osob żadna nie chciała. Pomijając to, ze jedna poiedziaa, ze się zastanwoi, ale i tak nic z tego.
Stary 2009-01-18, 19:01   #19
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
ale mnie nie kręci zbieranie zamówień już, bo ani czasu nie mam ani tez i chęci własnie.

Lubię Oriflame, ale jakoś ten marketing mi niezbyt podchdozi.

Teraz (bo sie zaczeły dla mnie ferie) próbowałąm wkręcac ludzi do oriflam, ale śrendio an około 10 osob żadna nie chciała. Pomijając to, ze jedna poiedziaa, ze się zastanwoi, ale i tak nic z tego.

Jeśli nie masz na to czasu, to szkoda, ale uwierz tzw. "zastoje" w zbieraniu zamówień i pozyskiwaniu klientów dotyczą każdej branży. Pozostaje zebrać siły, ale trzeba chcieć, szkoda że w twoich postach wyczuwam brak motywacji i natchnienia na dalszą pracę, cóż...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 19:04   #20
moya07
Zakorzenienie

ale nie mam skad brac klientów..

szkoła i sąsiedzi odpadają..
Stary 2009-01-18, 19:36   #21
nigga
Raczkowanie

Witam
Ja od dluzszego czasu zastanawiam sie czy nie przystapic do klubu Oriflame...jednak wciaz sie wacham i chcialam bym poznac dokladnie zasady napisane i przekazane po ludzku a nie tak jak na ich stronie ..na maxa przesłodzone... No i nie wiem jak znaleźć sie osobe w moim regionie ktora moglaby mnie poprowadzic?Jakto sie odbywa?
pozdrawiam

studentka TiR

http://pulsreklamy.pl/pages/ptp.php?refid=nigga

nigga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 19:50   #22
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nigga Pokaż wiadomość
Witam
Ja od dluzszego czasu zastanawiam sie czy nie przystapic do klubu Oriflame...jednak wciaz sie wacham i chcialam bym poznac dokladnie zasady napisane i przekazane po ludzku a nie tak jak na ich stronie ..na maxa przesłodzone... No i nie wiem jak znaleźć sie osobe w moim regionie ktora moglaby mnie poprowadzic?Jakto sie odbywa?
pozdrawiam
Witaj!
Jeśli chcesz porozmawiać konkretnie o Oriflame, napisz mi maila z nr gg, to porozmawiamy, powiem wszystko, co trzeba zrobić i wiedzieć na temat bycia konsultantką Oriflame
Stary 2009-01-18, 20:25   #23
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Z chęcią przyłączę się do dyskusji

Jestem Konsultantką Oriflame od niemal 1,5 roku i osiągnęłam poziom 12%, czyli tytuł Lidera. Mam pod sobą dość sporą grupkę. W tym roku chcę zostać Dyrektorem Fajnie jest zarabiać 2,5 tys. w wieku 18 lat, prawda?

Początki były ciężkie, ale przetrwałam. Później im mniej myślałam o magicznej barierze 100 PP, tym szybciej robiłam zamówienia na... 200 Grupę zaczęłam tworzyć pół roku temu.
Co mnie motywuje?
* nienormowany czas pracy - wizja budzenia się co najmniej o 9 rano i spokojne przeczytanie gazety przed pracą była moim marzeniem Teraz wiem, że z Oriflame będzie to możliwe
* kasa - i świadomość, że moje dylematy w wakacje będą polegały na tym, które bikini wybrać na wyjazd na Teneryfę
* nagrody - Bal, wycieczki zagraniczne...
* studia - chcę studiować dla pasji, a nie dla przyszłej pracy
* no i chcę pokazać wszystkim, że MOŻNA ;]

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące Oriflame - chętnie odpowiem, piszcie PW lub maile, cokolwiek.
Najważniejsze w Oriflame to mieć do kogo się zwrócić, czyli trzeba znaleźć dobrego Sponsora

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 20:49   #24
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Z chęcią przyłączę się do dyskusji

Jestem Konsultantką Oriflame od niemal 1,5 roku i osiągnęłam poziom 12%, czyli tytuł Lidera. Mam pod sobą dość sporą grupkę. W tym roku chcę zostać Dyrektorem Fajnie jest zarabiać 2,5 tys. w wieku 18 lat, prawda?

Początki były ciężkie, ale przetrwałam. Później im mniej myślałam o magicznej barierze 100 PP, tym szybciej robiłam zamówienia na... 200 Grupę zaczęłam tworzyć pół roku temu.
Co mnie motywuje?
* nienormowany czas pracy - wizja budzenia się co najmniej o 9 rano i spokojne przeczytanie gazety przed pracą była moim marzeniem Teraz wiem, że z Oriflame będzie to możliwe
* kasa - i świadomość, że moje dylematy w wakacje będą polegały na tym, które bikini wybrać na wyjazd na Teneryfę
* nagrody - Bal, wycieczki zagraniczne...
* studia - chcę studiować dla pasji, a nie dla przyszłej pracy
* no i chcę pokazać wszystkim, że MOŻNA ;]

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące Oriflame - chętnie odpowiem, piszcie PW lub maile, cokolwiek.
Najważniejsze w Oriflame to mieć do kogo się zwrócić, czyli trzeba znaleźć dobrego Sponsora

Gratuluję i życzę dalszych sukcesów w Oriflame;-)
Pozdrawiam ciepło!!!
Stary 2009-01-19, 08:59   #25
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez szadosia Pokaż wiadomość

Kiedy wpadłam na pomysł o założeniu wątku Świat Kosmetyków..., chodziło mi o to żeby wspólnie porozmawiać na temat Oriflame, nie avon, nie chcę się wtrącać w świat avonowski, bo wiele razy się zawiodłam na tych produktach, ale to już inna historia... Świat Oriflame jest dla mnie wspaniały i tyle W końcu każdy lubi to, co jemu najbardziej odpowiada!

To prawda że każdemu pasuje co innego, nie ma co porównywać, bo obie firmy mają zwolenników, i obie firmy mają bardzo udane kosmetyki jak i buble znam osoby które są uczulone na niektóre produkty Ori i takie co są uczulone na Avon... każdemu pasuje co innego i każdy ma inne wymagania

ale Avon się wmieszał w ten wątek gdyż jest dużo osób które są konsultantkami w obu firmach albo przeszły z jednej do drugiej także choć są osoby które uważają że między konsultantkami Avon i Ori powinna być odwieczna 'święta wojna' (śmieszy mnie to jak 150 :P) to tak na prawdę te firmy są bardzo do siebie podobne i mają ze sobą duuużo wspólnego
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 09:07   #26
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
To prawda że każdemu pasuje co innego, nie ma co porównywać, bo obie firmy mają zwolenników, i obie firmy mają bardzo udane kosmetyki jak i buble znam osoby które są uczulone na niektóre produkty Ori i takie co są uczulone na Avon... każdemu pasuje co innego i każdy ma inne wymagania

ale Avon się wmieszał w ten wątek gdyż jest dużo osób które są konsultantkami w obu firmach albo przeszły z jednej do drugiej także choć są osoby które uważają że między konsultantkami Avon i Ori powinna być odwieczna 'święta wojna' (śmieszy mnie to jak 150 :P) to tak na prawdę te firmy są bardzo do siebie podobne i mają ze sobą duuużo wspólnego
no wlasnie. Wiec nie rozumiem czemu autorka watku tak wychwala Oriflame, dla mnie to pseudoreklama by byc konsultantka..

pozatym kazdy ma prawo do wlasnej opinii i jesli mowie ze sie zawiodlam na Ori, to tak jest
Stary 2009-01-19, 09:13   #27
moya07
Zakorzenienie

Właśnie gdy ja czytam jaki to wspaniały jest oriflame- ile to możliwości itd, to dla mnie, bez urazy jest taki pic na wode. Uczą tego na szkoleniach, jak móić, zachecac by ludzie się skłaniali do oriflame i by wierzyli w takie bajki. A tak na serio gdy przychodiz co do czego to to ejst owszem dobra firma z kosmetykami ale czy taką wspaniałą kase się dostaje za prawie nic to wątpie.
Sama jestem konsultantką i mam pare osob pod sobą i jakoś tych kokosów nie widze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 09:47   #28
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie gdy ja czytam jaki to wspaniały jest oriflame- ile to możliwości itd, to dla mnie, bez urazy jest taki pic na wode. Uczą tego na szkoleniach, jak móić, zachecac by ludzie się skłaniali do oriflame i by wierzyli w takie bajki. A tak na serio gdy przychodiz co do czego to to ejst owszem dobra firma z kosmetykami ale czy taką wspaniałą kase się dostaje za prawie nic to wątpie.
Sama jestem konsultantką i mam pare osob pod sobą i jakoś tych kokosów nie widze.

no właśnie!!
Stary 2009-01-19, 15:14   #29
szadosia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
no wlasnie. Wiec nie rozumiem czemu autorka watku tak wychwala Oriflame, dla mnie to pseudoreklama by byc konsultantka..

pozatym kazdy ma prawo do wlasnej opinii i jesli mowie ze sie zawiodlam na Ori, to tak jest

Rozumiem, że zawiodłaś się na Oriflame, przykro mi!
Nikogo nie zmuszam do zostania konsultantkę/em, wyrażam swoje zdanie, odczucia i doświadczenia. Jeśli to dla Ciebie pseudoreklama, to znaczy, że nie rozumiesz mnie poprostu...
Stary 2009-01-19, 17:22   #30
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Też byłam konsultantką Ori ale więcej na tym straciłam niż zarobiłam, więcej się w to bawić nie zamierzam. Nie miałam na to czasu. BTW moja sponsorka kiedyś była dziewczyną z ambicjami a po wstąpieniu do Ori zmieniła się o 180 stopni, ledwo skończy LO (o ile wogóle), na studnia sie nie wybiera bo i po co skoro jest Ori. Życzę dziewczynie jak najwięcej ale zastanawiam się kto jej taką wodę z mózgu zrobił...

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości