|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Gdzie kupie słownik?
Gdzie mogę kupić słownik Esperanto-polski i na odwrót? Na allegro znajduje mi tylko taki uzywany z 73. roku, a szukam czegos bardziej współczesnego i ewentualnie z podstawami gramatyki. nie byłam jeszcze w ksiegarniach jezykowych ale chyba tam tez nie znajde bo nawet te internetowe nie maja takich pozycji ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie kupie słownik?
niestety od roku '90 nie są wydawane książki do nauki esperanto.
musisz szukać w bibliotekach. np. w bibliotece uniwersytetu gdańskiego są dwie pozycje, w tym jedna ze słownikiem. mam gdzieś w czeluściach mojego dysku zapisany link do podręcznika darmowego ze słownikiem. jak znajde to wrzuce edit znalazłam http://3896253247102977921-a-1802744...edirects=0&d=1
mam niską tolerancję na łańcuszki szczęścia i na linki do konkursów, proszę nie wysyłaj mi ich. !szukam podręczników do nauki esperanto. Edytowane przez aldenea Czas edycji: 2010-11-04 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-11-04 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja bym poszukała jeszcze w antykwariatach.
sama się wybieram po te książki do biblioteki, o których pisałam wcześniej i zobaczę, czy one są coś warte. do '90 roku było bardzo dużo książek do nauki esperanto. najmłodsza do jakiej dotarłam jest z '95 roku. więc może jest jakaś nadzieja. ej, tak właśnie przeglądam allegro i tam jest tego od groma i ciut-ciut. już chłopaka namówiłam nawet na jedną ![]()
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tego Pdf sobie wydrukowąłam bo do samej nauki się przyda, ale jak juz wspominałam, zalezy mi na typowym słowniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
słownictwo się raczej nie zmieniło, doszły tylko te nowe, bardziej techniczne słowa, jak komputer, komórka itd.
wiesz jak znajde jakiś nowszy słownik, to się chętnie z Tobą podzielę. trzeba sobie pomagać, a co ![]() ale najmłodszy słownik o którym wiem jest z '91. raczej już nie do kupienia, więc tylko jakieś ksero zostaje, allegro albo antykwariat
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.espero.bialystok.pl/pl/index.html W Białymstoku bardzo kładą ostatnimi czasu nacisk na Esperanto, więc Towarzystwo Esperantystów tego miasta powinno być ogarnięte w tej tematyce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.