|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jajniki ??
Hej.
Mam problem i wiem ze najprawdopodobniej waszą odpowiedzią bedzie : idz do ginekologa. I właśnie o to chodzi że zapisałam się ale dopiero na 20 kwietnia , a to tak daleko ...Obawiam się , że do tego czasu zamartwię się i wymyślę sobie sto chorób a może sie okazać że o nic aż tak wielkiego. Otóż od niecałego roku współżyję z chłopakiem. Wiadomo że na początku bywało różnie , czasami bolało mniej czasami bardziej , ale po miesiącu już było ok i tylko czasami na początku przy wejściu bolało. Teraz po 10 miesiącach zaczeło dziać się coś co mnie niepokoi. Przy sexie bolą mnie jajniki ( o ile to one, no ale co innego może boleć na dole po bokach ? ![]() Dziękuję z góty za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jajniki ??
Nie jestem lekarzem,więc wiele nie doradze.
Ale do czasu wizyty u ginekologa radziłabym ci zaprzestać kochania się gdyż jeśli to coś poważnego to pogorszysz sytuacje.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mozliwe ze masz jakies zapalenie jajnikow. Takze albo zaprzestan zabaw z chlopakiem albo umow sie na wczesniejsza wizyte u innego gina.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
miałam kiedyś zapalenie jajników i wiem co to za bol. Płakałam jak małe dziecko i skręcałam się z bólu. Jeżeli boli cię nawet jak leżysz i nikt cie nie dotyka to zdecydowanie idź do lekarza. I nie czekaj do 20- go tylko idz jak najszybciej, lekarz musi cię przyjąć poza kolejnością jak cię boli. Jest to dość niebezpieczne bo nie leczono może prowadzić nawet do bezpłodności. Nie żebym kogoś straszyła tylko że tarzeba zdać sobie sprawe z powagi sytuacji i iść jak najszybciej do lekarz. Mnie za pierwszym razem zawieźli do przychodni prosto ze szkoły bo nawet wstać z krzesła nie umiałam a za drugim razem przyjeli mnie bez kolejności.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
tak to jest jak nastolatki latają z głowymi plecami i brzuchem zimą czy też wczesną wiosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.