|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Naturalne sposoby na brzydka cere
Mam na twarzy duzo zaskornikow, krostki, rozszerzone pory, ogolnie mam brzydka cere wlasciwie od zawsze od wieku nastoletniego do teraz - trzydziestki. Tak naprawde ladna cere mialam tylko wtedy kiedy bylam w ciazy.
Nie chce brac zadych lekow i smarowac sie antybiotykami, sterdami i innymi silnymi, chemicznymi specyfikami. To co robie teraz (od wielu miesiecy) zeby miec ladna cere: - codziennie cwicze - zdrowo sie odzywiam - biore cynk i omega 3,6 - pije duzo wody - popijam yerba mate - uzywam naturalnych kosmetykow, organicznych, bez parebenow etc. na przyklad Elemental Herbology, Sukin. (do wlosow tez Sukin) - stosuje masc cynkowa, ale akurat ta nie pomaga zbytnio (pewnie pomaga na takie podskorne krostki zeby szybciej wychodzily i sie goily, ale ja takich nie mam) - nie biore innych suplementow (wit. B12 moze powodowac wiecej wypryskow, bo bakterie tez ja lubia) Jednak to wszystko pomaga tylko w malym stopniu. Jeszcze nowe krosteczki sie nie pogoja a nastepne wychodza. Znacie inne sposoby? Cos co wam pomoglo? Z gory dziekuje za kazda rade. Dodam jeszcze ze moja cera nie jest sucha, nie mam tez zmarszczek a policzki mam czyste, problem jest w strefie T. Wyglada to conajmniej smiesznie, ze strefa T jest taka 'brudna' a policzki 'czyste'. Nie maluje sie w ogole, nie stosuje zadnych kolorowych kosmetykow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalne sposoby na brzydka cere
Mi pomogly mocne kwasy u kosmetyczki co 2 tygodnie i picie spiruliny z sokiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.