|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() nie potrafie tego zakonczyc...
dziewczyny pomóżcie bo ja juz sama nie wiem co mam robic...oboje z Tż mamy silne charaktery, jesteśmy uparci, ciężko jet dla nas odnalezc wspolny kompromis, ale nie w tym rzecz...
Bardzo często się kłócimy, mieszkaliśmy przez okres okolo 5 miesiecy razem ale po pewnej kłótni zerwałam z tż i chciałam juz zakończyc ten związek. Opiszę sytuacje które się zdarzały... Byłam przeziebiona, głowa mnie bolała, ogólnie nie najlepiej sie czułam. Położylam sie wczesniej do łożka, a mieszkalismy w jednym pokoju w akademiku. Tż lubi gierki strzelanki, cs, i inne i bardzo sie emocjonuje gdy gra. Powiedziałam mu żeby wyłączył głos, bo nie moge zasnac, on na to zę bez glosu nie może..dalej usilowalam zasnac, zle sie czułam a jego najwyrazniej to nie obchodzilo ![]() Mieszkalam u siostry przez tydzien, on przychodził, przepraszal obiecywal ze to juz wiecej sie nie powtorzy..wybaczyłam ![]() Znowu bylismy razem, Pozniej i wczesniej było wiele takich sytuacji kiedy dostawal jakiegos szalu, walił pieścią w ścianę.. Ale ja nie jestem święta..jestem bałaganiarą a że mieszkalismy w akademiku to był scisk bo mieszkalismy w małym pokoju, tż czesto zarzucal mi moje balaganiarstwo ze nie sprzatam, i gdyby byl porzadek nie byloby tych klotni.. jestem do niego bardzo przywiazana, czesc znajomych osob mi mowi ze jestesmy dla siebie stworzeni, czesc zebym go rzucila... tż zarzucał mi że za mało staram się w naszym związku, że bardzo mało sie staram, że nie zachowuje się jak kobieta, tzn. nie sprzatam mu, nie gotuję, itd..ja uwarzam ze w zwiazku nalerzy obowiazkami dzielic sie po partnersku, bo nie zamierzam byc jego kucharka!! proszę dziewczyny...wiem ze bedziecie mi radziły abym go rzuciła, nie miałabym problemu z znalezieniem innego chlopaka, ale co dalej...?Tz ma bardzo duzo waznych cech, które moim zdaniem powinien posiadac męzczyzna. Jest zaradny i myśli przyszłościowo, a to dla mnie wazne żeby miec odpowiedzialnego chlopaka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: nie potrafie tego zakonczyc...
wazniejsze zeby miec chlopaka ktorego sie kocha i ktory Ciebie kocha
sadzisz ze lepiej sie meczyc byle tylko kogos miec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: sytuacja z wyłaczeniem komputera. Nie wyłącza się komputera, gdy ktoś gra (miałam kilka razy podobne zakusy ![]() Po trzecie: możesz być mega bałaganiarą, co nie tłumaczy agresji w twoim kierunku. Mozna się wściec o wyłaczenie komputera, ale wyrzucanie pełnoprawnego mieszkańca z jego pokoju to przesada. Nawet jakbyś była pedantką, okazałoby się,że jest coś innego co przeszkadza i tłumaczy wybuchy złości. Po czwarte: jesli porozmawiasz z TZ a on ci powie,że nie wierzy w równouprawnienie w związku to nie masz co się łudzić,że za jakiś czas nagle mu się opinia w tej kwestii odmieni. Po piąte: możesz z nim zostać. Ja ci nie poradzę: zostaw go ani zostań z nim. Odpowiedz sobiena pytanie: czy jesteś gotowa żyć z takim cholerykiem? Jeśli nie, czy ten choleryk jest w stanie zacząć pracować nad swoją porywczością?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem tak. Dla mnie jego zachowanie jest beznadziejne.
Jest zapatrzony w siebie i w to co on chce co on musi. Jeżeli jesteś chora powinien zrozumieć i coś zrobić , ale miał Cie w D więc wcale się nie dziwię twojej reakcji- wyłączenie kompa , przeciez nikt nie lubi jak sie go olewa i nie szanuje potrzeb 2 osoby. Nawet jeżeli wg niego zrobiłaś źle wyłączając komputer to ta scena z rozbijaniem szklanek - powinien sie nad soba zastanowić bo na moje oko jest lekko niepoczytalny. sama wiesz co dla ciebie najlepsze , ale faktycznie facet musi chciec cos zmienic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ważne żeby Cię Szanował, a rzucając szkło o podłogę raczej tego nie okazuje...
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
im dłużej będziesz zwlekać z zakończeniem tym trudniej będzie odejść...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja bym sie bala zyc z takim furiatem.
Takie napady agresji nie sa normalne. Zwlaszcza za takie *******y. A tlumaczenie, ze On jest taki, bo Ty nie ejstes idealna pania domu... No to niech On bedzie idealnym panem domu albo zapanuje nad swoim charakterem. W mojej rodzinie jest taki furiat i swietnie sie z zona dogaduje, bo jest taka sama ![]() Ale ja bym nie mogla z kims takim zyc. Wykonczylby mnie psychicznie. Ocen sama, czy potrafisz takie i gorsze ataki agresji znosic. Poza tym zastanowilabym sie nad tym wyrzucaniem z pokoju - jak kupicie RAZEM mieszkanie, to tez Cie wyrzuci? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A jaki on odpowiedzialny skoro nawet za siebie nie odpowiada i swoje zachowanie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
...
Edytowane przez bizarrella Czas edycji: 2009-04-05 o 22:35 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Teraz wali piescia w sciane, a nie wiadomo na czym bedzie wyładowywał agresje za 10 lat.......
Balabym sie takiego czlowieka. CZujesz sie przy nim w ogole bezpiecznie? Po takim incydencie nie wrocilabym do faceta. Po pierwsze to on cie nie kocha. Wazniejsza jest dla niego zabawa, a ty mu jestes potrzebna do gotowania i sprzatania. Zauwaz, ze kiedy ty bylas w potrzebie mial cie gleboko gdzies....bo sobie gral a ty mu przeszkadzalas.....Moze on ma problem z uzaleznieniem od gier komputerowych . Stad taka w nim agresja?
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
probowalam wiele razy to zakonczyc, gdy przychodzilam do znajomych, on tez czesto tez przychodzil zeby ze mna pogadac, albo miec na oku, gdy zobaczyl ze jakis koles sie do mnie przystawial wpadal w szal
ja po prostu nie wiem jak zakonczyc ten zwiazek, mieszkamy blisko siebie, mamy wspolnych znajomych..po tygodniu zawsze sie godzilismy, byla sielanka, a pozniej znowu to samo.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie negowałabym tak chlopaka.
Jak na razie jedyny problem zapatruje tylko w jego nagłych agresywnych pobudzeniach , ale to jest choroba! Tak moi drodzy. On ma problem , nie oznacza to ,ze jej nie kocha. Oboje macie swoje wady i zalety. To przeciez logiczne. Nie prosiłby abys wróciła, gdyby Cie nie kochał. Znam osobę, który ma podobne objawy. Jest generalnie dobrym i spokojnym facetem, nie jest nawet kłótliwy, ale.... ma obsesje na punkcie komp. straszną obsesje. To całe jego życie. Wpada wówczas w jakis trans. Gdy mu ktos nagle go burzy, to dostaje szału, kiedys rozwalił nowego laptopa rzucając go o podłoge. To jest problem!!! I z tym trzeba sie zgłosic do lekarza, podejrzewam ,ze ma to jakies ujscie emocjonalne. Osoby te są na codzien spokojne, nie kłóca sie a zatem nie odreagowują negatywnych emocji, w pewnym momencie wybuchaja. Zasatnówcie sie nad tym ze swoim partnerem.
![]() |
#13 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
O ile sie nie mylę, to jej nie uderzył. Choc nie mogę tego wykluczyc.
Próbuje tylko wyjasnic ,ze on ma problemy emocjonalne (to jest choroba) i jesli sytuacja ma sie nie powtarzac to tylko lekarz moze mu pomóc. Dopóki tego nie zrozumiecie to zawsze łatwo bedzie krytykować, a chlopak nie bedzie potrafił nadal tego kontrlowac.
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A co do znajomych,ty go znasz z innej strony,bardziej bliższej niż twoi znajomi który nie wiedzą co się dzieje/działo między wami w akademiku i stąd te gadki że jesteście dla siebie stworzeni. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
balabym sie byc z kims takim, nie krytykuje go, zreszta zastanow sie czy warto ryzykowac swoje szczescie i czy chcesz zeby twoj zwiazek tak wygladal????
ja mieszklam kiedys w akademiku i nikt nigdy a byly to rozne osoby tak mnie nie zlekcewazyl...
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
On Cię nie kocha. I zrób z tym co uważasz za słuszne. A chyba wiesz co jest w takiej sytuacji słuszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
niestety jest to znecanie sie psychiczne....bedzie jeszcze gorzej.Twoj chlopak nie panuje nad agresja i powinien isc na warsztaty terapeutyczne....rzadko kiedy wychodzi sie z takiego stanu.na terapiii uczy sie panowac nad soba i schodzic z drabiny złosci/agresji.....
przykro mi... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem jego problemy emocjonalne. Rozumiem też,że jego dziewczyna nie powinna być ofiara tych zaburzeń, jego kołem ratunkowem czy workiem treningowym. Jeśli chłopak zacząłby pracować nad sobą, zaczął jakąs terapię, cokolwiek zwiazek mógłby mieć szanse (zakładając,że oboje chcieliby dac związkowi szanse, oboje by się darzyli uczuciem).
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wali pięścią w ścianę ... a możesz zagwarantować,że następnym razem nie walnie Ciebie?
Czujesz się w ogóle przy nim bezpieczna? Albo niech idzie na jakąś terapię uspokajającą i nauczy się kontrolować swoje nerwy albo kopnij go w tyłek. Tekstu o "zachowywaniu się jak prawdziwa kobieta" nie skomentuję bo po prostu żal i brak słów ... Ja bym mu się chyba zaśmiała w twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
a może go tak wysłać na terapię dla uzależnionych od gier komputerowych?
chociaż wg mnie on ma problemy z opanowaniem złości... jeśli nie chcesz, żeby w przyszłości bił Wasze dzieci, lepiej z nim skończ.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
to nie w grze tkwi problem...a w sumie kto wie, może on właśnie z tych gierek "czerpie" agresora???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
teraz juz nie jest taki, czasami kłócimy się, nawet często
![]() nie kocham go miloscia wielka, bezgraniczna..kocham go na swoj sposob, dobrze sie rozumiemy, przy nikim nie czulam sie tak swobodnie, ale nie potrafie zapomniec tego ze kiedys mnie skrzywdzil, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.