jak GO w końcu zdobyć??!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-05, 14:53   #1
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

jak GO w końcu zdobyć??!!!

Od dłuższego już czasu bardzo podoba mi się pewien facet, jest starszy ode mnie o 11 lat. Szczerze mówiąc to kocham się w nim od ponad 2 lat. Czuje, że ja mu się też podobam, kiedyś nawet próbowałam wyjść z inicjatywą i przychodził do mnie kilka razy (ale nie byliśmy sami). Codziennie o nim myślę, przerodziło się to chyba w obsesje! Muszę go zdobyć, ale nie wiem jak. Istnieje też opcja, że może traktować mnie jak dziecko, bo mam 18 lat. Nie wiem co robić.. jak go sprowokować, żeby wyszedł z inicjatywą, zainteresowaniem. Dodam, że jest troszkę nieśmiały i przejechał się na dziewczynach i prawdopodobnie przez to jest też ostrożny..
Błłłaaagam o jakieś pomysły.....
paulinaj91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:10   #2
wesna
Wtajemniczenie

Dot.: jak GO w końcu zdobyć??!!!

Podstawowe pytanie: wolny czy zajęty?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:14   #3
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

wolny
Stary 2009-04-05, 18:16   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Facet nie wygląda na zainteresowanego. Jak chcesz mieć pewnośc, to powiedz mu co do niego czujesz i wtedy będziesz wiedziec, na czym stoisz.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:20   #5
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

no i w tym sęk, że nie chce się zbłaźnić na jego oczach.. widze go codziennie i chciałabym uniknąć niezręcznych sytuacji..
Stary 2009-04-05, 19:04   #6
TeQuiero
Zadomowienie

Prosta sytuacja:
Ty do niego: sory która godzina?
On odowiada
a Ty: to najwyższy czas żeby się spotkać.

I will always love you.
You, my darling you
....
TeQuiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:55   #7
Madzia18
Przyczajenie

czesc powiem ,że mnie tez podoba sie facet o 8 lat starszy..i nawiązałam z nim kontakt...bardzo smieszna a zarazem fajna histora..jeżeli facet jest nie smieły to wyjdz pierwsza z inicjatywą..zagadaj na ten temat albo cos?czasami wystarczy tylko zrobic pare pierwszych kroków...miłośc nie wybiera
Madzia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 21:15   #8
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaj91 Pokaż wiadomość
no i w tym sęk, że nie chce się zbłaźnić na jego oczach.. widze go codziennie i chciałabym uniknąć niezręcznych sytuacji..
Hmm.. a w jakich sytuacjach się spotykać codziennie? W pracy, w szkole, na uczelni? Bo jeżeli łączą was stosunki nauczyciel-uczeń, czy przełożony-podwładny, to będzie Ci ciężko przełamać taką barierę.

Może trzeba zacząć od dodania go na naszej klasie? Te wirtualne media stają się teraz bardzo pomocne w zacieśnianiu więzów
Stary 2009-04-05, 22:43   #9
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

zaden podwładny, kolega mojej starszej siostry. Widzę go codziennie bo prowadzi działalność (sklep) na osiedlu

dokładnie.. miłość nie wybiera... odkąd się w nim kocham nie potrafię myśleć o jakimkolwiek innym facecie...

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Może trzeba zacząć od dodania go na naszej klasie? Te wirtualne media stają się teraz bardzo pomocne w zacieśnianiu więzów
Mam go od dawna na n-k, ale to nie ten typ człowieka, który siedzi na necie i pisze komentarze pod fotkami.. Kiedyś do niego napisałam prywatną wiadomość to nie odpisał... ale odpowiedział w cztery oczy;P
Stary 2009-04-06, 11:34   #10
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja starałam się o takiego starszego nieśmiałego i nic z tego nie wyszło- prosta logika...nie byłam w jego typie. Więc wcale to nie jest takie proste wyrywać nieśmiałego.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 11:34   #11
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam go od dawna na n-k, ale to nie ten typ człowieka, który siedzi na necie i pisze komentarze pod fotkami.. Kiedyś do niego napisałam prywatną wiadomość to nie odpisał... ale odpowiedział w cztery oczy;P
A co napisałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 13:29   #12
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
A co napisałaś?
Zapraszałam go na pizze i nie przyszedł. Napisałam coś w stylu "nawet nie wiesz jaka pizza cię ominęła". Na żywo przepraszał mnie, że nie przyszedł i takie tam...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Ja starałam się o takiego starszego nieśmiałego i nic z tego nie wyszło- prosta logika...nie byłam w jego typie. Więc wcale to nie jest takie proste wyrywać nieśmiałego.
to prawda, że nie łatwo...
ale jednak pociąga ta.. niedostępność
Stary 2009-04-06, 13:30   #13
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Zapraszałam go na pizze i nie przyszedł. Napisałam coś w stylu "nawet nie wiesz jaka pizza cię ominęła". Na żywo przepraszał mnie, że nie przyszedł i takie tam...
Najwyraźniej nie był zainteresowany. Gdyby był, to by przyszedł albo gdyby naprawdę nie mógł, zaproponowałby Ci pizze innego dnia.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 14:14   #14
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

szczerze powiem, że z nim to dziwna sprawa jest.. nie mogę go rozszyfrować. Najbardziej prawdopodobne jest to, że traktuje mnie jak małolate. A na pizze czy ciastko często do mnie przychodził. Kiedyś przynosił mi też jakieś dania, typu sushi, zapiekanki itp... ale w końcu się wkurzyłam, bo nic sprawy się dalej nie posuwały i przestałam go zapraszać, myślałam, że się zrehabilituje i wyjdzie z inicjatywą ale niestety... myślę, że to różnica wieku go przeraża
Stary 2009-04-06, 14:19   #15
arrabbiata
Zadomowienie

Ja bym się nie starała o wyraźnie niezainteresowanego faceta. Starszego o 11 lat. Z boku wygląda to tak, że małolata zakochała się w starszym kolesiu i umiera z platonicznej miłości do niego... Ech... nie lepiej, żeby to facet starał się o ciebie, a nie żebyś ty kombinowała, jak go zdobyć?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 14:32   #16
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

To co napisałaś to smutna prawda o mnie... niestety.. wiem, że lepiej jak facet stara się o kobietę
Jednak nie mogę się zakochać w nikim odkąd on siedzi mi w głowie, albo po prostu nie trafiłam jeszcze na odpowiednią osobę.. Czas pokaże, tylko mi już się dawno znudziło te czekanie
Stary 2009-04-06, 15:09   #17
Sandruś88
Rozeznanie

może rozegraj to jakoś tak, żeby zobaczył, że fajnie można spędzać z Tobą czas, a później przestań na jakiś czas się do niego odzywać, pokaż, że Ci nie zależy. W moich oczach wygląda to tak, że jesteś strasznie zdesperowana i latasz wręcz za nim.

Daj mi przeżyć, bo życie ma zbyt wysoką cenę!

Sandruś88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 15:23   #18
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

fakt.. zdesperowana jestem, ale wcale za nim nie latam. Właśnie pokazuje, że miło można ze mną spędzić czas i udaję, że mi nie zależy, a czasami że zależy. Niestety, nie działa.. Nie potrafię zrobić tego pierwszego kroku, bo wychodze z założenia że to facet powinien
Musze po prostu uknuć jakiś spisek=D heh
Stary 2009-04-06, 15:36   #19
Sandruś88
Rozeznanie

ta, wydaje mi się, że spisek jest tutaj jedynym wyjściem ale...
pamiętaj, że ten spisek nie może polegać na Twojej inicjatywie. Musisz zrobić tak, żeby to on chciał się z Tobą spotkać, a nie tak, żebyś to Ty go ciągle gdzieś zapraszała itd. Wtedy poczuje, że może się z Tobą spotkać kiedy tylko zechce, a to go zniechęci.
Dlatego pamiętaj... kiedy już uda Ci się osiągnąć to, że zaprosi Cię gdzieś, nie pozwól by to on o wszystkim decydował. Przykładowo, on zaprosi Cię na spacer w czwartek, powiedz, że w czwartek nie masz czasu (jesteś baaardzo baaardzo zajęta ;d ) i zaproponuj inny termin. Nie przepraszaj go za to, tylko pokaż, że i tak jesteś dobra, proponując w ogóle inny termin. To mu pokaże, że wcale tak bardzo nie zależy Ci na spotkaniu, żeby aż przekładać z tego powodu swoje baaardzo ważne sprawy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 15:52   #20
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

zalatuje mi tu "dlaczego mężczyźni kochają zołzy"
czytałamm, świetna książka i jak najbardziej trafna rada, dzięki)
Stary 2009-04-06, 16:09   #21
Sandruś88
Rozeznanie

hm, muszę przyznać, że mam tą książkę gdzieś w folderze, ale jeszcze jej nie czytałam Po prostu jak wiadomo nie można pokazywać, że nam zależy. Na początku może i łatwo się do tego stosować, gorzej jak już się z kimś jest, bo jak można nie okazywać wtedy, że nam zależy? To prowadziłoby tylko do rozpadu takiego związku.
Tak czy inaczej, powodzenia

Stary 2009-04-06, 16:10   #22
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

dokładnie, takie gierki tylko na zalotach niedziękuje i mam nadzieje że się uda
Stary 2009-04-06, 18:50   #23
kasiagora23
Zadomowienie

Ja mam za sobą trzy związki z o wiele starszymi facetami, rekordzista był 16 lat starszy. Obecnie jeden z nich jest moim mężem (10 lat starszy). Takie związki są na początku bardzo trudne z wielu przyczyn np. taki facet co ma ponad 30 lat zastanawia się co powiedza jego koledzy jak sie zwiąże z 18-stką, co powiedzą jego rodzice jak zobaczą "potencjalną synową kilkanaście lat młodszą", może też się obawiać że twoi rodzice skreślą go na starcie- bo pomyślą że chce cie wykorzystać,... a w takim wieku faceci raczej (choć nie zawsze) myślą już o dziewczynie jako o przyszłej żonie.
Jak chcesz to możesz mi opisać dokładnie swoją historię a ja w prywatnej wiadomości opiszę ci swoją (jak postępować, jakie blędy popełniłam i czy to się kończyło).
Dodam, że jak byłam z tym facetem 16 lat starszym to też miałam 18 lat.
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 19:00   #24
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Nie wiem czemu od razu teksty, że mu nie zależy
Mój Tż tak naprawdę bardzo chciał, żebym to ja wyszła z inicjatywą i tak zrobiłam, bo już nie mogłam, musiałam Go zdobyć Tworzymy świetny związek.
Zawsze warto spróbować
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 20:06   #25
paulinaj91
Przyczajenie

GG do paulinaj91

dziewczyny, podbudowałyście mnie na duchu! nawet nie wiecie jak to było mi potrzebne, dziękujeee))
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości