![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
dziwni rodzice
byłam w sobotę na weselu,pojechałam na nie sama i młodzi usadzili mnie koło dalekiego kuzyna, który także przyjechał sam, kiedyś on mi się podobał, to było jakieś 3 lata temu, na innym weselu właśnie kilka lat temu nawet mi się spodobał, potem pisałam do niego i takie tam (niewiele razy,może kilka), i dałam spokój po tym, jak dostałam smsa od nieznajomego numeru (po serii sygnałów): "odczep się, bo K. jest mój!!!"; ten sms bardzo mnie otrzeźwił i dałam sobie spokój, no i teraz przyszło to drugie wesele, i ten cały K. cały czas chciał ze mną tańczyć, zatańczyłam z nim parę razy, zagadywał mnie cały czas, potem już mi się nie chciało zbytnio tańczyć, siedziałam z innymi, przy inych stolikach, trochę też z rodzicami i usłyszałam od nich, dlaczego przed nim uciekam, powiedziałam że kilka razy z nim zatańczyłam i wystarczy, nie jest moim partnerem i nie muszę z nim cały czas z nim siedzieć i tańczyć, byłam na tym ślubie świadkiem i chciałam też się pobawić z innymi; około 3. w nocy rodzice z wielce obrażonymi minami oświadczyli, że jedziemy do domu, a jak zapytałam dlaczego już odparli: "bo nie chcesz tańczyć z K.! nie masz kultury" po chwili K. doszedł do stolika i znowu chciał tańczyć, powiedziałam, że jestem zmęczona, rodzice uznali, że mogłabym chociaż pograć jeszcze te 2 godziny
cały wczorajszy dzień chodzili nabuzowani, okazało się, że nie chodziło im tylko o "granie", uznali, że wybrzydzam, trafia mi się wspaniała okazja, "to taki inteligentny i przystojny chłopak a ty go nie chcesz" kiedyś miałam sytuację, że inny chłopak, tym razem ze strony mamy wyciągał mnie na spotkania, dyskoteki (przypuszczam, że to rodzice dali mu mój numer), mają pretensje o to że go nie chciałam do tej pory, miesiąc temu się ożenił i codziennie słyszałam, co mi przeszło koło nosa, a teraz według nich nadarza mi się taka wspaniała okazja ![]() nie jestem tak zdesperowana by wiązać się z kimś, kto mnie kiedyś tak potraktował, tylko jak wytłumaczyć to rodzicom ![]() Edytowane przez gabi1989 Czas edycji: 2009-06-08 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziwni rodzice
Cytat:
![]() 2. Twoi rodzice zle postepuje mowiac tak o Twoim KUZYNIE. 2. Ze strony mamy - mam nadzieje, ze tym razem juz nikt z rodziny to nie byl?? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Myślę, że Twoi rodzice strasznie są zaślepieni i widzą jedynie czubek własnego nosa nie interesując się Twoimi uczuciami oraz nie liczą się z Twoim zdaniem.
Myślę, ze powinnaś im powedzieć jak kiedys to wyglądalo i jak zostałaś potraktowana a napewno coś zrozumieją. Ale byc moze warto dać mu drugą szansę, bo każdy człowiek na nią zasługuje ![]() Wiem, ze jest Ci ciężko, ale trzeba coś z tym zrobić, nie pozwól aby rodzice mówili Ci co masz robić, bo to Twoje życie ![]()
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
aaa... zapomniałam dodać, że usłyszałam wczoraj rozmowę moich rodziców i ojciec uznał, że jestem "kołowata"...
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że masz jeszcze mnóstwo czasu na "szukanie świetnej partii"...pomijam, że "tracenie okazji" do mnie tez nie przemawia, tak jakby sensem życia każdej kobiety było wypatrywanie i szukanie okazji na złapanie faceta
![]() Rodzicami się nie przejmuj, widać mają staromodne podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
o kurcze! a to numer, rodzice cię namawiają, zebys związała się z KUZYNEM???
![]() ![]() ![]() na twoim miejscu kazalabym się im leczyć.. robią ci jazdy bo nie chcialas tanczyc z kolesiem? juz niech to nie będzie nawet kuzyn, niech to będzie ktos obcy! jak dla mnie nie do pomyślenia ![]() rada - olej to co mówią, w końcu im przejdzie.. nie masz 10 lat zebys sie musiala ich słuchac, a juz dopiero w takiej kwestii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A właściwie to czego się spodziewasz po tym wątku ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak poważnie, coś mi przebłysnęło w pewnym momencie, czy oni aby nie mają racji, chcę się upewnić, kto tu dobrze rozumuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabi1989 Czas edycji: 2009-06-08 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CABIN CREW
|
hej, to jest TWOJE życie i TY powinnaś je sobie układać... porozmawiaj z nimi , powiedz że TY chcesz sobie sama wybrać faceta ( i najważniejsze w tym jest żebyś TY była z nim szczęśliwa)... dodaj jeszcze , że obecnie poszukiwania faceta nie są (chyba ) twoim priorytetem...często jest tak , że rodzice chcą nas uszczęśliwiać na siłe np. poprzez szukanie nam faceta... często też okazuje się , że ich kandydat tylko sprawia dobre wrażenie (hehe wiem, bo sama przeżyłam- kiedyś spotykałam się z pewnym facetem, którego moi rodzice uwielbiali, natomiast w stosunku do mnie okazał sie....
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wybacz, ale Twoi rodzice zachowują się jakbyście mieszkali w Iranie. Uznali pewnie, że masz "swoje lata" i teraz desperacko chcą Cię wepchnąć w ramiona faceta. Traktują Cię z lekka przedmiotowo. W innych dziedzinach życia też są wobec Ciebie tacy apodyktyczni i nie liczą się z Twoim zdaniem ? Czy oni uważają, że celem życia kobiety jest się wydać w odpowiednim czasie i na dodatek za "partię" najodpowiedniejszą w opinii rodziców ? Moim zdaniem, nie mają prawa traktować Cię w ten sposób. Zachowują się fatalnie, bez klasy i bez szacunku wobec Ciebie. Żenada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jeszcze: Mam nadzieje, ze to tylko prowokacja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
spytaj sie rodziców, czy jak im podarujesz wielbłąda albo krowe w zamian za bogatego męża vel dobrą partie to sie odczepią..
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- a poza tym powiedz im o tamtym flircie i smsie z nieznanego numeru i juz
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dla mnie to chore - związek z kuzynem może zakończyć się jedną wielką genetyczną tragedią.... chociażby dlatego powinno się takich unikać jak ognia. Jest na tym świecie wielu facetów, którzy nie są z tobą spokrewnieni, może lepiej szukać męża wśród nich?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie, to nie jest prowokacja ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() tylko że to jeszcze nic, mam bezczelną sąsiadkę, która zapytała niedawno moją matkę, dlaczego nie mam jeszcze chłopaka ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
dla mnie tez zachowanie twoich rodzicow jest conajmniej dziwne... po pierwsze hm wiazanie sie z kuzynem.. nawet i dalekim jakos mi nie pasuje... jakby nie bylo juz go maja w rodzinie :P wiec niech sie ciesza z tego inteligentnego i przystojnego chlopca.. a Ty znajdziesz kogos dla siebie w odpowiednim czasie.. powinnas im to po prostu zakomunikowac i przestac przejmowac sie tymi glupimi komentarzami i fochami.. z wesela moglas wrocic z kims z rodziny badz zadzwonic po taksowke (warto zawsze na takich imprezach miec cos kasy w portfelu na ew. taksoweczke
![]() jesli rodzice chca sie Ciebie "pozbyć" z domu to zaproponuj zeby kupili ci mieszkanie :P zamiast wykladac na wesele niech zainwestuja pieniazki w gniazdko dla corki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Serdecznie Ci współczuję. Masz totalnie zacofanych rodziców pod tym względem. Czyste kołtuństwo. Mieszkacie na wsi czy w małym mieście ? EDIT: A poza wszystkim to wybacz, ale strzelanie focha i wychodzenie z imprezy dlatego, że nie chciałaś zatańczyć z jakimś kolesiem (który zresztą nie chciał Ci się tam przecież oswiadczać, a tylko potańczyć) jest zachowaniem, delikatnie mówiąc, dziecinnym i zabawnym. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-06-08 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Typowe.
Pamiętaj żeby nie robić niczego wbrew sobie. Ty najlepiej wiesz na co jesteś gotowa, a na co nie. Należy Ci się bezwzględny szacunek ze strony rodziców i liczenie się z Twoim zdaniem. Będzie Ci tam trudno, z wiekiem coraz trudniej...Proponuję wynieść się do większego miasta i żyć po swojemu. Jeżeli w nicku jest rok Twojego urodzenia, to na szukanie miłości, a tym bardziej na małżeństwo masz jeszcze duuużo czasu. Nie daj sobie wmówić, że masz żyć wedle tego samego harmonogramu jak Twoja matka. Jej życie, jej problem. Ty masz swoje. A mądry rodzic jest tylko towarzyszem w życiu swojego DOROSŁEGO dziecka, nic nie powinien na nim wymuszać ani na siłę do niczego przekonywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, to może być daleki "kuzyn". Może nawet nie są ze sobą spokrewnieni (np. jedynie przez małżeństwo, a wtedy oficjalnie nie jest jej krewnym).
Masz 20 lat i rodzice Ci męża szukają? No nieźle :P Ja jestem od Ciebie rok starsza i nie myślę o ślubie. Pewnie wezmę go za jakieś 7-8 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To rodzice nie mają dla Ciebie innych absztyfikantów jak tylko kuzynów
![]() Z tytułem wątku się zgadzam - po przeczytaniu połowy pierwszego postu spodziewałam się raczej zakazów spotykania się z kuzynem. A tu proszę, sami się napraszają z endogamią ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Boże, jak dla mnie sredniowiecze. Te czasy juz mineły kiedy rodzice wybierali dzieciom partnerów "bo to świetna partia". Wiem, że cięzko będzie jednak do Twoich rodziców trafić. Z tego co widzę to nie interesuje ich, że Ty nie masz ochoty być z kims na siłe. Jednak nie widze innego wyjścia jak tylko przy takich okazjach tłumaczyc do znudzenia rodzicom, że nie będziesz z kimś do kogo nic nie czujesz choćby nie wiadomo jaka byłaby to świetna okazja. W końcu nie moga Cie przecież do tego zmusić. Cierpliwości życzę
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja by na Twoim miejscu najzwyczajniej w świecie wydrukowała sobie zdjęcię jakiegoś zmutowanego dziecka - potorka z jakiegoś horroru i pokzała rodzicom jednocześnie ppytając czy nie mają nic przeciwko takim wnukom ;D może się troche opamiętają...
ah i powiesiłabym to zdjęcie na drzwiach dopisując karteczkę " Kuzynka + Kuzyn = genetyczny potworek" czy coś w tym stylu ![]() no prawda taka, że aż tak źle by nei było bo jednak przy kuzynach to już nie ma zbyt wielu skutków genetycznych - za duża odległość, już mocno wymieszane geny... ale jednak uważam, że to dobry "argument" przeciwko rodzicom. * jakby nie podziałało to bym rodzicom wręczała kartki z tym potworkiem na przodzie na każdą okazję : dzień matki, babci, taty, dzidka ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2009-06-08 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
skoro to daleki kuzyn to nic wrednego genetycznie z tego nie będzie(moi dziadkowie byli dallekimi kuzynami i żyję:P tak jak i pozostałe 9 ich wnuków:P)
a co do zachowania rodziców to może im się wnuki marzą?:P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
przecierz zakazane jest wiazanie sie z rodzina
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wielce Szanowna Pani
|
Powiedz rodzicom, że skoro to taki dobry chłopak i chcą go mieć w rodzinie, to niech go sobie zaadoptują.
A chłopaka ani męża jak na razie nie masz, bo nie spotkałaś żadnej naprawdę dobrej partii. W Twoim mniemaniu dobrej rzecz jasna a nie ich ![]() I pomysleć że ten sam rocznik, a jak powiedziałam rodzicom że mam chłopaka, to ojciec paniki dostał xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co za rodzice.... ![]() Ja bym to olała. Nawet jeśli postanowiłabyś, że do końca życia pozostaniesz starą panną dziewicą, to w sumie twoja sprawa a nie rodziców, a już sąsiadki zwłaszcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.