![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bransoletki na wymiar?
Witam
![]() Wiem że nie bardzo ten dział ale do niczego bardziej nie mogłem przypasować, jednak myślę że będzie mi wybaczone ![]() Chcę kupić przyjaciółce na urodziny coś ładnego, myślałem o naszyjniku lub bransoletce... Tylko jeśli chodzi o bransoletkę jest problem bo trzeba by znać rozmiar a to oczywiście ma być niespodzianka. I moje pytanie: czy np. w salonach W.KRUK robią bransoletki pod konkretny wymiar, czy maja kilka rozmiarówek? Bo jeśli jest kilka rozmiarów, wziął bym tą najmniejszą i może by pasowała, a może i tak za luźna by była... Wiem że pytanie może i głupie ale jestem facetem a dotąd nic takiego nie kupowałem. Edytowane przez Mlody92 Czas edycji: 2011-07-30 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: bransoletki na wymiar?
"Albercik nie wstydź się.." - złap ja za nadgarstek i zapamiętaj jaki obwód , w domu ściągniesz wymiar z swojej dłoni dokładny, i po problemie. ....ciesz się ze nie wymyśliłeś stanika
![]() Ps poszukaj bransoletki na forum, u dziewczyn znajdziesz o wiele piękniejsze rzeczy i to w pojedynczych egzemplarzach a nie masówkę ![]() Edytowane przez szrapnel Czas edycji: 2011-07-29 o 13:35 Powód: orty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a nie możesz jakoś zmierzyć długości jej jakiejś innej bransoletki?
![]()
SG ![]() Włosomaniaczka od czerwca 2013 ![]() Edytowane przez lemonadegirl Czas edycji: 2011-07-29 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A więc duże prawdopodobieństwo wtopy... ale i tak bardziej widzą mi się naszyjniki a bransoletka tylko jak by była jakaś ładna do kompletu. Widzę że kilka ładnych naszyjników mają w Kruku, jeszcze polatam po zwykłych jubilerach u mnie w mieście i jeśli nic ładniejszego nie znajdę to albo jadę do Wrocławia do Kruka albo zamawiam przez internet... I tu jeszcze możecie mi pomóc ![]() Który salon W.KRUKA we Wrocławiu jest największy, gdzie mają największy wybór? Bo nie chciał bym specjalnie jechać ponad 100km a na miejscu się okaże że tego co chce nie mają na stanie i wyjdzie że i tak przez internet będę musiał zamówić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do autora wątku: jeśli chcesz coś naprawdę ładnego, poszukaj w galeriach (arsneo, trendymania, pakamera), a nie na forum, bo wystarczy, że spędzisz 15 minut w wątkach początkujących i się załamiesz ![]() Swoją drogą, a propos łapania za nadgarstek: możesz ją złapać za nadgarstek, czarująco stwierdzić, że "jakie ty masz cieniutkie nadgarstki, cośtam cośtam, ile tu będzie centymetrów - i tu porównanie, że Twój ma tyle i tyle, czyli jej jest o tyyyyyyle mniejszy ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-07-29 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No raczej w grę wchodzą "masówki" bo chodzi mi o srebro a nie jakieś kamyki, muszelki, bursztynki czy koraliczki...
A z tymi bransoletkami i nadgarstkami za duże prawdopodobieństwo wtopy a i tak bardziej widzą mi się naszyjniki. chyba że jakaś ładna bransoletka będzie do kompletu to zaryzykuje. Kilka ładnych naszyjników ze srebra mają właśnie w Kryku, polatam jeszcze po zwykłych jubilerach u mnie w mieście i jeśli nic ładniejszego nie znajdę to albo jadę do Kruka do Wrocławia albo zamawiam przez internet. I jeszcze tu możecie pomóc ![]() Edytowane przez Mlody92 Czas edycji: 2011-07-29 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.trendymania.pl/bransolety.html ...a potem snuj teorie o koraliczkach ![]() Edit: No więc masz jeszcze do kompletu wisiorki: http://www.trendymania.pl/wisiory.html I naszyjniki: http://www.trendymania.pl/naszyjniki.html No i gdzie te koraliczki? Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-07-29 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...co do rozmiarów słuchaj przedmówczyni dobrze mówi, dać jej wódki. (bransoletki pełne muszą być większe żeby je ściągnąć przez przegub reki, bądź jeśli są odpinane/rozcinane żeby nie uwierały) - jeśli będziesz kupował "modułowa" zawsze mogą pomniejszy na życzenie - jeśli chodzi o jubilerów a nie handlarzy. mierzenie - najważniejsze jest szeptanie ciepłych słówek do uszka i gładzenie po policzku, bo inaczej się naskórek układa - pamiętaj "gęsia skorka" zmienia obwód o 0,82 mm na każde 5 cm obwodu nadgarstka ;p kolego z muszelkami to tu nie wyskakuj, bo cie "Liga" znajdzie po IP i będą ci pokazywały w pełni zastrugując na uznanie biżuterie aż padniesz w pokłonach - joke ![]() Edytowane przez szrapnel Czas edycji: 2011-07-29 o 16:03 Powód: joke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
clementinne o boże.. jeszcze większy wybór.. to ja się już nigdy nie zdecyduje
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ooo to przepraszam, na tej Trendymani też można coś ładnego znaleźć
![]() ![]() Ale jakoś tak dziwnie zamawiać przez internet, nie widząc tego z bliska, na własne oczy.. Edytowane przez Mlody92 Czas edycji: 2011-07-29 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
No przecież nie o to chodzi :p Na tej stronce jest kilka pięknych naszyjników ale trochę się boje kupować z takiego źródła, żeby to się nie rozleciało po dwóch miesiącach i przeraża mnie fakt wysyłki tego...
Nie wiem, jak to działa, któraś z was tam zamawiała że tak zachwalasz? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Przecież nie o to chodzi :P Jest tam nawet jeden naszyjnik który mi się bardzo podoba ale trochę boje się kupować z takiego źródła
![]() Nie wiem jak to działa... może któraś już tam kupowała i może polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Bogatszego wyboru w żadnej galerii/sklepie stacjonarnym nie znajdziesz - to a propos wyjazdu do Wrocka na zakupy - w Rzeszowie na ten przykład jak wejdę do dwóch sklepików to wiem co jest w całym mieście(czyt. chińska massssowa). Pomyśl jaki masz budżet i połowa pewnie odpadnie
![]() jeśli ilość fotografii ci nie wystarcza napisz do autora/ki i poproś np o dodatkowe fotografie - myślę że jest to do zrobienia. Edytowane przez szrapnel Czas edycji: 2011-07-29 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Oglądam tamtą galerie i się przekonuję, jeden naszyjnik jest tam wyjątkowo piękny
![]() Budżet budżetem... ma być coś pięknego i tyle ![]() Edytowane przez Mlody92 Czas edycji: 2011-07-29 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
18
![]() i rzeczywiści przy tym poprzedni faworyt wygląda blado - http://wkruk.pl/product-pol-2311889-...IK-KOLIA-.html Ale to tak wstępnie, pewnie jeszcze długie godziny spędzę wybierając ![]() Edytowane przez Mlody92 Czas edycji: 2011-07-29 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
No blado, blado...
![]() Prace Evivanter to naprawdę dobry wybór - każda, czy jeżeli chodzi o projekt, czy o wykonanie. Hmmm...a taki mały bajer: http://www.trendymania.pl/ninarossij...leria,dostepne Nina Rossi ma studio w Miami Beach. Biżuteria, ktora specjalnie na 18-te urodziny przyleciała od projektantki z Florydy, może jeszcze z bilecikiem z życzeniami...robi wrażenie ![]() Nina ma też konto na Etsy: http://www.etsy.com/shop/ninanova?ga...facet=handmade Zapewne może Ci coś przerzucić do Trendymanii, jeżeli nie chcesz kupować przez Etsy. Chociaż osobiście kupiłabym to: http://www.trendymania.pl/bizuteria-...otl,36429.html To co prawda miedź, ale projekt jest nieziemski ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-07-29 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
profesjonalne loopy ze o kompozycji nie wspomnę ach jakie piękne zaciski... nic to że mi szyję poranią itd itp. Kolego jeśli chcesz coś rzeczywiście unikalnego to posłuchaj dziewczyn i szukaj w dobrych galeriach ![]() Edit: o już widze że upatrzyłeś sobie niezłe cacko- bardzo dobry wybór wg mnie ![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2011-07-29 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mnie zachwycają prace tej pary
![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2011-07-29 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ale chłopak jest na dobrej drodze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ok, ok już mnie przekonałyście. Chyba wybiorę coś z tych galerii...
Ale mam pytanie: często się sprzedają te naszyjniki, często pojawia się coś nowego? Bo do urodzin jeszcze sporo czasu więc nie wiem czy się śpieszyć żeby mi ktoś nie sprzątnął spod nosa tego co sobie wypatrzyłem ale też nie chce za wcześnie kupić a później żałować że coś ładniejszego się pojawiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale cóż: ciągle przewijają się na tym forum skargi na to, że "za więcej niż 30zł to mi nikt nie kupi", i tak dalej. Porównania do cen bazarowej chińszczyzny. No i taki jest tego efekt - sprzedajesz srebro w chińskiej cenie, więc jesteś traktowana jak "jakieś kamyki, muszelki, bursztynki czy koraliczki...". Brutalna prawda. Albo jeszcze inaczej: nawet nie używasz srebra, bo "tego i tak nikt nie kupi". Założę się, że założyciel wątku ma mnóstwo koleżanek bawiących się biżu, sprzedających za 15zł te właśnie koraliczki, i nazywające to "biżuterią ręcznie robioną". I te śmieci psują wizerunek całego rynku. Rynku, który narzeka, że się go nie docenia i kojarzy z chińszczyzną, a sam jest prawie-chińszczyzny pełen, no bo "drożej i bardziej zaawansowanie to mi nikt nie kupi". Błędne koło. Swoją drogą, ten linkowany tutaj naszyjnik z perłą Kruka jest nieproporcjonalnie kiepskiej jakości, w porównaniu do jego ceny. To szklana, sztuczna perła i trochę srebra. I teraz jeden słodki paradoks: tak jak on (znów o założycielu wątku ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-07-29 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
PiLLow Design
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Łoo jaką dyskusję wywołał mój post
![]() Już się nawróciłem i przekonałem do tych rękodzieł z galerii. Takie cudeńka znalazłem: http://www.trendymania.pl/bizuteria-...iem,36984.html http://arsneo.pl/przedmioty/1550673,...swarovski.html http://www.trendymania.pl/bizuteria-...lit,35300.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Muszę Ci powiedzieć, że w dobrą stronę idą Twoje poszukiwania
![]() ![]() a co do dyskusji, to obserwowałam od początku i jestem tego samego zdania co dziewczyny... byle więcej osób pytało i udało się ich nawrócić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja tylko dodam młody człowieku, że jeśli znalazłeś twórcę, którego prace Ci się podobają to zajrzyj do jego dorobku (czyli prac sprzedanych), bo może tam będzie coś co bardzo wpadnie Ci w oko a może okazać się, że nic straconego i artysta będzie mógł powtórzyć, stworzyć podobną pracę... "kontakt z artystą" to fajna sprawa by upewnić się w wyborze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka podpowiedz jeszcze- w w/w galeriach znajdziesz też cudnie wykonane w pojedyńczych egzemplarzach kartki urodzinowe i tu również możesz skontaktowac się z artystą i zamówić cos wyjatkowego na tak wyjatkową okazję
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2011-07-30 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ok. to jeszcze doradźcie który jest ładniejszy:
http://www.trendymania.pl/bizuteria-...iem,36984.html http://www.trendymania.pl/bizuteria-...its,18671.html Bo nie wiem czy brać ten co jest, czy prosić o zrobienie czegoś w stylu tego drugiego (o ile wg. autorka się zgodzi). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Nie da się wybrać ładniejszego, obydwa są genialne, najlepiej byłoby zapytać kogoś, kto ma gust podobny do solenizantki
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.