![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3![]() ![]() Rozpakowane mamusie gabriellao0 (Gabriela, 27 l)- 26.03.09(40Tc+4)-SN- Kaja(3600g, 57cm) Malutka24 (Sylwia,26l)-08.04.09 (33TC+3)- Dawid Oczekujace mamy katrin1 (Kaśka,32 l)- t.p 30.04.09-Milenka / Błażej. DIDI84(Diana 24 l) t.p.01.05.09 Sara lub Laila Kathi75 (Kasia,32l)-t.p. 30.04.09 - Gabriela creamy (Natasza, 28l), tp 2.05.09, Vincent /Iga poiglot (Klaudia ,18l),t.p.03 .05.09 chlopiec ania 4891(Ania, 24l )-tp. 03.05.09- Julia superzabula (Monika,27l), t.p.05.05.09, Jaś Sashka20 (Natalia,20l)- t.p.6-7.05.09- Jakub michaela(Jolanta 27l)t.p.12.05.09 chlopiecmaugoszatka (Gosia, 21 l )t.p. 08 .05.09- Hania Vila1987(Ula,21l)-t.p.09.05.09- Mattias Aleksander / Mikołaj Aleksander Manolita( Justyna, 29l), t.p. 09.05.09 Tomasz Boszenka69(Bozena, ![]() anulka (Ania, 24 l)- t.p.12.05.09Marta i Magda Marika 2121 (Dominika,22 l) t.p.09.05.09 Maja / Igor kubek29111(Ewelina, 27 l),t .p.13.05.09 ???lub ??? Rumiankowa (Sylwia,31 l)- t.p.15.05.09- MalgorzataKarola_82(karolina,26 l)-t.p14.05.09- Maja Bercia2000 (Ewa 28l ) t.p 16 .05.09 Antos Pakusia86 (Paulina 22 l) t. p.16.05.09 Jakub Kociek (Kasia, 26 lat)- t.p. 17-18.05.09 - Aleksander olcistaw(Ola,25l)-t.p.17.05.09-???/ Erwin kuroikaze( Weronika, 21 lat )tp 18.05.09 Natan gosikk_s(Małgosia, 34 l)- t.p. 19.05.09 chlopiec Allicja (Alicja,27) tp. 20.05.09Rysiek esti1984 (Estera, 24 l)- t.p.20.05.09 Nikola gosiaczekdm (małgorzata lat 28) tp25.5.09 Pawel Piotr Fionka21 (Viola 21), t.p. 28.05.09 Filip/Kacper blondynkapoznan(Magda,26l)t.p.25/26.05.09 Olivier Goo100(Agata,27l) t.p.29.05.09-Kalina nicola2002 ( Ania, ![]() Fasolka87 (Gosia )t.p. 30.05.09Emilka lub ??? Zuzanek (Zuza, 25l)t.p.1.06.09 ??? lub ??? Aguska83 (Agnieszka,) t.p. 01.06.09 Michał lub Łukasz Marika 86( Ania 22 lata) t.p. 01.06.09. Julka, Oliwka /Igor jacusia (Monika 27l) 01.06.2009 Julia magduchahahaha (Magda 25 l), t.p02.06.09 Coreczka Skrzatek24 (Magda 26 l) t.p. 2.06.09r, chłopiec milenka1983 - (Magda, 25 lat)t.p. 21.06.2009Milenka lub Filip/Sebastianmonikab (Monika, 34l), t. p. 03.06.09 Coreczka Malwa1234(Malwina 21la)t.p. 04.06.09 Natalka lub Gabryś Mell_xx(Edyta -27 l) t.p.10.06.09 Aleks lub Aksel Rozalinotka(Rozalia,22l)t.p. 08.06.09 Alicja Malgosia ![]() cinusiowa(Maja - 26 l) t.p.12.06.09 Nina Pimach (Ania), t.p. 15.06.09 - Antek Seona(Ewa, 26 l), t.p. 18.06.09, Patrycja lub Julek aguha(Agnieszka, 26 l) t.p. 24.06.09 Bartosz lub Lena DORIS0208(Dorota 31l)t.p. 25.06.09 coreczka *kaalinaa* (Kasia 26 l)tp. 29.06.2009 Kalina czekoladka21(Ania 26 l)t.p.1.08.09 Weronika lub Robert 19 dziewcznek 20 chlopcow ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-04-08 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
jestem
![]() ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
No widzisz pokickalo mi sie z ta wizyta ja bylam pewna ze towczoraj bylo hihihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witam również.
Wczoraj Mąż mnie wkurzył, to dziś dam mu popalić ![]() wiem nie jarzycie, ale se napisałam i już! hihihiihiii |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
GAbi a ja chyba sie domyslam
![]() ![]() Dzieweczki a ja mam doleczka tylko nie bede sie rozpisywac bo to dolek regularnie wracajacy sila bumerangu do mnie i musze sobie poradzic Jak skonczy sie obzarstwo i tlusty czwartek pewnie i dolek mi przedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Melduje sie
![]() Gabi Ty nas tu kusisz, ale w koncu dzis tlusty czwartek ![]() ![]() ![]() Kathi ja ostatnio mialam dola od niedzieli do przedwczoraj, wiec Cie rozumiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
melduję się robiąc pączusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam laseczki, to już kolejna część
![]() ![]() Teraz też tylko na chwilkę wpadłam na wizaż, ogólnie to leżę od dwóch dni i totalnie mi sie już nie chce... Ale nie mam siły tez na nic innego... W poniedziałek byłam u lekarza... Nie wiem czy jest źle, ale na pewno nie jest tak jak bym chciała... Niestety stan mojej tarczycy sie nie poprawił, nawet można powiedzieć, że sie pogorszył, bo lekarz przepisał mi większą dawkę hormonów... A myślałam, że przestane je już brać albo przynajmniej zmniejszą mi dawkę... Nawet nie pytałam już o dzidzię, jak ona na to reaguje, że mamy za mało hormonu, który starczałby dla nas obu (już teraz w sumie wytwarza sama część swopich hormonów z tego co mi wiadomo). To juz nic i tak nie da, bo pewnie największa szkodę i tak poniosla przed 20 tygodniem, kiedy totoanie miałam niedobór... Zreszta jka się wtedy naczytałam w necie o konsekwencjach to masakra, więc teraz już wolę chyba raczej nie wiedzieć... Tak sie cieszyłam długością swojej szyjki a tu tez lipa, nie ma oczywiście tragedii i jak czytałam jakie wy macie długości to rzeczywiście jest ok, ale miałam 5 cm, a w ciągu 2 tugodni skróciła mi się o 1,5 cm ![]() ![]() Całuję Was wszystkie cieplutko i Wasze brzuszki również... Idę poczytać, co naskrobałyście w poprzednim wątku, bo tylko pobieżnie przeleciałam... ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja tak na szybcika pisze tego posta 40 minut bo mam na gazie gulasz dla mojego Tż, żeby zjadł konkretny obiaek, dopiero dzisiaj ma zapaść decyzja co z nim zrobią, ale wstępnie miał zaznaczone że w poniedziałek by był zabieg, zobaczymy.Szkoda mi go i dziś spędze z nim calutki dzionek bo jutro muszę być zaś w pracy. Wczoraj malutki go ładnie skopał na pocieszenie. A tak to wkurza mnie już ta zima, ciągle pada śnieg, nie odgarniają chodników idzie się zabić aż wręcz. I nie naskryfajcie za dużo, wieczorkiem poczytam was, pa pa. Kathi75 - no co Ty nie smutaj się tam, i wyłaź z tego dołka ![]() gabriellao0 - Ty się tam mamuska nie denerwuj i nie przeginaj zesprzątaniem bo malusia się zbuntuje i wiesz jak to się skończy ![]() Aguśkaa93 - witaj kochana ![]() ![]() michaela - noniestety zdarzają sie tacy ojcowie, widać to na każdym kroku, ja pracując w centrum handlowym widziałam nie takie chore sytuacje młodziutkich rodziców, im później odbija bo nie wyszaleli sie za młodego i teraz chcą nadrobić zaległości. Mama nadzieję że jakoś sie ułoży i ktośim poda pomocną dłoń ![]() Małgosia ![]() Fionka21 - no tosuper że glukoza wyszła ok ![]() esti1984 - ojjj toszybciutko ją puścili, widzisz jak ta sprawa ładnie się zakończyła, oby każdy nasz problem miał szczęśliwy koniec, tego bym nam wszystkim życzyła. Ja niestety nic nie pichce, tylko obiadek dla męża, bo moj brat pracuje w piekarni i ma zamówionych 15pączków ja zjem z jednego i wystarczy. pakusia86 - no jakieśfelerne mają te domy i mieszkania, same kliteczki, ale mam nadzieję że za to że tak ostro szukacie, znajdziecie coś odpowiedniego dla siebie. Bercia2000 - trzymam kciuki za wizytę ![]() superzabula - kochana mi sie ten wózek też bardzo podoba, tylko chciałabym wiedzieć jak wygląda w realu bo u mnie w sklepach go nie ma niestety, więc czekam aż go skomentujesz jak przyjdzie. Bo podoba mi sie ten i oczywiście V4. A sen straszny, sama bym się zlękła. |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zapisuję się
![]() Rozaliontka, zapomniałam napisać, że również cieszę się, że u Ciebie już ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti1984 Twój przepis na pączki widziałam, ale niestety nie mam maszynki żeby zmielić ser, dlatego robię te pączki z serków Danio ![]() ![]() Kathi75 suuuuper nazwa wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski w nowym wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka, nie martw się kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sashka, synek na pewno ma się dobrze i więcej śpi, ale lepiej że masz wizytę to się uspokoisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Michaela, jakie witaminy bierzesz z suszonymi owocami? Może takie są zdrowsze? Esti, właśnie różnie słyszę o witaminach, też zaczynam ograniczać. Ja w sumie biorę od 4 miesiąca bardziej z myślą o sobie, wychodzę z założenia że dziecko wyciągnie co mu potrzebne a ja po porodzie się posypię ![]() ![]() ![]() ![]() Marika, biedny Twój TŻ ale lepiej że teraz poleży kilka dni w szpitalu niż by go mieli np. po porodzie położyć ![]() ![]() Rozaliontka, super że już wyszłaś i wszystko ok. No i gratulacje z okazji zaręczyn ![]() Gabi, nam właśnie wczoraj położna na zajęciach mówiła żeby przed porodem zwracać uwagę po której stronie czujesz rączki i nóżki, dzięki temu mogą łatwiej wyczuć położenie dziecka. Oczywiście jeśli nie wiesz a położna z lekarzem przy badaniu nie mogą wyczuć robią usg ale jeśli nie ma potrzeby to już nie robią. Ja tam w sumie wolałabym mieć zrobione ![]() Małgosia, wyników glukozy w molach nie potrafię interpretować, ja mam podawane w mg. Ale wyniki faktycznie masz obniżone, może Twój organizm nie reaguje na tabletki? Jak byłam w szpitalu dwóm dziewczynom podawali żelazo dożylnie bo mimo leków morfologia drastycznie im spadała. Fionka, cukier piękny ale reszta wyników nie najlepsza. Co do wagi to przytyłaś malutko ale widać taka Twoja uroda farciaro ![]() ![]() ![]() ![]() Superzabula, ja dostałam od gina kartę ruchów płodu i od 29 tygodnia mam ją wypełniać. Wg niej liczymy ruchy codziennie między 9 a 21, po przekroczeniu 10 zaznaczamy godzinę i juz nie liczymy. Jeżeli w ciągu 2 kolejnych dni poczuje się mniej niż 10 ruchów należy skontaktować się z lekarzem a jeśli któregoś dnia nie poczuje się żadnego - natychmiast do szpitala. W różnych źródłach różnie podają bo czytałam też żeby liczyć 10 ruchów na każdą godzinę aktywności dziecka ale to jak dla mnie chyba za bardzo stresujące...wolę raz, inaczej zacznę świrować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie melduje
![]() marika dzieki Skarbie ![]() ![]() ![]() Kathi napisalas "dzieweczki" a wiesz co ja przeczytalam? ![]() ![]() ![]() magducha przykro mi ze z ta tarczyca masz same problemy, ale dlugosc szyjki masz teraz dobra, ciekawe tylko dlaczego tak bardzo sie skrocila....hmmm Ty tez sie tsym z bobaskiem kcohanym ![]()
#13 |
Zadomowienie
|
A ja nawet nie wiedziałam, że dzis tłusty czwartek jest
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
gosikk dzieki kcohanie, z ta nospa tez nie wiedzialam ze jest taka szkodliwa...a z krzykiem moj gin przesadzil ale mnie doprowadzil do porzadku
![]()
#15 | |
Raczkowanie
|
Witajcie mamsuki
![]() Cytat:
![]() ![]() Wklejam nowe ubranka dla synka ktore babcia mu kupila jak sie tylko dowiedziala nia zostanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie melduje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Napisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Śliczne rzeczy ![]() ![]() A z tymi zakupami dla maleństw to masz rację, chyba każda tak ma - ja nie pamiętam kiedy dla siebie coś kupiłam, ale dla dzidzi za każdym razem jak wyjdę na zakupki to coś przytargam do domu ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-19 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
marika ja przyjedzie wozek to zaraz wkleje fotki
![]() gosikk_s no zaoszczedzimy okolo 500 zl, dlatego sie zdecydowalismy. Troche zaluje koloru, bo najpierw chcialam ten co zamowilismy(grafit) ale pozniej jak zobaczylam nowa kolekcje to spodobal mi sie szary. Ale coz nie chce przeplacac tylko dla koloru. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() michaela ubranka boskie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Michaela cuuudne ubranka
![]() Dziewczyny, poprzedni wątek 5000 postów zajął nam... miesiąc ![]() ![]() Idę piec pączki i chrust ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-19 o 08:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Laseczki w zwiazku z tym ze zakonczylysmy kolejna czesc zroilam porzadki z lista i wszlo mi tak
Nie piszace przez cala 2 czesc Mediane Vila1987 Olcistaw Allicja djameka cinusiowa izulla aguha do ostatnich czterech wyslalam wiadomosci z zapytaniem i prosba jesli ktos ma reszte w kontaktach spytajcie co sie dzieje i czy usunac je z listy Teraz te co po ![]() kokoin pimach Doris2008 czekoladka21 paula26 dziewczyny dawac mi tu dane do listy bo bedzie krucho ![]() No chyba za przeoczylam ktoras to przepraszam ale wytknac mi prosze ze jestescie |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Esti ratuj!!!! te pączki to mam smażyc na oleju czy wrzucić do piekarnika!!!!?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
magducha no ja bylam w szoku jesli chodzi o ta nospe..masz racje jakos musimy sie trzymac i co nas nie zabije to nas wzmocni jak to sie mowi
![]() ![]() wiecie jak patrze na: "niekonczonce sie odliczanie" to sie cala trzese ![]()
#26 |
Wtajemniczenie
|
Bercia fajnie że z synkiem już ok
![]() Aguśka zapytam swoją lekarkę ![]() ![]() Kathi kochana nie smuć się ![]() marika pozdrów męża od koleżanek ![]() Seona przepis z danonkami poszedł na PW ![]() Gosik jak to musiałyście być z gołymi tyłkami ![]() ![]() A znieczulenie siostrze puściło kilka razy bo nie dali jej znieczulenia w kręgosłup tylko zastrzyk w brzuch ![]() michaela przesłodkie ciuszki ![]() ---------- Napisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- na oleju a które robisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja siem tez melduje
![]() tez mialam ciezka noc za soba... niby wszystko okej ale Kubus tak kopal jak szalony... myslalam ze umre ![]()
#28 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja również melduję się na nowym wątku
![]() no i uprzejmie donoszę, że dzisiaj moja studniówka!! ![]() ![]() Esti, oponki wyszły super! Po prostu pychotka! A zdjęć nie zdążyłam zrobić, bo tzcik z Nicolą się dopadli..., poprosiłam, żeby zostawili choć trochę na dzisiaj ![]() Bercia, miałam bardzo podobny sen jak ty, śniło mi się, że dzidzia wyciąga przez brzuch swoją maleńką rączkę, aż do samego ramionka, a skóra była na niej naciągnięta jak na baloniku. Przeraziłam się, że skóra pęknie i zaczęłam ją głaskać po tej rączce, żeby się schowała. I się obudziłam. Pamiętam dokładnie tą śliczną maleńką dłoń. Dziewczyny mam do Was pytanie o kwas foliowy, czy wy cały czas go bierzecie? Ja w poprzedniej ciąży brałam feminatal i oprócz tego kwas foliowy, teraz lekarz zapisał centrum i kwasu foliowego osobno już nie, bo jest w składzie Centrum (Feminatalu również). A niektórzy lekarze zalecają, aby kwas foliowy brać do końca pierwszego trymestru. Powiedzcie, czy to jest konieczne, aby nadal codziennie dostarczać organizmowi ten kwas foliowy?? Dzięki bardzo za info I jeszcze do dziewczyn, które chodzą na basen. Nie obawiacie się jakiejś infkecji? Stosujecie może jakieś tampony albo inne zabezpieczenia? Jeśli głupie pytanie to sorki, ale chciałabym popływać trochę w basenie, ale boję się właśnie jakiś infekcji, jeśli macie jakiś patent to podpowiedzcie pls W pracy dalej mam sarajewo niestety, czasem baardzo zazdroszczę Wam, które nie musicie pracować...., a jeszcze w nastepnym tygodniu biorę urlop, także tym więcej teraz na głowie. Nie chce mi się już, posiedziałabym już w domku...... buziolki dla wszystkich mamusiek ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Nicola kwasu juz nie biore, bralam tylko w I trymestrze. Na basen chodze, nie wkladam zadnych tamponow i odpukac nic nie zlapalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Nicola gratuluję studniówki
![]() ![]() cieszę się że wypieki smakują ![]() ja nie brałam dodatkowo kwasu foliowego bo jest on przecież w witaminach które bierzemy (tzn. ja czasami biorę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.