|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to nadżerka?
Witam! mam problem, szukałam rozwiązania na tym forum, jednak nie do końca znalazłam odpowiedź. Miesiąc temu byłam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne (pierwsze). Stwierdził u mnie nadżerkę, wziął wymaz do badania i teraz gdy się zgłosiłam po miesiącu przepisał Clotrimazolum dopochwowo. Tuż przed wzięciem pierwszej tabletki zauważyłam, że boli mnie przy oddawaniu moczu. Dziś jestem po drugiej tabletce (pomijam, że szczypało niemiłosiernie- czy to też normalne?) i zauważyłam krostki w okolicach pochwy. Czy możliwe, żeby nadżerka się rozwinęła? Czy to coś innego?
Proszę o pomoc i dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy to nadżerka?
Jezeli lekarz przepisal Clotrimazolum to w posiewie musiały wyjsc jakies grzyby. Malych nadzerek, ktore nie daja zadnych objawow przewaznie się nie usuwa. Clotrimazol na pewno nie zlikwiduje Ci nadzerki.
Bol przy oddawaniu moczu wskazuje na zapalenie pecherza moczowego - jezeli bol nie jest wielki to sprobuj go zalatwic tabletkami zurawinowymi (duzo tego na rynku, zapytaj w aptece), ja dodaje jeszcze do tego Ginjal, bo na mnie swietnie dziala. Byc moze mialas jakies oslabienie organizmu albo Cie przewialo i zapalenie pecherza gotowe ![]() Tabletki dopochwowe przy wyplywaniu moga piec lub szczypac, ale krostek nie powinno byc. Jestes pewna, ze przed tabletkami nie bylo krostek? Jezeli beda się utrzymywac, zglos sie do lekarza, byc moze masz alergie na ktorys skladnik tych tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Proponuje ponownie wybrać się do ginekologa.POZDRAWIAM
Edytowane przez Ewa1603 Czas edycji: 2009-05-11 o 00:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.