|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Szkoła masażu clarena
Ostatnio znalazłam ich reklamę w piśmie SPA BUSINESS i zaciekawiły mnie kursy przez nich oferowane. Szczególnie masaż gorącymi i zimnymi kamieniami, masaż ciepłym miodem, stemplami, szklanymi kulami, itd. No i nasuwa mi się pytanie czy warto iść na taki kurs właśnie do Clareny? Może ktoś był albo chociaż słyszał opinie?
No i nasuwa się drugie pytanie. Czy warto iść na taki kurs jeżeli dopiero zaczyna się masaż czy lepiej najpierw mieć solidne podstawy? Bo tak jest akurat w moim przypadku. Dopiero zaczynamy masaż i jedyną techniką jaką poznałam jest masaż grzbietu i kręgosłupa szyjnego. Z drugiej strony nie chciałabym marnować czasu a bardzo interesuje mnie masaż. Poradźcie jako bardziej doświadczone ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szkoła masażu clarena
Najpierw naucz się porządnie podstaw masażu klasycznego (ze nie wspomnę o takich drobiażdżkach jak anatomia), a potem bierz się za techniki uzupełniające. Powodzenia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szkoła masażu clarena
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Odnośnie szkoły masażu Clarena-oczywiście, że w swojej ofercie posiadają firmowe masaże,(całkiem spora ilość) i nie sa one chwilowe
![]() Dla początkujacych jednak są solidne podstawy wiedzy anatomiczo-fizjologicznej i masaż klasyczny całego ciała. Obecnie można również skorzystać z oferty, która skierowana jest do laików w dziedzinie masażu. Proponuje najpierw szkolenie z klasyki ! Co do promowania kosmetyków-skoro Clarena jest firmą kosmetyczna to dziwne by było gdyby takiej promocji nie miała. Z pełną odpowiedzialnoscią mogę polecić szkolenia z masaży w Clarenie, które prowadzone są przez doswiadczonych fizjoterapeutów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.