Wielkie odchudzanie start 6.04 :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-03, 22:47   #1
olciaaa0730
BAN stały

Wink

Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

WITAM, no więc gubie się już w tych watkach odchudzanie nr 1, 2,3 itd:P
ja zaczynam od wtorku po świętach (06.04) jeśli któraś z pań jest chętna to zapraszam bo razem zawsze lepiej
zaczynam stosowanie morwy białej (zmniejsza łaknienie)
i tabletek wspomagających "slim lady".
Co do diety? hmm... głównie -ograniczanie się a pozatym chlebek razowy, jogurt naturalny, musli, duzo warzyw, owoców, woda... narazie tyle mam nadzieje, że coś poskutkuje Mam nadzieję, że efekty będą
także zapraszam bo razem raźniejjjjjj
olciaaa0730 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-03, 22:59   #2
ozon123
Przyczajenie

Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Cześć!ja też przymierzam się do jakieś dietki od wtorku! Tobie i sobie życzę powodzenia i wytrwałośći! Wesołych Swiąt!
ozon123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 09:47   #3
kariis92
Raczkowanie

Również z miłą chęcią się dołączę do Was Swoją dietę również zaczynam od wtorku. Mam do zrzucenia 10kg. Zakupiłam karnet na siłownie i zamierzam raz na zawsze odstawić słodycze, które są moją największą zmorą. Mam chyba za mało wrażliwe kubki smakowe, bo jak każdego mdli po 3 cukierkach - ja zjem 3 czekolady, przepije wodą i mogę jeść dalej.

Więc przez święta zbieramy mobilizację (i zapewne dodatkowe cm, które przysporzą nam dodatkowych frustracji) i zaczynamy od wtorku.

Wesołych świąt i mokrego dyngusa życzę!

zapuszczam włosy,
dbam o siebie,
walczę z celulitem.

kariis92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 10:39   #4
Mrs.
Zakorzenienie

Ja niby miałabyć w innej grupie wsparcia ale jakoś wątek mi uciekł i nie mogłam sie tam odnalezc wiec teraz tu bede regularnie zaglądać I mysle ze damy rade

Wesołych Świąt

Edytowane przez Mrs.
Czas edycji: 2010-04-04 o 10:39 Powód: :P
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 10:50   #5
imy
Zadomowienie

Hej z miłą chęcią dołącze do was mam nadzieje że sie uda. Najpierw mam zamiar zerwać znajomośc z białym chlebem , słodyczami, chrupkami, napojami gazowymi, wieprzową wędliną i piwem
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 10:58   #6
winyl
Zakorzenienie

Tysiącpięćsetny wątek idealny dla mnie! Z kolejnym przekonaniem, że tym razem już się uda .
Zdrowe odżywianie + ruch.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 15:01   #7
olciaaa0730
BAN stały

Nooo to jest nas troszkę
więc od wtorku witaj razowy chlebie, jogurt naturalny, duzo owoców, warzyw więcej ruchu duzooooo wody
jeszcze jakieś propozycje??
a tak wgl stosujecie jakies tabletki wspomagające ??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 16:32   #8
noxy
Przyczajenie

Hej dołączam się do as moje drogie !! moje zmagania z dietami , cwiczeniami i innymi probami zrzucenia wagi skonczyly sie jednym - efektem jojo:/ ja juz mam tego naprawde dosc....najbardziej meczy mnie widok mojego ciała przed lustrem...powiedzcie ze damy rade???!!!! ja waze 71kg przy wzroscie 168cm...mam figure gruszki wiec tym gorzej to wyglada
noxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 16:35   #9
Carten
Raczkowanie

hej moge dołączyc?
Carten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 18:35   #10
Voyage1991
Raczkowanie

Witam was dziewczyny ja również do was dołączam, tyle że ja jestem w trakcie diety- tzn nie diety ale zdrowego odżywiania. Do tej pory pożegnałam się z gazowanymi i słodzonymi napojami, fast foodem, smażonymi badziewiami, wszelkiego rodzaju słodyczami, wszystkim co jest robione z białej mąki (chleb, makaron etc.). W zamian doceniłam warzywa, owoce, zdrowe białka i tłuszcze, wodę niegazowaną i zieloną herbatkę Tak więc jestem na diecie od 10 marca za mną 6kg zrzuconych ale przede mną jeszcze 6kg. także jestem na półmetku odchudzania dzisiaj troszeczkę zgrzeszyłam (sernik, wielkanocny obiad rodzinny, sałatka z majonezem) ale to tylko wyjątek, dzisiaj jest święto więc mogłam sobie pozwolić na małe pokusy od jutra wracam do zdrowej żywności.
Aha no i w każdą sobotę się ważę , myślę że Wy też się zgodzicie na takie co tygodniowe ważenie i chwalenie się waszymi zrzuconymi kilogramami tak więc dziewczyny ile ważycie? Ile macie do zrzucenia?
Na pewno razem podołamy zadaniu i osiągniemy nasz wymarzony cel Pozdrawiam!

64-63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

Było: 64kg
Początek odchudzania: 10.03.2010.
Cel: 52kg

Wzrost 162cm.
Voyage1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 19:03   #11
MalinoweMarzenia
Raczkowanie

Witam ja również chcę się dołączyć! Ja z moją wagą walcze już kilka dobrych miesięcy i to bez większych rezultatów..jestem załamana!. Ale mam nadzieję ,że z Waszą pomocą w końcu mi się uda !
Życzę Wesołych Świąt oraz wytrwałości w diecie

MalinoweMarzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 19:08   #12
Mrs.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Voyage1991 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny ja również do was dołączam, tyle że ja jestem w trakcie diety- tzn nie diety ale zdrowego odżywiania. Do tej pory pożegnałam się z gazowanymi i słodzonymi napojami, fast foodem, smażonymi badziewiami, wszelkiego rodzaju słodyczami, wszystkim co jest robione z białej mąki (chleb, makaron etc.). W zamian doceniłam warzywa, owoce, zdrowe białka i tłuszcze, wodę niegazowaną i zieloną herbatkę Tak więc jestem na diecie od 10 marca za mną 6kg zrzuconych ale przede mną jeszcze 6kg. także jestem na półmetku odchudzania dzisiaj troszeczkę zgrzeszyłam (sernik, wielkanocny obiad rodzinny, sałatka z majonezem) ale to tylko wyjątek, dzisiaj jest święto więc mogłam sobie pozwolić na małe pokusy od jutra wracam do zdrowej żywności.
Aha no i w każdą sobotę się ważę , myślę że Wy też się zgodzicie na takie co tygodniowe ważenie i chwalenie się waszymi zrzuconymi kilogramami tak więc dziewczyny ile ważycie? Ile macie do zrzucenia?
Na pewno razem podołamy zadaniu i osiągniemy nasz wymarzony cel Pozdrawiam!

duzo 6 kg w niecały miesiąc ale ja od bardzo dawna nie jem pieczywa jasnego , napojów gazowanych , soków , unikam słodyczy ale nie udało mi sie tyle kg zrzucić tak oOo
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 19:24   #13
Mgiełka91
Zadomowienie

Hej, można się przyłączyć?

Ile to ja już razy próbowałam zrzucić te nieszczęsne kg Ostatnio staram się zdrowo jeść i myślę, że wstęp już mam, teraz tylko jeszcze to ograniczyć... W każdym razie 6 kwietnia, to idealna data, bo po świętach Dzisiaj trochę ciast pojadłam niestety, choć tak starałam się zachować umiar. Ale i tak myślę, że jest lepiej niż w tamtym roku Od wtorku biorę się do roboty. Mój cel -> osiągnąć wagę 50kg. Ważyć zamierzam się co 2 tygodnie, bo co tydzień to dla mnie za często. Zważę się dokładnie we wtorek rano i podam ile mam.

A moje ogólne założenia, to butelka wody 1,5l dziennie, 5 małych posiłków, rezygnacja ze słodyczy + minimum 20min stepperka dziennie, bo pracuję nad udami

Tym razem musi się udać! Dodam, że już kiedyś udało mi się schudnąć 10kg bez efektu jojo, więc i teraz musi! To już ostatni dzwonek przed wakacjami, więc warto się poświęcić! Powodzenia wszystkim
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 19:43   #14
olciaaa0730
BAN stały

czyli jest nas coraz więcej
do listy dochodzi zero gazowanego
coś jeszcze?? jakies propozycje??

Któraś stopsuje jakieś pomoce w odchudzaniu??
pytałam już ale żadna z was nic na ten temat nie mówila??

i pamietajcie RAZEM NAM SIĘ UDA
Stary 2010-04-04, 19:49   #15
sylwia1907
Przyczajenie

hej. mam 15 lat przy wzroście 164 i wadze 44. myślę ze dobrze ważę nigdy się nie odchudzałam i nie zamierzam narazie. czy to dobra waga... jak uważacie. ?
sylwia1907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 20:03   #16
olciaaa0730
BAN stały

http://************/aerobiczna_6_weidera.html

Próbowała któraś z was 6 Weidera??
Stary 2010-04-04, 20:31   #17
ozon123
Przyczajenie

Witam. ćwiczeń nie próbowałam,bo poza marszem nie jestem wstanie nic zrobić oczywiście z czystego lenistwa,ale wiem że na diecie "mniej żreć" można pozbyć się paru kilogramów
ozon123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 20:36   #18
ISKUSKA
Raczkowanie

ja też się dołączam, mam do schudnięcia ok. 7-10 kg, oprócz racjonalnego odżywiania mam zamiar uprawiać jogging,biegałam już wcześniej, ale przez ten tydzień miałam mały "zastój". Kiedyś szybko potrafiłam schudnąć np. w tydzień 3 kg. Zobaczymy jak bedzie teraz sobie i wam-powodzenia!!!
W GRUPIE SIŁA
Stary 2010-04-04, 20:49   #19
Carten
Raczkowanie

ja mam do zrzucenia z 6 kg. i od jutra zaczynam diete ^^,

zobaczymy czy bede umiała sie powstrzymac widząc tyle pysznych rzeczy ^^

Edytowane przez Carten
Czas edycji: 2010-04-04 o 20:52
Carten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 21:35   #20
natalia1289
Przyczajenie

ja mam do schudniecia 7 kg waze 57 przy wzroscie 164 moja normalna waga w ktorej czuje sie zdrowo i wygladam dobrze to 52 kg...niby BMI mam nadal w normie ale wygladam na wiecej niz waze, mam boczki i coraz mniejsze wciecie w talii chcialabym spozywac 5 malych posilkow dziennie, do tego aerobik 5 razy w tyg (chodze juz 3 miesiac ale rezulaty jak narazie niewielkie )...najgorszym moim problemem jest brak regularnosci w posilkach, gdyz caly dzien spedzam na uczelni i nie mam kiedy sobie ugotowac...
probowala ktoras z was treningu interwałowego?
natalia1289 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 22:13   #21
Mika_K2
Raczkowanie

Witam, ja też się chętnie przyłączę do grupy wsparcia
173cm, 65kg. Nie mam nadwagi, ale się zaniedbałam. Od półtora tygodnia jestem na "Dukanie", polecam gorąco! Schudłam już 5kg, bez praktycznie żadnych wysiłków, bez głodu. Jeszcze 5 i będę miała święty spokój ze sobą Dodam, że nie uprawiam sportów, ale dużo się ruszam, spaceruję itd.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Jeszcze słowo o "wspomagaczach". Próbowałam bardzo wielu i praktycznie wszystkie te tabletki to oszukaństwo... Alli są niezłe przy większej nadwadze, za to mają kilka efektów ubocznych przez które zaprzestałam stosowania (np. nietrzymanie zwieraczy, więc łatwo pobrudzić bieliznę nic miłego). Różne termogeniki są ok, szczególnie przy ćwiczeniach, tylko może wystąpić nadmierna potliwość (zwiększają ogólną temperaturę organizmu, więc to normalne, będzie Wam po prostu gorąco ). Jeśli macie jakieś pytania to śmiało, jestem już PRAWIE specjalistką w tej dziedzinie
Pozdrawiam
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound.
Mika_K2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 22:29   #22
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mika_K2 Pokaż wiadomość
Witam, ja też się chętnie przyłączę do grupy wsparcia
173cm, 65kg. Nie mam nadwagi, ale się zaniedbałam. Od półtora tygodnia jestem na "Dukanie", polecam gorąco! Schudłam już 5kg, bez praktycznie żadnych wysiłków, bez głodu. Jeszcze 5 i będę miała święty spokój ze sobą Dodam, że nie uprawiam sportów, ale dużo się ruszam, spaceruję itd.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Jeszcze słowo o "wspomagaczach". Próbowałam bardzo wielu i praktycznie wszystkie te tabletki to oszukaństwo... Alli są niezłe przy większej nadwadze, za to mają kilka efektów ubocznych przez które zaprzestałam stosowania (np. nietrzymanie zwieraczy, więc łatwo pobrudzić bieliznę nic miłego). Różne termogeniki są ok, szczególnie przy ćwiczeniach, tylko może wystąpić nadmierna potliwość (zwiększają ogólną temperaturę organizmu, więc to normalne, będzie Wam po prostu gorąco ). Jeśli macie jakieś pytania to śmiało, jestem już PRAWIE specjalistką w tej dziedzinie
Pozdrawiam
Wow pięknie, gratuluję tych 5kg! Ale czy na Dukanie nie jest strasznie ciężko? Mam na myśli sam chociażby dobór potraw? Wydaje mi się, że tam strasznie dużo rzeczy jest zabronionych, a ja strasznie wybredna jestem więc chyba cały czas bym musiała wcinać jedną i tą samą rzecz. Czy to nie ta dieta i jestem w błędzie? Chyba się zakręcę wokół tego Dukana, bo już patrzeć na siebie nie mogę!

XOXO
Stary 2010-04-04, 22:44   #23
agniesikk
Zakorzenienie

Cześć, ja mogę od jutra? Bo idę do rodziny, która robi niedobre żarcie, więc raczej się nie najem ;P A wolę nie utyć przez święta, żeby wróciło zgubione 3,5 kg Do jutra
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 23:05   #24
winyl
Zakorzenienie

Jasne, ja też spróbuję od jutra . Właściwie to zaczęłam 1.04, ale wczoraj i dzisiaj nie było tak "różowo". Spróbuję tego Dukana. Czy na tej diecie te serki homogenizowane, jogurty itd. mogą być owocowe?

XOXO
Stary 2010-04-04, 23:16   #25
Mika_K2
Raczkowanie

W pierwszej fazie może faktycznie być trochę monotonnie, szczególnie jeśli jesteś bardzo wybredna, ale dużo rzeczy jest dozwolonych. Cały nabiał 0% też, jogurty owocowe tylko słodzone aspartamem ok. 2 razy dziennie.
Nie jest wcale trudno, bo jesz kiedy i ile chcesz Poza tym w internecie jest mnóstwo ciekawych przepisów, musisz mieć tylko czas na przygotowanie posiłków (żeby nie jeść wciąż jajek i kurczaka ).
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound.
Mika_K2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 23:32   #26
azjniolek
Raczkowanie

i ja tez sie podpinam. we wtorek zaczynam dukana... troche juz wiem o tej diecie wyprobowalam kilka przepisow i mysle ze wasze wsparcie bardzo mi pomoże. mam do zrzucenia 7 kg
azjniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 23:36   #27
winyl
Zakorzenienie

Muszę się zastanowić nad tym Dukanem. Bo ciężko mi będzie przygotowywać coś do szkoły z tego jadłospisu.
Narazie spróbuję MŻWR .

XOXO
Stary 2010-04-05, 00:01   #28
Mgiełka91
Zadomowienie

A ja teraz będę liczyła kalorie, bo tracę kontrolę nad tym wszystkim. Postanowiłam, że będzie to 1200kcal na dzień. Wyczytałam na jednej stronie, że śniadanie powinno stanowić 25% z tych 1200, 2 śn. i podwieczorek po 10%, obiad 35%, a kolacja 20% i tego chcę się mniej więcej trzymać Właśnie ostatnie 2 godziny spędziłam na zapoznawaniu się z kalorycznością produktów. Teraz już mniej więcej wiem co i jak i mam nadzieję, że będzie zdrowo Oczywiście będę przestrzegać 10 zasad i jeść jak najwięcej białka . Przy takim rygorze myślę, że będzie łatwiej wytrzymać .
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 08:10   #29
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Red face Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Przyłącze się musze zgubić około 15kg. niby nie jem słodyczy fast foodów, napoje ograniczam ale waga stoi i ruszam sie nieststy nic to nie daje..... Co mogę jeszcze zrobić aby schudnąć??

Edytowane przez JoannaIrminaTitina
Czas edycji: 2010-04-05 o 08:13
JoannaIrminaTitina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 08:44   #30
MalinoweMarzenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Przyłącze się musze zgubić około 15kg. niby nie jem słodyczy fast foodów, napoje ograniczam ale waga stoi i ruszam sie nieststy nic to nie daje..... Co mogę jeszcze zrobić aby schudnąć??
Ja również proszę o jakieś rady ,bo już sama nie wiem co mam robić. .
Piję cherbatkę czerowną bo słyszałam ,że spala tłuszczyk. Piłą któraś ? Jakieś efekty ?

MalinoweMarzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości