|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
fasolka?
hej mam na imię marta i mam23 lata bralam diane 6 lat.tabletki odstawilam w styczniu staram sie o fasolke jak myslicie sa jakies szanse?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: fasolka?
Szansa zawsze jest, ale jaka to już nikt Ci nie powie. Spróbuj a się przekonasz, innego sposobu nie ma
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
no poczekam do 11go
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
my tez sie staramy, ale jak obejrzalam zdjecia dziewczyn w ciazy i wyliczylam ze moglabym byc w 8 tygodniu ciazy (o ile sie udalo zafasolkowac
) a wtedy brzuszki sa rozne to przeraza mnie fakt ze moglabym miec problemy z zapieciem sukni slubnej
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
no co ty kiedy ten slub?ciesz sie ze masz fasolke!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
w sumie to jeszcze nie wiem czy mam, slub w maju
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
no to w razie co suknia do przerobki a brzuszka jeszcze pewnie nie bedzie widac glow do gory fasolka jak jest to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
6 lat NA Diane35?? przecież są nowszej generacji tabletki, podziwiam za zdrowie do nich
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
no wiesz co ci powiem ja czulam sie po nich super i cera tezoki nie tylam jestem bardzo zadowolona probowalam brac regulon i rigevidon ale dziwnie sie po nich czulam i cera straszna
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez brałam Diane i byłam z tych tabletek zadowolona,przypisała mi je pani dermatolog na cere a przy okazji były dla mnie środkiem antykoncepcji odstawiłam je po 3 latach brania i po 1,5 roku zaszlam w ciaze obecnie 8 mies...
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje kochana buziaczki dla dzidzi! ja mam nadzieje ze juz niedlugo tez bede mama
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Rok temu w styczniu odstawiłam tabletki Microgynol, które brałam przez 5 lat z coroczną miesięczną przerwą na oczyszczenie organizmu i w ciążę zaszłam we wrześniu, czyli po 9 miesiącach. Lekarz powiedział mi, że to i tak szybko udało się zajść w ciążę.
Radzę Ci jednak troszkę uważać, bo ja jak odstawiałam tabletki aby starać się o dziecko to gin kazał nam chociaż 3-4 miesiące odczekać, bo natychmiastowe zajście w ciążę po odstawieniu tabl. często daje mnogą ciążę. Taką przynajmniej informację dostałam od lekarza... Tak więc życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
nie staszne mu blizniaki
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [quote=cinusiowa;11252118]Rok temu w styczniu odstawiłam tabletki Microgynol, które brałam przez 5 lat z coroczną miesięczną przerwą na oczyszczenie organizmu i w ciążę zaszłam we wrześniu, czyli po 9 miesiącach. Lekarz powiedział mi, że to i tak szybko udało się zajść w ciążę. Radzę Ci jednak troszkę uważać, bo ja jak odstawiałam tabletki aby starać się o dziecko to gin kazał nam chociaż 3-4 miesiące odczekać, bo natychmiastowe zajście w ciążę po odstawieniu tabl. często daje mnogą ciążę. Taką przynajmniej informację dostałam od lekarza... Tak więc życzę powodzenia ![]() |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
tez slyszalam o tym ze mozna miec blizniaki,krotko po odstawieniu tabletek.
Ja odstawilam tabletki (Jasminelle) w zeszlym roku,jakos maj-czerwiec (bralam tabletki 2 lata).W ciaze zaszlam w pazdzierniku,wiec dosc szybko.Teraz jestesmy w 21 tc,jest jeden synek,caly i zdrowy Mysle ze mozesz juz zajsc w ciaze,jezeli bedziecie aktywnie probowac ja slyszalam ze tabletki dzialaja jeszcze okolo miesiaca,po ich odstawieniu,ale nie wiem ile w tym prawdy. w kazdym badz razie trzymamy za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
dzialamy dzialamy mam juz taka faze ze dzis w 23dc robilam tescik wiem ze za wczesnie ale ja jestem w goracej wodzie kapana mam nadzieje ze juz 10 bedzie wiadomo co i jak
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja tabletki bralam 4 lata, Cilest, odstawilam je w maju/czerwcu
914go mialam ostatni okres) i zaszlam w ciaze w lipcu
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
czesc wam
jestem w sumie nowa na tym forum ale doczytalam sie ze jesli tempt. jest ponad 37 moze to byc objaw ciazowy ja dzsiaj po raz pierwszy mierzylam i mam 37.2 zobaczymy jutro na test jeszcze za wszesnie @ mam na 16 marca a kochalismy sie w ostani weekend lutego cykle mam z reguly 30 dniowe takze ktoz wie moze cos bedzie mam nadzieje trzymajcie kciuki ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- martaN23 kiedy bedziesz robila test? |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Moja bratowa tez brała myślała że kilka lat można niszczyć organizm a potem pstryk i zajdzie w ciąże tak jak kupuję kolejna parę dżinsów, nie zastanawiała się nad tym jak wpływa to na organizm, o szeregu działań ubocznych się nie czyta niestety. Ja po Diane miałam super cerę ale wiedziałam ze tylko po tej chemii tak miałam bo później stopniowo problemy wróciły. Swoja droga czy są jakies badania wpływu hormonów na zdrowie kobiet po zakończeniu używania? chodzi mi o zakrzepice, udar (wiadomo nie po 10 latach ale później)i wszystko co wypisane w ulotce? Ja się tylko migren nabawiłam które mam do dziś
Edytowane przez justinak25 Czas edycji: 2009-03-05 o 04:40 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej ja juz jeden zrobilam wczoraj bo nie wytrzymalam i nic z tego @ma przyjsc 10 wiec juz niedlugo jeszcze 5 dni dzis temperaturka 37,4 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
hm nie chcecie ze mna gadac
mezus w pracy do 22 a ja sama dobrze ze jestescie tu czasem moja dzisiejsza temperaturka to 37,4 to dopiero 24dc no ciekawe co tam szkoda ze nie robilam wczesniej pomiarów
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
czesc marta
nie marwt sie moze jest troche za wczescie na test sikany moze poczekaj do okresu i jak nic nie bedzie to wtedy idz na beta ja tez dzisiaj mam temp. 37.4 mam nadzieje ze to bobas...tez zaluje ze wczesniej nie mierzylam nic okaze sie u mnie po 16 marca |
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mialam dis taka temperaturke
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
takze trzymam kciuki nas nas obie,,,,kto wie oby nam sie udalo
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewuszki
wczytałam się w ten wątek bo i ja starania o fasolkę toczę, la eobawiam sie ze nie tak predko cos z tego wyjdzie, bo od września 2001 bralam tabl anty (zalecone przez dermatologa) zaczelam od diane potem przechodzialam na inne bo wyczytalam ze sa inne z mniejsza dawka hormonow, zakonczyłam swoje branie tabletek na yasmin we wrzesniu 2008.. i dlatgeo mam takie obawy.. czy aby to ze tak dlugo bralam antykoncepcje nie spowoduje ze bede miala wielkie problemy ze zajsciem w ciaze... ech.. i generalnie do wrzesnia 2008 w ciagu 1,5 ra roku przytylam 15kg.. nie wiem czy to hormony czy co..heh..
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
MartaN23 u mnie test wyszedł już po 3 tyg w 4 tyg byłam u gina i potwierdził...fakt że druga kreseczka na teście była bardzo jaśniutka co ponoc było spowodowane tym że jeszcze było wczesnie.
Co do Diany to brałam na cere a po odstawieniu po 3 latach moja cera jest ładna i nie mam z nią problemów jak przed laty tak więc to wszystko zalezy od organizmu i niejednokrotnie można przeczytać że właśnie po odstawieniu tabetek jest duże ryzyko zajścia w ciąże...
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
hej!ja tez mam taka nadzieje ze bedzie dobrze
jestem taka niecierpliwa dzis w 26dc zrobilam test noi nic temperaturke mam ladna bo 37,4 wiec staram sie myslec pozytywnie poza tym nie mam zadnych dolegliwosci
|
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
ja tez nie wytrzymalam i sprawdzilam sie testem ale niestety wynik negatywny ale wiem ze jest dosc wczesnie by byl poprawny
dzsiaj temp 37.4.... trzymam kciuki nastepny test zrobie po 16 marca... |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
to u ciebie jeszcze troche
umnie 28 dc wypada w poniedzialek a tak ogolnie to warto tez wspomniec ze nie wiem jak dlugo bedzie trwal cykl bo to dopiero pierwszy cykl po odstawieniu tabletek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

) a wtedy brzuszki sa rozne to przeraza mnie fakt ze moglabym miec problemy z zapieciem sukni slubnej

ja slyszalam ze tabletki dzialaja jeszcze okolo miesiaca,po ich odstawieniu,ale nie wiem ile w tym prawdy. w kazdym badz razie trzymamy za Ciebie kciuki
hej ja juz jeden zrobilam wczoraj bo nie wytrzymalam i nic z tego @ma przyjsc 10 wiec juz niedlugo jeszcze 5 dni dzis temperaturka 37,4
mezus w pracy do 22 a ja sama dobrze ze jestescie tu czasem