Co myślicie wizażanki?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-13, 21:35   #1
diarika
Raczkowanie

Co myślicie wizażanki??

Mam taki problem niby błachy ale jakoś mnie dręczy, chodzi o to że w tym roku skończyłam studia i zaczełam szukać pracy, w moim mieście jednak o taką ciężko ale udało się. Mianowicie jest to praca w salonie Orange i tu moje rozterki czy z wykształceniem wyższym "nie oszmieszam" się w takiej pracy?? Bo mój ojciec ciągle mi to wmawia! A co wy o tym myślicie bo ja już sama nie wiem czy mam wyjechać i szukać czegoś lepszego??
diarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-13, 21:39   #2
giraffe
Zadomowienie

Dot.: Co myślicie wizażanki??

Żadna praca nie hańbi. Zaczynasz od Oragne... ale przecież nie jest powiedziane, że pracy nie zmienisz. Ważne żeby nabrać doświadczenie. A w międzyczasie będziesz się mogła rozglądać za inną, lepszą pracą.

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-13, 22:00   #3
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giraffe Pokaż wiadomość
Żadna praca nie hańbi. Zaczynasz od Oragne... ale przecież nie jest powiedziane, że pracy nie zmienisz. Ważne żeby nabrać doświadczenie. A w międzyczasie będziesz się mogła rozglądać za inną, lepszą pracą.
Dokładnie. Zgadzam się w 100%. Nic nie tracisz,a wiele zyskujesz.Doświadczenie po pierwsze,a po drugie jaką masz alternatywę?Siedzenie w domu na bezrobociu Cię zadowala?

Znam mnóstwo osób,które pracowały w salonach sieci tel. z wyższym wykształceniem,nie zdarzylo mi się usłyszeć,zeby miały z tego powodu nieprzyjemności.

Mogę Ci podać swój przykład wreszcie. Ja jeszcze studiuję,ale też pracuję. Dostałam propozyjcę i ja przyjęłam. Nie jest to praca moich marzeń,pieniądze mam z tego średnie (chaciać ja uważam,że jak na początek to jest super,poza tym dla mnie każde pieniądze są ok,bo nie potrzebuję płacić rachunków itp.,więc nie zależy mi specjalnie na wygórowanej stawce).W wakacje pracowałam w zwykłym sklepie z ubraniami.Była to praca na zasadzie "co mi szkodzi,i tak siedze w domu". Wychodzę po prostu z założenia,że dla potencjalnego pracodawcy ja z doświadczeniem,będę prawdopodobnie stała dużo wyżej,niż ktoś z dyplomem na 5,ale z zerowym stażem.

Podsumowując,pracę bym przyjęła.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 00:42   #4
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez diarika Pokaż wiadomość
Mam taki problem niby błachy ale jakoś mnie dręczy, chodzi o to że w tym roku skończyłam studia i zaczełam szukać pracy, w moim mieście jednak o taką ciężko ale udało się. Mianowicie jest to praca w salonie Orange i tu moje rozterki czy z wykształceniem wyższym "nie oszmieszam" się w takiej pracy?? Bo mój ojciec ciągle mi to wmawia! A co wy o tym myślicie bo ja już sama nie wiem czy mam wyjechać i szukać czegoś lepszego??

Dla mnie w ogole jest smieszne, ze w Polsce ludzie z wyksztalceniem wyzszym pracuja jako sprzedawcy w Orange. Tu w Orange pracuja Ci, ktorzy ukonczyli mature 'commercial'. Bez ZADNCYH studiow. Co nie zanczy, ze sa gorsi, ale ci, ktorzy ukonczyli studia pracuja na wyzszych szczeblach. To smutne. I zalosne. Moja najlepsza przyjaciolka, zeszloroczna pani magister tez pracuje jako sprzedawczyni./

Nie osmieszasz sie. Takie sa realia w tym kraju. Ale jezeli masz mozliwosc pracowac gdzies indziej, to tu rozumiem i popieram twojego ojca. A jakie studia skonczylas?

Pytasz "czy wyjechac". Dokad? I jaka pewnosc ze tam znajdziesz lepsza prace?

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 08:28   #5
lady Vader
Rozeznanie

Ja byłam w podobnej sytuacji.3 lata temu skończyłam studia i po miesiącu zaczęłam pracę w Orange-wtedy jeszcze Idei.
Nie była to oczywiście praca marzeń,ale powiem Ci jakie są plusy i minusy-wg mnie.
Minusy:
1.Na pewno będziesz miała plan sprzedażowy,który będziesz musiała wyrobić,co wiąże się czasami ze stresem
2.Będziesz mieć kontakt z różnymi klientami i czasami do przyjemności to nie należy
3.Praca raczej do ciekawych nie należy-po prostu siedzisz i sprzedajesz telefony.
Plusy:
1.Masz do dyspozycji na okrągło internet,co może pomóc w szukaniu kolejnej pracy-wiem,ze to nieładnie w stosunku do pracodawcy,ale jest to pewna możliwość.
2.Praca nie jest specjalnie uciążliwa i męcząca.
3.Wg mnie ta praca dużo daje-przede wszystkim pozwoliła mi się pozbyć nieśmiałości,stałam się też bardziej asertywna,aczkolwiek po pewnym czasie mozesz mieć już dość ludzi i to jest chyba największy mankament tej pracy.
lady Vader jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 08:41   #6
Mallutka
Zadomowienie

po pierwsze: jak napisala giraffa żadna praca nie hanbi (no moze poza jedna)
po drugie: wazne by rodzice nas wspierali
po trzecie: znam mnostwo magistrow, ktorzy wyjechali za granice pracowac jako Master of zmywak albo Master of sciera (w zaleznosci od pluci i szczescia) i nikt na nich psow nie wiesza

wiec nie przejmuj sie, nudz sie dzielnie w Orange i szukaj gwiazdki z nieba
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 09:03   #7
taszkin
Zakorzenienie

Mam koleżankę, pracuje w Orange. Jest już po studiach, zaczęła tam pracować w ich trakcie. Chwali sobie tę pracę, dobrze zarabia, choć wcale nie jest lekko. Rozmawia z klientami. To wcale nie jest takie proste jak się wydaje, a dobry, wypracowany kontakt z klientem to ważny i ceniony punkt do cv
Porozmawiaj z tatą, przekonaj go, że nie masz zamiaru wiązać z tym przyszłości, jedynie zdobywasz doświadczenie. Zresztą, czy nawet wiązanie z tym przyszłości byłoby takie złe? Tam też są awanse, możliwości rozwoju, dobre płace. Jeśli ktoś to lubi, jest w tym dobry, wgryzie się...czemu nie?
Mimo, ze masz wyższe wykształcenie wcale nie jest powiedziane, że od razu wskoczysz na wysokie stanowisko w międzynarodowej firmie. Niestety, ale tak u nas w kraju jest - wykształcenie to żadna gwarancja, a już na pewno nie powód ośmieszający przy pracy z niższymi wymaganiami.
Możesz przecież pracować, zdobywać doświadczenie a w międzyczasie szukać czegoś lepszego. Na pewno nie ośmieszysz się pracując.
Nie wiem, czy pracowałaś gdzieś wcześniej, jako studentka? Czy to byłaby Twoja pierwsza praca?

ps. ja jako studentka pracowałam ponad pół roku w sieci biur matrymonialnych, to dopiero punkt do cv

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-11-14 o 09:26
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 11:53   #8
paula78
Zakorzenienie

nawet jesli mialabys tam sprzatac to zadna praca nie hanbi.

ojciec niech sie zastanowi czy wyjezdzajc i stojac w londynie na zmywaku nie jest to bardziej ponizajace i ciebie ,twoja wiedze i nasz kraj ?
zapewne mysli ze tam za granica wszyscy czekaj na polakow z super propozycjami pracy,niestety tak nie jest .a zycie tam kosztuje duzo wiecej niz tutaj.moze sam pojedzie ?

jestes dorosla wiec znasz swoja wartosc ,zyj wdg swojego sumienia i nie daj soba pomiatac.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 12:52   #9
coccinelle
BAN stały

coz...zawsze mozesz spytac ojca czy o czasu az znajdziesz prace odpowiednia dla osoby z twoim wyksztalceniem, bedzie ci wyplacal co miesiac odpowiednio wysokie kieszonkowe...
coccinelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 13:23   #10
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

ile ja ludzi znam po studiach bez pracy lapia sie czego popadnie i na pewno nikt z nich nie liczy, ze wskoczy na kierownicze stanowisko bo ma wyzsze wyksztalcenie. Chyba ze tatus ma firme Znajom skonczyl ze swietnymi wynikami biotechnologie i pracuje jako pracownik fizyczny w stoczni za smieszne pieniadze. I co ma ze studiow? satysfakcje. Wytlumacz na spokojnie tacie, ze jesli tylko nadarzy sie okazja na lepsza prace, to zrezygnujesz z tej. Przeciez praca w salone Oragne nie jest wcale straszna zobaczysz jak to jest kooperowac z upierdliwymi ludzmi, ktorzy potrafia tylko narezkac jak to drogo jest od 2 lat z hakiem dorabiam jako hostessa na promocjach wiec wiem co mowie W rozmowie z tata musisz miec silne a zarazem lagodne argimenty, typu chce byc samowystarczalna i was odciazyc , chce pracowac, ta praca jest tylko na teraz poki nie bedzie czegos lepszego, moze CV sie wzbogaci, naucze sie gospodarowac kasa itp
powodzenia

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-14, 13:26   #11
kasiakkk
Zadomowienie

no cóż, takie czasy
też mam mgr, zrobione dwie specjalizacje i pracuję, jako recepcjonistka - ale przynajmniej mam dużo czasu na wizaż

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 15:17   #12
Pomadka
Zakorzenienie

Przesuwam na Plotkowe.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości