|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierzchnące usta
Cześć Dziewczyny! Mam problem z ustami,ciagle pierzchną niezależnie od pory roku,a zauwazylam nawet ze po balsamach do ust mimo chwilowej ulgi tez pieka.Balsamow do ust mialam wiele,najlepiej obecnie dziala Vichy,ale problem nie znika.
Nie moge nie miec przy sobie jakiegos balsamu bo wtedy jest tragedia - bol i pieczenie ![]() Zwykla wazelina tez nie pomagala.....EH.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierzchnące usta
a oprócz smarowania ust w dzien próbowałaś nałożyć grubą warstwę choćby tej wazeliny na usta na noc? mi to naprawdę pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam Carmex w słoiczku. Leczy nawet zajady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
masło shea
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
może posmaruj usta kremem nivea(tym w granatowym opakowaniu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A jak ogólnie z poziomem wody w organizmie u Ciebie? Niedobór wody najczęściej objawia się najpierw właśnie na ustach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Może kup sobie krem w aptece Dermobaza krem jest tłusty dla alergików nie zaszkodzi Ci co najwyżej pomoże. Krem jest bez smaku bez zapachu ;] wiec nie ma problemu. A no i możesz smarowac usta jak jestes w domu i na dwór też możesz tak iść bo wygląda zupełnie jak błyszczyk do ust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ochronna maść z witaminą A świetnie działa, do tego tania jest jak barszcz (w aptece)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odzew
![]() Bede probowac metod,wazelina nie pomaga, i masc z wit A tez nie.Ale bede probowac reszty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio nabyłam w aptece balsam do ust TISANE. Bardzo fajny, na bazie wazeliny, z jakimiś olejkami, miodem i witaminami. Świetnie nawilża, wyrównuje koloryt ust i chroni przed pękaniem. Wyrzuciłam wszystkie pomadki typu nivea czy bebe bo po kilku minutach od posmarowania efekt był taki,że usta pekały albo łuszczyły się. A po tym balsamie w końcu doprowadziłam usta do normalnego stanu.
Jeśli miałabym polecić jeszcze inny środek o podobnym działaniu to na pewno kremik uniwersalny z oriflame, w takim malutkim opakowaniu. jest prawie identyczny ale nieco droższy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.