|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() soczewki - pytanie
Witam,
15 czerwca zakupiłam soczewki miesięczne, jednak noszę je co drugi, trzeci dzień po 3,4 godziny. Resztę czasu soczewki leżą w płynie. Chciałam się dowiedzieć czy soczewki mogę używać do końca lipca, czy już po 15stym muszę je wymienić na nowe? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: soczewki - pytanie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
liczy się od daty otwarcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
One są zasadniczo na 30 założeń, więc jeśli nie zakładasz ich codziennie, to możesz nosić dłużej. Za długo też sie nie da, bo potem już się po prostu gorzej widzi. Jeśli leżą w pojemniku nieużywane np. tydzien, to też trzeba im zmieniać płyn co 3-4 dni.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
One mają trwałość 30dni od otwarcia a nie 30 założeń. Też pod koniec tego okresu zaczynam czuć dyskomfort - ok. 27/28 dnia. Kilka dni dłużej Ci nie zaszkodzi, tylko mogą uwierać i przydadzą się krople. Dużo zależy od składu samych soczewek, np. dwutygodniówki J&J wiele osób nosi miesiąc bez dyskomfortu.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi akurat okulistka mówiła, żeby to traktować jako 30 założeń.
Ja właśnie noszę dwutygodniowe acuvue J&J i najlepsze jest to, że one były wcześniej sprzedawane jako miesięczne (identyczny skład, identyczne opakowanie), poza tym ja je teraz noszę właśnie około miesiąca i jest tak samo wygodnie jak kiedyś, nie odczuwam żadnej różnicy. Może firma chciała w ten sposób zwiększyć sprzedaż, to tylko zmienili napis z "miesięczne" na "dwutygodniowe" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.