|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Solarium a peeling
Niedawno zaczęłam uczęszczać na solarium. Chodzę co drugi dzień. Wcześniej przy każdym prysznicu robiłam peeling całego ciała i peeling twarzy dwa razy w tygodniu. Zastanawiam się co teraz z tym peelingem? Czy w dni kiedy nie chodzę na solarium mogę zrobic peeling całego ciała? Czy nie spowoduje , ze opalenizna się zetrze? Widzę, że twarz juz prosi się o peeling.
Czy na początku uczęszczania na solarium mogą robić się krosty na twarzy? Mnie trochę ich wyszło i mam nadzieję, że wyjdzie co ma wyjść i będę miała ładną skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Solarium a peeling
mnie solarium pomogło na krostki ale mam bardzo tłustą cerę...chodzisz co 2 dni?? to chyba trochę za dużo, nie jestem wielkim przeciwnikiem solarium ale to trochę ryzykowne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
2 razy w tygodniu to zdecydowanie za dużo ! czy zdajesz sobie sprawę co dzieje się z Twoją skora?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wiem, że solarium jest wrogiem skóry, ale sama korzystam. Żeby złapać kolorek chodziłam przed 3 tygodnie dwa razy w tygodniu, teraz tylko raz albo co drugi tydzień. Peeling może trochę "ściera" opaleniznę zwłaszcza w początkowej fazie opalania, natomiast później wraz z dobrze nawilżającym balsamem pomoże uniknąć przesuszającej się skóry. Myślę, że porządne złuszczenie raz w tygodniu wystarczy i to najlepiej dzień przed opalaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
za każdorazowym stosowaniem peelingu opalenizna będzie się ścierać. Natomiast za często chodzisz i szkodzisz sobie bardzo, nie będe tu wypisywała jakie są szkody, bo jest tu pełno wątków o tym . Jeżeli chodzi o krostki to trądzik leczy się za pomocą lamp natomiast jest to kilka zabiegów. Po długim stosowaniu solarium te krostki będą wychodzić bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.