|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mam problem z nowo poznanym chlopakiem.
Spotkaliśmy się dwa razy. Na pierwszym spotkaniu poszliśmy do parku, rozmawialiśmy, a ja byłam strasznie spięta, w ogóle nie byłam sobą, bałam się jego opinii o mnie (jest o 5 lat starszy). Na drugim spotkaniu byliśmy na koncercie i wtedy... wypiłam dwa piwa, on też i trochę nas poniosło. Były pocałunki i dotykanie, erotyczny taniec... Usłyszałam wtedy masę komplementów... Po tym pisaliśmy ze sobą i on flirtuje ze mną, zachęcając do seksu. A ja czuję się zła na siebie, że pozwoliłam sobie na taką swobodę. Bo z jednej strony nie wiem, czy dobrze jest zgrywać cnotkę, czy może robić to, na co ma się ochotę? Powiedziałam mu, że nie jestem łatwa, ale moje zachowanie wskazało inaczej :/ Teraz powiedziałam mu, że nie skorzystam z jego propozycji seksu. Stwierdził, żartem, że jestem poważna i uciął temat. Jestem zła na siebie, że najpierw faceta rozpaliłam a teraz zachowuję się pruderyjnie :P W sumie, to mu się nie dziwię, że chce się do mnie wprosić na seks. Już raz popełniłam taki błąd, że poszłam z kolesiem na 1 randce do łóżka, w dodatku to był mój pierwszy raz, a chłopak w ogóle fizycznie mnie nie pociągał (za to dobrze całował i był delikatny), a potem jakoś kontakt nam się urwał... ( w sumie to ja przestałam się odzywać, rażona własną głupotą). A ten obecny nawet fizycznie mi się podoba, z charakteru jeszcze mało mogę o nim powiedzieć, chyba nie mamy zbyt wielu wspólnych zainteresowań... nie mam motylów w brzuchu (choć stresuję się przed spotkaniami). I chciałabym poznać Waszą opinię o tej dziwnej sytuacji :/ Bo nie wiem, czy to ciągnąć... A jeśli nie, to nie wiem, jak powiedzieć to temu chłopakowi :/ Jakoś nie umiem być asertywna.
Czuję się jak 12-latka wyżalająca się na łamach Bravo Girl :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mam problem z nowo poznanym chlopakiem.
Cytat:
Teraz pozostaje ci reszta - wybór, czy chcesz bawić się w te gierki, czy masz na to ochotę, czy po prostu szukasz kogoś innego (np. miłego faceta do fajnego spędzania razem czasu, randki, wypady, wakacje; bo ten nowo-poznany raczej ci tego nie zapewni). Jesteś świadoma tego, co możesz zyskać, co możesz stracić, czy chcesz ciągnąć taką znajomość. Sama zadecyduj.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ale to ja go w sumie podpuściłam :/ Nawarzyłam sobie piwa... Tylko nie umiem go wypić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja tu widze pewien dysonans. Wydaje mi sie, ze chcialabys byc inna niz jestes, ze chcesz byc lepsza, ale nie zawsze Ci to wychodzi. Proponuje popracowac nad soba, bo mam wrazenie, ze robisz cos, a po wszystkim oceniasz sytuacje i dochodzisz do wniosku, ze popelnilas blad i masz wyrzuty sumienia. Sadze, ze powinnas zastanowic sie, jaka wlasciwie jestes. Mam wrazenie, ze probujesz grac i nie jestes soba (Ty to cnotka, ktora zgrywasz, czy ta druga, ktora na duzo sobie pozwala?) Mowisz facetowi, ze nie jestes latwa, tymczasem tu opowiadasz o tym, jak to poszlas z facetem do lozka na pierwszej randce. Jaka wlasciwie jestes?
A sypiania z facetem na pierwszej randce czy tez po krotkiej znajomosci nie tlumaczylabym brakiem asertywnosci, chociaz to pewnie najlatwiejsze. Ja bym na Twoim miejscu odmowila i pilnowala sie w przyszlosci, bo widac, ze Cie to gryzie. Sprobuj odkryc, jaka naprawde jestes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pamietaj bądz soba,nie warto grać kogoś innego bo to szybko wychodzi na jaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Marudziara
|
Nie podpuściłaś go - wydaje mi się że nie każdy facet "normalny" a nie "napaleniec" po takim zachowaniu nie ma ochoty "zarywać do dziewczyny na seks" . po prostu swoim zachowaniem mogłaś dać mu do zrozumienia że chcesz zeby było coś między wami , a on jest zwykłym napalencem który ma tylko seks w głowie .
Bądź sobą i nie bój się odmówić jeśli tego nie chcesz a wygląda na to ze nie chcesz , więc odpowiedź jest prosta . Pozdrawiam i powodzenia ![]()
Edytowane przez mandragona Czas edycji: 2010-07-07 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
No chyba muszę się dowiedzieć, jaka jestem, bo sama nie wiem :/ To znaczy, całe życie byłam "grzeczna", aczkolwiek jestem wśród przyjaciół postrzegana jako "zboczona", dużo gadam, żartuję na temat seksu, mam skojarzenia, ale taki luźny seks mnie nie pociąga, chciałabym zbudować jakąś bliskość. I naprawdę nie mam pojęcia, jak ja to wtedy zrobiłam :/ Moje przyjaciółki były w głębokim szoku i nie chciały mi uwierzyć :/ Chyba to trochę wynikało z tego, że chciałam spróbować wreszcie seksu i przestać być dziewicą... Muszę to wszystko przemyśleć. Chciałabym czytać w myślach, żeby temu chłopakowi poczytać :P Wtedy byłoby wszystko jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Musisz się dowiedziec czego naprawde chcesz,albo się zabawić albo poszukać kogoś kto jest odpowiedni dla Ciebie i chcesz z nim być.A moze ten chłopak wcale nie jest taki,ze chodzi mu tylko o seks
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez misssia222 Czas edycji: 2010-07-07 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a nie możesz tak po prostu powiedzieć mu tego co tu napisałaś? wiesz,nie sugeruje Ci,żebyś od razu się przed nim bardzo otwierała i zwierzała - ale wytłumacz mu,że na koncercie Cię poniosło,a na sam seks nie jesteś gotowa,i nie dlatego że Cię nie pociąga czy coś - tylko jak sama mówiłaś - chciałabyś lepiej go poznać zanim zdecydujecie się na taki krok.I jak to uszanuje to fajnie,a jak nie - chyba nie warto będzie dalej się z nim spotykać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze - tracisz cnotę z przypadkowym kolesiem, na randkach pijesz najwyraźniej za dużo w stosunku do swoich możliwości i tracisz kontrolę. Nie zdziw się, jeżeli kolejny facet Cię na pierwszej randce zgwałci, skoro wysyłasz takie sygnały ![]() Po drugie - po kiego umawiasz się z facetami, którzy ani fizycznie ani intelektualnie Cię nie interesują ![]() Byle jakiś był ![]() Odpuść sobie tego faceta - 2 randki to jeszcze nie związek, nie musisz się jakoś specjalnie tłumaczyć. I poszukaj kogoś na kim Ci w końcu będzie faktycznie zależało.
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pokazał ci na czym mu zależy, zgadzasz się na to to droga wolna, a jeśli nie to po prostu urwij kontakt. Chyba że macie dużo wspólnych znajomych to może być trudniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja czegoś tutaj nie rozumiem - mam wrażenie, że ty czujesz, że teraz musisz iść z facetem do łóżka, bo go "rozpaliłaś"?
![]() ![]() Poza tym, nie chcę nikogo oceniać, ale odnoszę jeszcze jedno wrażenie - czy to czasem nie jest tak, że informacja o tym w jaki sposób straciłaś dziewictwo poszła w eter? ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jak się umawiasz na randki to kilka pierwszych niech będzie spokojnych - spacer, kino itp.
Tak, żeby można było spokojnie pogadać (np. o obejrzanym filmie) i wtedy zobaczysz czy facet ma coś ciekawego do powiedzenia i czy jest dla Ciebie interesujący. Na koncercie czy w dyskotece kontakt fizyczny dominuje nad intelektualnym. Ciężko się poznać, za to łatwo pomacać ![]() A tak - jak już koleś Cię zainteresuje łatwiej będzie kontynuować znajomość, bo będziesz wiedziała o czym z nim gadać
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu odnajdzie cię ten zainteresowany i już nie spuści z pola widzenia nigdy. Trochę więcej wiary we własne szczęście, w ludzi, w miłość. Cytat:
![]() Nie wiem czy to wymaga dodatkowego komentarza, ale nie warto wskakiwać byle jakiemu facetowi do łóżka. NIE WARTO.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Eee...
Przepraszam, czy to, że go pokokietowałaś ma oznaczać, że musisz się z nim teraz przespać? ![]() Do niczego się nie zobowiązywałaś, możesz bawić się wszystkimi facetami świata, jeśli będziesz miała taką ochotę, umowy żadnej nie podpisywałaś, nie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
na jakiej podstawie powiedziałaś chłopcu "nie jestem łatwa" ? :F
. . . to odwracalne
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic dodac nic ując. Autorko ja w Tobie widzę dwie sprzeczne emocje.Z jednej strony nie chcesz wyjsc na "puszczalską" a z drugiej chyba marzysz o tym , żeby iśc z nim do łóżka. A przynajmniej tak to wygląda. ![]() Edytowane przez Niezmienna Czas edycji: 2010-07-07 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Spotkałaś się na żywo 2 razy.Nawet jeśli trochę wypiłaś i tam z nim sexi tańczyłaś to facet powinien się domysleć,że to pewnie wina alco.Ja bym się na to nie godziła,nie mówiłaś mu chyba tekstów'' ale bym chciała z Tobą sex uprawiać''
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli lubisz zabawę tzw.sex bez zobowiązań i masz ochote to z nim zrobić to rób,ale jesli chcesz to zrobić,bo może swoim zachowaniem on to inaczej zrozumiał to bez przesady jego problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Co masz na myśli pisząc "odpowiedniego"? Odpowiedniego na życie czy na przelotny seks? Bo sie pogubiłam, dziewczyny piszą, że jak masz ochote to się z nim prześpij, racja. Ale wtedy chyba nie masz co liczyć na poważny związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
W ogóle pytanie czy tylko zaszumiał Ci alkohol w głowie czy naprawdę myślisz o pójściu do łóżka z nim... Bo czasem jest tak, że masz na to zwyczajnie ochotę... Tylko pytanie czy nie będziesz się tym po fakcie zadręczać, męczyć... I czy coś z nim planujesz, bo jeśli coś poza seksem, to różnie może odebrać Twoją zgodę...
Ale pójście z facetem do łóżka dość wczesne nie wyklucza szans na szczęsliwy związek... Sama poszłam z moim chłopakiem 1. dnia bycia razem i tego nie żałuję... Ale z drugiej strony znamy się już jakiś czas... Ale gdybyś miała się potem źle czuć z tym, ze poszłaś z nim do łóżka tak szybko, to nie rób tego, chociaż masz gdzieś w sobie na to ochotę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.