|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Z ciepłego na zimny
Witam!
Mam taki mały problem... Kilka tygodni temu pofarbowałam sobie swoje żółto - blond włosy (po rozjaśnianiu, naturalny taki szaro - beżowy blond) na bursztynowy blond Castinga. Farba już mi prawie cała zeszła i teraz mam miodowe włosy. Nie czuję się z tym źle ale w niedalekiej przyszłości planuję zafarbować sobie włosy na jakiś chłodny brąz (dużo się naczytałam o doborach koloru, więc już wiem, że taki będzie najlepszy ![]() Do rzeczy... Obawiam się, że jak zafarbuję sobie zwykłą farbą na jakiś chłodny odcień to przy schodzeniu farby będą mi się robiły zielonkawe włosy...! Czy jest na to jakiś DOMOWY sposób? A może moje obawy są bezpodstawne i wystarczy zastosować dobrą farbę? Podkreślam również, że mieszkam we Wrocławiu i mam dostęp do sklepu z akcesoriami typowo fryzjerskimi ![]() Byłabym wdzięczna za pomoc! Edytowane przez zzzielona Czas edycji: 2009-04-19 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z ciepłego na zimny
Ja nie dawno zafarbowałam włosy z blondu na brąz i miałam zielonkawe. Teraz mam blond ciepły odcień i znów chcę zafarbować na brąz. To jest farba wella koleston kolor naturalnie brązowy średni blond. Byłam ostatnio z tą farbą u fryzjera i fryzjerka powiedziała że mogą wyjść zielonkawe. Farba leży w szafce ale chyba muszę spróbować
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jesli masz zlotawy refleks to musisz nalozyc braz z refleksem opalizującym tj. jesli chodzi o farby fryzjerskie to wszelkie takie, ktore mają "2" po kropce.
natomiast jesli masz bardziej miedziane, to musisz zbijac refleksem popielatym, czyli wszystkie brazy z "1" po kropce adekwatnie jesli twoje wloski sa aktualne zlocisto-miedziane potrzeba farby z refleksem opalizująco-złocistym( .21 lub .12) np. garnier 100% color szatyn opalizujący numer 512 jesli odpowiednio zneutralizujesz refleksy nie musisz sie obawiac o zielonkawe włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Numer mojej farby to 7/07
![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Kolor moich włosów to taki miodowy blond, czyli to można raczej zaliczyć do złocistych refleksów.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
czyli jeśli masz złociste refleksy to musisz uzyć farby z opalem, czyli fioletowym barwnikiem. Mają one końcówkę z "2".
Garnier 100% color 512 - opalizujący szatyn bodajże Garnier 100% color 102 - opalizujący blond Innych niestety nie kojarze, popatrz na paletach w sklepach na brazy z koncówkami .2, .20, .02. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.