|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uczulenie
Nie wiem, co mam zrobić. Przypuszczam, że uczulenie jest od farby do włosów, a raczej szamponetki. robiłam próbę na nadgarstku i wszystko było dobrze. A teraz, po tygodniu od farbowania wyskoczyły mi dokładnie na granicy włosów takie bolące bąble(dość małe, jak małe pryszcze wyglądają) wypełnione czymś, co wygląda jak woda. Nie chcą zniknąć. Niżej, też na granicy włosów mam jakieś ledwie widoczne kropki.
Ale tę bąble mnie bolą, nie mogę spać na boku. Czym to smarować, żeby zeszło? Maścią na trądzik(mam Differin), czy czymś nawilżającym czy jeszcze czymś innym. Do dermatologa bym poszła, ale najwcześniej mogę się dostać na za tydzień. A we wtorek idę do szkoły i nie wiem, jak to zmniejszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uczulenie
Nie sądzę, żeby uczulenie od farby wyszło tydzień po, mało możliwe jak dla mnie... Differin może podrażnić to, chyba że to są zwykłe bolące krosty. Może potraktuj zwykła pastą cynkową, aby powysuszać delikatnie i nawilżaj czymś łagodzacym typu alantan?
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O - pastę cynkową mam, to spróbuję, dzięki
![]() No własnie nie wiem, czy bąble z wodą to trzeba nawilżać czy wysuszać, żeby zeszły. Też się dziwię że po tygodniu, ale nie zmieniłam nawyków żywieniowych(nic nowego) ani żadnych kosmetyków, ani nawet nowej pościeli czy ubrań nie mam. A to kosmetyczka stwierdziła jak byłam wczoraj na oczyszczaniu cery, że nie będzie tego ruszać, bo to nie trądzik tylko jakieś uczulenie. No i potem faktycznie przyznałam jej rację - bo woda w tym jest i pojawiło się z dnia na dzień właśnie na granicy włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj w googlach, może się czegoś dowiesz lub idź do farmaceutki i pokaż, pewnie doradzi co z tym zrobić.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.